If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ееееб*хтии разхода, колега. Направо ме отказа с този разход, дори като изключа останалите неща.
А като цяло 156 и 166 твърдо 166, нали? Искам по-голяма кола, а тя е по-голяма и щом 156-цата е с кекаво окачване най-вероятно 166-цата е по-добрия вариянт?
Благодаря!
156 в лошо състояние - прилично високи разходи за поддръжка, 166 в лошо състояние - неприлично високи разходи за поддръжка Като цяло, която и да вземеш дизеловите двигатели са за предпочитане, просто са неубиваеми.
156 в лошо състояние - прилично високи разходи за поддръжка, 166 в лошо състояние - неприлично високи разходи за поддръжка Като цяло, която и да вземеш дизеловите двигатели са за предпочитане, просто са неубиваеми.
Колегата е прав возих се в 156 2.4 на 667 000км колата си беше перфектна и това беше преди 4 години сега сигурно е милионник
Да кажем, че JTD мотора е по-дуракоустойчив от 2.0ТS.
Ако сполучиш с обгрижван TS и продължиш в същия дух (под обгрижване разбирам каране с хубаво масло, редовна смяна на консумативи и избягване на обороти над 6К за продължително време), няма да имаш проблеми.
Винаги ще имаш грижи с 2.0 ТС в 166-ца, ако не се счупи, просто няма да върви, ще харчи много, ще пие масло, а за консумативи е по-скъп от ЖТД-то. Та просто е безсмислено да си купиш 166 със най-малкия, но за сметка на това и най-чупливия в цялата 100 годишна история на марката мотор.
Това с градския разход е много относително понятие.
Моят градски разход не надхвърля 14/100 газ. Но това не е интересно. По интересното е това, че на дълъг път (скорост около 120) разходът ми НЕ надхвърля 10.
Та при сегашните цени на горивата (напомням, че сегашната цена на газта - 1,30 е относително висока), изминавам 100 км с 13 лв.
Дизелът трябва да харчи 4,9 за да е същото.
Моят градски разход не надхвърля 14/100 газ. Но това не е интересно. По интересното е това, че на дълъг път (скорост около 120) разходът ми НЕ надхвърля 10.
Та при сегашните цени на горивата (напомням, че сегашната цена на газта - 1,30 е относително висока), изминавам 100 км с 13 лв.
Винаги ще имаш грижи с 2.0 ТС в 166-ца, ако не се счупи, просто няма да върви, ще харчи много, ще пие масло, а за консумативи е по-скъп от ЖТД-то. Та просто е безсмислено да си купиш 166 със най-малкия, но за сметка на това и най-чупливия в цялата 100 годишна история на марката мотор.
..е иска си поддръжката туинспарк-а,но жтд-то и то не лъже(поддръжка турбота;скъпи масла туи-онуй),но е ми е супер кеф,като ми кажат хората,че двигателя не се чува на обороти,а пък като настъпя да се надига доста приличен глас за 2 литра,а да не говорим за черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците
..е иска си поддръжката туинспарк-а,но жтд-то и то не лъже(поддръжка турбота;скъпи масла туи-онуй),но е ми е супер кеф,като ми кажат хората,че двигателя не се чува на обороти,а пък като настъпя да се надига доста приличен глас за 2 литра,а да не говорим за черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците
Абе като видя някоя печка да прави димна завеса, та ме е срам, че карам Алфа
Я виж в раздела 166 на алфаоунър колко печки ще видиш? Всичко е предимно бензин. А и TS-ите гарантирано са повече от печките. Ма те хората са проЗти и не знаят къде е истината.
Цитат от един от последните постове там:
"and you know that the ***** diesel is only 50% Alfa!"
Абе като видя някоя печка да прави димна завеса, та ме е срам, че карам Алфа
Я виж в раздела 166 на алфаоунър колко печки ще видиш? Всичко е предимно бензин. А и TS-ите гарантирано са повече от печките. Ма те хората са проЗти и не знаят къде е истината.
Цитат от един от последните постове там:
"and you know that the ***** diesel is only 50% Alfa!"
А вие продължавайте да се нахъсвате с кюмбетата
...колега ако ти си толкова нахъсан айде 50 лева на бас да застанеш 5 м зад мойта 156-ца 2.4. дизел без катализатор и да видим дали ще видиш ,,черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците" или по скоро няма да видиш нищо. за да прекратим разказите за пушещи и непушещи коли без значение дизел или бензин който желае да заповяда да проверим дали пуши един нормално подържан двигател и да затворим устите на всезнайковците...гледам, че първия колега е от Варна заповядай, когато ти е удобно.
...колега ако ти си толкова нахъсан айде 50 лева на бас да застанеш 5 м зад мойта 156-ца 2.4. дизел без катализатор и да видим дали ще видиш ,,черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците" или по скоро няма да видиш нищо. за да прекратим разказите за пушещи и непушещи коли без значение дизел или бензин който желае да заповяда да проверим дали пуши един нормално подържан двигател и да затворим устите на всезнайковците...гледам, че първия колега е от Варна заповядай, когато ти е удобно.
Може колега и да не пуши,но "шевната машина" никога няма да докара звука на истинска алфа(имам предвид стоковият вариант),а и на права отсечка ше ме биеш,ама на скоростен етап(пр.Варна-Сл.бряг),надали
На такова каране толкова гори. 14 газ градско гори 166-цата откакто я кара майка ми, при мен си гореше средно 16. Тук манията не е да мерим някакви стотинки, като ще си говорим за "истински Алфи", то най-истинската е на бензин, после идва дизела и после знаем кое
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment