If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ей бахти ако всеки не е експерт по всичко няма да бъде българин Малко от личен опит да споделя. Доста време моето семейство търсихме най-доброто решение за отопление на апартамента ни който е на последния етаж и само от части имаме "помощ" от съседите, ново строителство, но по-ранните блокове без изолация. Пробвали сме климатици, маслени радиатори, електрически нагревател който циркулира вода в парно и резултатите винаги са били неефективни и скъпи докато не му теглихме 1 майна миналата година и не купихме камина с водна риза. Абе мъка си е да се цепят и да се мъкнат дърва, но меката топлина която отдава камината е божествена и просто миналата година за 1-ви път е било найстина топло зимата вкъщи да не говорим колко по-евтино излиза... Може би дървата за цялата зима излизат колкото сметка за 1 месец за ток с климатици.*
*Според зависи
Чети по нагоре как става с по-малко хамалогия
Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Венци, здравей.
Не съм сигурен, че ме помниш, но за начало ще ти дам едно примитивно решение, което предполагам, че ще бъде жестоко оспорвано .
Намираш най-близкия магазин ( Mr.Bricolage, Praktiker и т.н. )
Купуваш Фибран ( синьо е ), лепило за него , лепиш, слагаш и забравяш за всякакви печки.
Дори и една печка на "Сафир" да си купиш, за 30 лева ще си цар и капитан.
Който иска да ме оспорва, аз т'ва го задействах в нас и се преродих ....
Венци, здравей.
Не съм сигурен, че ме помниш, но за начало ще ти дам едно примитивно решение, което предполагам, че ще бъде жестоко оспорвано .
Намираш най-близкия магазин ( Mr.Bricolage, Praktiker и т.н. )
Купуваш Фибран ( синьо е ), лепило за него , лепиш, слагаш и забравяш за всякакви печки.
Дори и една печка на "Сафир" да си купиш, за 30 лева ще си цар и капитан.
Който иска да ме оспорва, аз т'ва го задействах в нас и се преродих ....
Успех !!
Извинявай, но къде го лепиш?
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Цялата работа е, че Венци е на квартира, а не е негов апартамента.
И в случая топлоизолацията е решение само ако хазяина би му приспаднал разходите от бъдещи наеми.
Решението е точно духалка, а ако наистина е толкова неприятно или излиза скъп тока- просто се сменя квартирата.
Да ви кажа ли най-лесния начин,с които ще си реши проблема?
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Аз отвън налепих фибран, а отвътре на външните стени сложих 6 мм селитрон и не се оплаквам.
Фибранът не е много за вътрешна употреба, нито стериопорът.
За селитрон си прав, по твърд е и не прави дупки от детските главички , но при фибрана, дори при стиропора (няма стерио пор ) твърдоста се добива с по дебела замазка. . А външното саниране удължава живота на стената (панел, тухла...) ефект от отопление има, но е много малък. Свравнявал съм двата варианта 3-4 зимни сезона, и ако търсиш само топлоизолация, достатъчно е саниране отвътре.
За селитрон си прав, по твърд е и не прави дупки от детските главички , но при фибрана, дори при стиропора (няма стерио пор ) твърдоста се добива с по дебела замазка. . А външното саниране удължава живота на стената (панел, тухла...) ефект от отопление има, но е много малък. Свравнявал съм двата варианта 3-4 зимни сезона, и ако търсиш само топлоизолация, достатъчно е саниране отвътре.
Докич, за втори път ползваш думата "саниране". А пък аз винаги съм си мислел, че топлоизолацията е само една част от санирането, което основно е заздравяване на конструкцията със заварки, замазки, подмяна ВиК, Ел... и т.н. и топлоизолация естествено.
sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Имаш право, но не е ли по добре един гипсокартон с необходимия пълнеж зад него.
Някак си не ми звучи фибран с дебела замаска.
Извинявам се за грешката със СТЕРЕО-порЪТ.
"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment