Известие

Collapse
No announcement yet.

Отопление през зимата :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• добре де Суси я разтълкувайте двамата сега от там ли идва обидното название-мухльо? то плесена е полезен нали е пеницилин по некъв начин,представяш ли си да спреш на сфетофара и некой да ти вика и свирка -бегай бе фибран

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
      добре де Суси я разтълкувайте двамата сега от там ли идва обидното название-мухльо? то плесена е полезен нали е пеницилин по некъв начин,представяш ли си да спреш на сфетофара и некой да ти вика и свирка -бегай бе фибран
      Най-обидното е Пухльо.
      Това е между тутка и мухльо.
      Мухълът не е лош сам по себе си.
      Но една мухлясала органична материя, било то храна или нещо друго се счита за негодна, за развалена, не ставаща за нищо и крайно безполезна.
      И ето ти Мухльо.
      От определен вид плесен се извлича пеницилинът.
      Мухълът е вреден основно заради спорите, които могат да предизвикат алергия или да дразнят сериозно хора с различни дихателни проблеми.
      Има някои плесени, които са отровни, но те рядко се развиват в такива количества, а и те се развиват върху специфични субстрати.
      Например върху храна за рибки може да се развие една такава отровна плесен.
      Ие глупаво да се счита, че един мухлясъл ъгъл или диван може да ни утрЕпа или разболее тежко.
      Вие, ако знаете навън какви гадости дишате, олелеле мале.
      И все пак у дома е по-добре да няма мухъл.
      "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
      К.М.

Comment

• правилно,щи разкажа един случай дето ми го каза братовчед ми той е ветеринар и е фермер с животни се занимава,имат един мъж от съседното село бил е на 50 години и заболява от нещо тежко опада ми косата някакъв вид рак и и става на чируз целият е бил жълт едвам е ходел,има екарисаж там дето има умрели животни в Бойчиновци и този мъж се побърква започва да яде от умрелите животни непрекъснато и за половин година се оправя,в момента е жив но не живее там.

Comment

• #Susscrofa - Приятел, горната скоба м/у Е и Б не замества никоя буква, просто слагам един вид ударение, тренирай го у вас малко - Ееебаси **** ЕЕЕбаси ..... сеш'се ?

Въпросната 'мухленска' работа, ще ти кажа от къде съм толкова разбирач на таЯ тема !

Имам вътрешна изолация, в едно от жилищата ми.
          В един даден момент, почнах да кашлям и кихам постоянно.
          Пръсках и пих алергозан, смених няколко "съмнителни" мебела от Бук. Накрая взех и помислих, че може да е от изолацията. Бутнах я, и се оказа, че от долу има има друг свят.

След цялата интересна история, която тези разказах, бях на лекар ( не мога да кажа какъв точно беше ) . Правиха ми изследвания на тракта и бели дробове - нещо м/у уши нос гърло и друго ... не разбирам от лекари и длъжности.
          Оказа се, че постоянното вдишване на заразения въздух с тези организми, за която говоря е повлияло доста на дробчетата ми. От изследванията ми се оказа, че съм вдишвал от тези гъбо и спирало чудеса.....

Не се заяждам, просто исках да кажа хората да се пазят, но тук винаги е така - не се сърдя Бъди си ти винаги, дано си толкова печен и устат на живо, че за съжаление повечето не са ..
          155 96' 1.6 16v 1++hp???
          Mazda 626 84'
          Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
          ex' 145 97' 16V TS

Comment

• AlfaFen145,ако си имал изолация само от вътре,е повече от нормално да се получи така
            За това ако се слага отвътре е задължително и отвън.
            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Ако изолацията е залепена с лепило за стената това няма как да се случи.

Това става при наличие на въздушна възглавница, което разбира се е най-добро като изолация.
              К.М.

Comment

• Когато нещо се изолира частично винаги се получават аномалии.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• Да, вече разбрах, че не се прави само вътрешна.. Всичко е в миналото, но не е приятно.
                  А тези външните ми идват малко скъпо, ако владеех алпинизма, щях сам да си я сложа...
                  155 96' 1.6 16v 1++hp???
                  Mazda 626 84'
                  Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
                  ex' 145 97' 16V TS

Comment

• Според мен точно с външна изолация и вътрешна "куха" изолация се предизвиква мухъл.
                    Но това си е мое мнение.
                    К.М.

Comment

• Аз от години съм само с вътрешна изолация, ползвал съм фибран и както каза Суско е лепена плътно, стените са крайни-североизток, етажа висок, мухъл няма, няма и да има между фибрана и стената, защото няма къде да се развие.
                      Мухълът се крие преди всичко там, където няма циркулация на въздуха и при висока влажност - зад шкафове, гардероби, завеси и под килими или мокети.
                      В частност при мен мухъла спря да се появява след като запопочнах да отоплявам апартамента с климатици и влажността на въздуха в помещенията се нормализира, стените са обработени с боя на Леко със сребърни йони.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Аз от години съм само с вътрешна изолация, ползвал съм фибран и както каза Суско е лепена плътно, стените са крайни-североизток, етажа висок, мухъл няма, няма и да има между фибрана и стената, защото няма къде да се развие.
                        Мухълът се крие преди всичко там, където няма циркулация на въздуха и при висока влажност - зад шкафове, гардероби, завеси и под килими или мокети.
                        В частност при мен мухъла спря да се появява след като запопочнах да отоплявам апартамента с климатици и влажността на въздуха в помещенията се нормализира, стените са обработени с боя на Леко със сребърни йони.
                        Аз се справих само с 6 мм селитрон залепен плътно с лепило за селитрон.
                        То само като я пипна стената усещам разликата.
                        Разбира се реална топлоизолация с 6 мм няма как да се постигне, но поне влага и конденз няма.
                        Тази стена беше калкан и нямаше как да направя външна,
                        Иначе в кухнята конденза и мухъла го пребих с 5 см външна изолация.
                        К.М.

Comment

• Когато се прави външна изолация, трябва да се направи на цялата сграда, включително най-малките подробности от фасадата, за да има ефект от нея.
                          В този случай се използва акумулирация ефект на температура, който дава конструкцията - по-бавно се достига желаната температура, но и по-бавно се и губи. Използва се предимно за сгради, които се ползват целодневно и обитателите са с еднакви потребности и стандарт.
                          При вътрешната изолация ефекта е : по-бързо се достига, но и по-бързо се губи температурата и е подходящ за офиси или единични обекти от сградата, но трябва да се изолира всичко - стени, подове и тавани.
                          За мен изолирането от двете страни на стените, подовете и таваните е неоправдано от икономическа гледна точка.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

• Ами нито газово котле,нито фибран, нито соларни панели купих.... 67лв. Гледах и по-скъпите до 120лв. Ама ми се сториха същите евтинийки като качество и изработка... Впечатления скоро
                            Attached Files
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                              Ами нито газово котле,нито фибран, нито соларни панели купих.... 67лв. Гледах и по-скъпите до 120лв. Ама ми се сториха същите евтинийки като качество и изработка... Впечатления скоро
                              би трябвало да дадеш мнение още утре като гледам къв студ е..
                              155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

• Първоначално публикувано от reloading Покажи съобщение
                                би трябвало да дадеш мнение още утре като гледам къв студ е..
                                Дано не се скапе до утре, че като виждам каква пръчка /ДИПЛОМАТ/ си е купил ВФТИ....
                                Alfa 155 2.0TS 8V '93
                                sigpic
                                VW LADAVAGEN '81
                                CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Working...
                                X