Известие

Collapse
No announcement yet.

Колебания между 166 и 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от SLADE Покажи съобщение
    Ееееб*хтии разхода, колега. Направо ме отказа с този разход, дори като изключа останалите неща.
    А като цяло 156 и 166 твърдо 166, нали? Искам по-голяма кола, а тя е по-голяма и щом 156-цата е с кекаво окачване най-вероятно 166-цата е по-добрия вариянт?
    Благодаря!
    156 в лошо състояние - прилично високи разходи за поддръжка, 166 в лошо състояние - неприлично високи разходи за поддръжка Като цяло, която и да вземеш дизеловите двигатели са за предпочитане, просто са неубиваеми.
    Giulietta 1,6 JTDm 2013
    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Ми аз не съм казал че разхода и е малък никъде харчи си колата бензинец,но с нормално каране извънградско се постига 7/100

---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:27 ----------

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      156 в лошо състояние - прилично високи разходи за поддръжка, 166 в лошо състояние - неприлично високи разходи за поддръжка Като цяло, която и да вземеш дизеловите двигатели са за предпочитане, просто са неубиваеми.

Колегата е прав возих се в 156 2.4 на 667 000км колата си беше перфектна и това беше преди 4 години сега сигурно е милионник
      sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
      Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Да кажем, че JTD мотора е по-дуракоустойчив от 2.0ТS.
        Ако сполучиш с обгрижван TS и продължиш в същия дух (под обгрижване разбирам каране с хубаво масло, редовна смяна на консумативи и избягване на обороти над 6К за продължително време), няма да имаш проблеми.

Винаги ще имаш грижи с 2.0 ТС в 166-ца, ако не се счупи, просто няма да върви, ще харчи много, ще пие масло, а за консумативи е по-скъп от ЖТД-то. Та просто е безсмислено да си купиш 166 със най-малкия, но за сметка на това и най-чупливия в цялата 100 годишна история на марката мотор.
        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Благодаря Ви! Обещавам веднага да се похваля когато се сдобия със 166-ца 2.4JTD
          Поздрави!

Comment

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
            Шест цилиндровите са добри, но харчат прекалено и ГИ за тях е два бона.
            По-скоро цените клонят към 1400 за ГИ.
            Обслужването и то не е евтино - към 1000.

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение

На един и същ стил на каране 2,4JTD гори градско/извън 9/6, а 2,0TS гори 16/11 газ + бензин.
            Хаха , вярно ли 2.0 T.S. гори 16 ?! Тя моята ламя гори 17 но е с 2 цилиндъра повече ....
            ...

Comment

Това с градския разход е много относително понятие.
              Моят градски разход не надхвърля 14/100 газ. Но това не е интересно. По интересното е това, че на дълъг път (скорост около 120) разходът ми НЕ надхвърля 10.
              Та при сегашните цени на горивата (напомням, че сегашната цена на газта - 1,30 е относително висока), изминавам 100 км с 13 лв.
              Дизелът трябва да харчи 4,9 за да е същото.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Моят градски разход не надхвърля 14/100 газ. Но това не е интересно. По интересното е това, че на дълъг път (скорост около 120) разходът ми НЕ надхвърля 10.
                Та при сегашните цени на горивата (напомням, че сегашната цена на газта - 1,30 е относително висока), изминавам 100 км с 13 лв.
                На магистралата позволената скорост е 140
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                  Винаги ще имаш грижи с 2.0 ТС в 166-ца, ако не се счупи, просто няма да върви, ще харчи много, ще пие масло, а за консумативи е по-скъп от ЖТД-то. Та просто е безсмислено да си купиш 166 със най-малкия, но за сметка на това и най-чупливия в цялата 100 годишна история на марката мотор.
                  ..е иска си поддръжката туинспарк-а,но жтд-то и то не лъже(поддръжка турбота;скъпи масла туи-онуй),но е ми е супер кеф,като ми кажат хората,че двигателя не се чува на обороти,а пък като настъпя да се надига доста приличен глас за 2 литра,а да не говорим за черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците
                  THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                  http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от Murderer Покажи съобщение
                    ..е иска си поддръжката туинспарк-а,но жтд-то и то не лъже(поддръжка турбота;скъпи масла туи-онуй),но е ми е супер кеф,като ми кажат хората,че двигателя не се чува на обороти,а пък като настъпя да се надига доста приличен глас за 2 литра,а да не говорим за черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците
                    Абе като видя някоя печка да прави димна завеса, та ме е срам, че карам Алфа

Я виж в раздела 166 на алфаоунър колко печки ще видиш? Всичко е предимно бензин. А и TS-ите гарантирано са повече от печките. Ма те хората са проЗти и не знаят къде е истината.

Цитат от един от последните постове там:

"and you know that the ***** diesel is only 50% Alfa!"

А вие продължавайте да се нахъсвате с кюмбетата

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Murderer Покажи съобщение
                      Абе като видя някоя печка да прави димна завеса, та ме е срам, че карам Алфа

Я виж в раздела 166 на алфаоунър колко печки ще видиш? Всичко е предимно бензин. А и TS-ите гарантирано са повече от печките. Ма те хората са проЗти и не знаят къде е истината.

Цитат от един от последните постове там:

"and you know that the ***** diesel is only 50% Alfa!"

А вие продължавайте да се нахъсвате с кюмбетата
                      ...колега ако ти си толкова нахъсан айде 50 лева на бас да застанеш 5 м зад мойта 156-ца 2.4. дизел без катализатор и да видим дали ще видиш ,,черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците" или по скоро няма да видиш нищо. за да прекратим разказите за пушещи и непушещи коли без значение дизел или бензин който желае да заповяда да проверим дали пуши един нормално подържан двигател и да затворим устите на всезнайковците...гледам, че първия колега е от Варна заповядай, когато ти е удобно.
                      Бивша:156 2.4 JTD-140 Distinctive
                      Настояща: Opel Vectra Caravan 1.9 CDTI- 150 h.p.живички мъркат.

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
                        ...колега ако ти си толкова нахъсан айде 50 лева на бас да застанеш 5 м зад мойта 156-ца 2.4. дизел без катализатор и да видим дали ще видиш ,,черната вихрушка,коята се вижда от километри на дизелаците" или по скоро няма да видиш нищо. за да прекратим разказите за пушещи и непушещи коли без значение дизел или бензин който желае да заповяда да проверим дали пуши един нормално подържан двигател и да затворим устите на всезнайковците...гледам, че първия колега е от Варна заповядай, когато ти е удобно.
                        Да, за да изглежда колегата Еко след това така:

Comment

Първоначално публикувано от syfer Покажи съобщение
                          Може колега и да не пуши,но "шевната машина" никога няма да докара звука на истинска алфа(имам предвид стоковият вариант),а и на права отсечка ше ме биеш,ама на скоростен етап(пр.Варна-Сл.бряг),надали
                          THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
                          http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

И тая тема стана пишкомер.
                            Айде стига комплекси.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

На такова каране толкова гори. 14 газ градско гори 166-цата откакто я кара майка ми, при мен си гореше средно 16. Тук манията не е да мерим някакви стотинки, като ще си говорим за "истински Алфи", то най-истинската е на бензин, после идва дизела и после знаем кое
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Истинските Алфи са с задно.
                                Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Working...
                                X