Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнение за DSG акоростна кутия

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнение за DSG акоростна кутия

пичове,

търся кола за жената от ебем ти колко време вече и съм полудял. Искам нещо след 2005-та, автоматик и да е около 10 000 лв. Гледах какво ли не и все са с някакви роботизирани скорости и какви ли не тъпотии.

Жената много харесва Голф 5 Плюс, ма пък тя е с ДСГ, за което съм чувал много страшни неща - скъпи ремонти, безбожно обслужване и купища проблеми. Вариант ми е и А4-ка но пък там кутията е от същия тип, така че...

Давайте акъл - някой има ли наблюдения върху това чудо на швабската техника ДСГ?
    няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Влези във ФВ форум и в търсачката драсни DSG и чети.
    Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

мислиш ли че не съм пуснал? Там излизат или мнения - прецака ми се или ДСГ е супер мега номер 1

За това питам - ако някой може дмаи каже информация от първа ръка.

Comment

50/50 не я харесвам и това тсфи също е няква тояга.
        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Нямам информация от първа ръка но от това което съм чел в няколко чужди форума не бих си купил нито нова кола с dsg нито стара.
          ...

Comment

Малко съм карал голф 5 гти с дсг,не е готина за каране,уж е с 2 съединителя,пък много мисли преди да падне предавка надолу,в ръчен режим е по-добре,а и мотора го няма никъв под 3000 оборота,не се усеща 200 коня.Знам че маховика е скъп,маслото не е много скъпо за автомата.Никак не съм очарован от тази кутия,ааа и една Октавия 2.0 тди съм карал с такава,2009 модел,при кикдаун се чуди кво става.За жена за нормално каране сигурно,ще е ок все пак.
            Alfa 155 1.7,1.8 ex
            Alfa 166 2.4 3 ex
            155 1.8 MY 95 sport

Comment

DSG е поне 2 вида. Едното е с 6 скорости и с масло, а другото е по-ново и е със 7 скорости и без масло. На това със 7 скорости му дават за някои двигатели по-нисък разход отколкото на ръчните скорости. Може да се командва и от волана. Не съм ги карал, но мисля да го направя, щото DSG в комбинация с Октавия или Йети изглежда доста примамлив вариант.
              2014: Deutschland über alles

Comment

Бояне, аз да ти кажа, че от познати монтьори съм чувал легенди за 2.0 ТДИ в комбинация с ДСГ - майка плаче, балкан стене
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                  Бояне, аз да ти кажа, че от познати монтьори съм чувал легенди за 2.0 ТДИ в комбинация с ДСГ - майка плаче, балкан стене
                  2,0 tdi сменяш дюзи като полудял Пасат с този мотор 140кс/гадния помпа дюза/ до 120000км смени демфер и 4бр.дюзи. Един френд сега го закъсал с един Туарег 3.0 v6. Тази марка ми е в блек листата
                  Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

след обстойно четене, гледане, мъдрене и псуване окончателно зачеркнах Фауветата от листата. Изпуснах две полота на по 3 години за един ден - явно не ми е било писано да купя ФОЛКцваген в тоя живот.

С четвъртък отивам да взимам едно Пежо 1007. Адски забавна количка. Иделана е за жената и бебето.

Comment

"автомата" на 1007 трябва да е всъщност ръчна с робот. Дано да е по-надежден от италианския wall-e.
                      ...

Comment

да, роботче е и не, на дали ще е по-надеждно! Отказах се да намеря малка количка с читав автоматик след 2005-та на прилични пари. Скачам в дълбокото и стискам палци да не се троши....много често

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
                          да, роботче е и не, на дали ще е по-надеждно! Отказах се да намеря малка количка с читав автоматик след 2005-та на прилични пари. Скачам в дълбокото и стискам палци да не се троши....много често
                          Ако не ти хареса пробвай Пежо 207, в мобилето гледам една оферта до 10000.

Comment

Края на 2006, класически автомат , 7150 лв
                            http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...s&slink=3yebp0
                            ...

Comment

Синята 207-ца е продадена, звънях му. Меганчетата нещо не ме грабват.

Comment

Working...
                              X