Известие

Collapse
No announcement yet.

Отопление през зимата :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mario_95 Покажи съобщение
    Ей бахти ако всеки не е експерт по всичко няма да бъде българин Малко от личен опит да споделя. Доста време моето семейство търсихме най-доброто решение за отопление на апартамента ни който е на последния етаж и само от части имаме "помощ" от съседите, ново строителство, но по-ранните блокове без изолация. Пробвали сме климатици, маслени радиатори, електрически нагревател който циркулира вода в парно и резултатите винаги са били неефективни и скъпи докато не му теглихме 1 майна миналата година и не купихме камина с водна риза. Абе мъка си е да се цепят и да се мъкнат дърва, но меката топлина която отдава камината е божествена и просто миналата година за 1-ви път е било найстина топло зимата вкъщи да не говорим колко по-евтино излиза... Може би дървата за цялата зима излизат колкото сметка за 1 месец за ток с климатици.*
    *Според зависи
    Чети по нагоре как става с по-малко хамалогия
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Венци, здравей.
      Не съм сигурен, че ме помниш, но за начало ще ти дам едно примитивно решение, което предполагам, че ще бъде жестоко оспорвано .
      Намираш най-близкия магазин ( Mr.Bricolage, Praktiker и т.н. )
      Купуваш Фибран ( синьо е ), лепило за него , лепиш, слагаш и забравяш за всякакви печки.
      Дори и една печка на "Сафир" да си купиш, за 30 лева ще си цар и капитан.
      Който иска да ме оспорва, аз т'ва го задействах в нас и се преродих ....

Успех !!
      155 96' 1.6 16v 1++hp???
      Mazda 626 84'
      Събуждам се ,a гледам спя?!sigpic
      ex' 145 97' 16V TS

Comment

• Първоначално публикувано от AlfaFen145 Покажи съобщение
        Венци, здравей.
        Не съм сигурен, че ме помниш, но за начало ще ти дам едно примитивно решение, което предполагам, че ще бъде жестоко оспорвано .
        Намираш най-близкия магазин ( Mr.Bricolage, Praktiker и т.н. )
        Купуваш Фибран ( синьо е ), лепило за него , лепиш, слагаш и забравяш за всякакви печки.
        Дори и една печка на "Сафир" да си купиш, за 30 лева ще си цар и капитан.
        Който иска да ме оспорва, аз т'ва го задействах в нас и се преродих ....

Успех !!
        Извинявай, но къде го лепиш?
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
          Извинявай, но къде го лепиш?
          Стига бе, ти за саниране не си ли чувал?

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
            Стига бе, ти за саниране не си ли чувал?
            Отвътре или отвън БЕ, Доко, Доко,......
            К.М.

Comment

Отвътре или отвън БЕ, Доко, Доко,......
              От вътре Суско, отвътре, ефекта отвън е почти нулев, и не ми сА прай на проЗ
              Last edited by Доко; d.m.y г., 21:04.

Comment

От вътре Суско, отвътре, ефекта отвън е почти нулев.
                Не е нулев, не съм съгласен.

Аз отвън налепих фибран, а отвътре на външните стени сложих 6 мм селитрон и не се оплаквам.

Фибранът не е много за вътрешна употреба, нито стериопорът.
                К.М.

Comment

• Цялата работа е, че Венци е на квартира, а не е негов апартамента.
                  И в случая топлоизолацията е решение само ако хазяина би му приспаднал разходите от бъдещи наеми.
                  Решението е точно духалка, а ако наистина е толкова неприятно или излиза скъп тока- просто се сменя квартирата.
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

• Да ви кажа ли най-лесния начин,с които ще си реши проблема?
                    sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                      Да ви кажа ли най-лесния начин,с които ще си реши проблема?
                      Не.
                      К.М.

Comment

Не е нулев, не съм съгласен.

Аз отвън налепих фибран, а отвътре на външните стени сложих 6 мм селитрон и не се оплаквам.

Фибранът не е много за вътрешна употреба, нито стериопорът.
                        За селитрон си прав, по твърд е и не прави дупки от детските главички , но при фибрана, дори при стиропора (няма стерио пор ) твърдоста се добива с по дебела замазка. . А външното саниране удължава живота на стената (панел, тухла...) ефект от отопление има, но е много малък. Свравнявал съм двата варианта 3-4 зимни сезона, и ако търсиш само топлоизолация, достатъчно е саниране отвътре.

Comment

За селитрон си прав, по твърд е и не прави дупки от детските главички , но при фибрана, дори при стиропора (няма стерио пор ) твърдоста се добива с по дебела замазка. . А външното саниране удължава живота на стената (панел, тухла...) ефект от отопление има, но е много малък. Свравнявал съм двата варианта 3-4 зимни сезона, и ако търсиш само топлоизолация, достатъчно е саниране отвътре.
                          Докич, за втори път ползваш думата "саниране". А пък аз винаги съм си мислел, че топлоизолацията е само една част от санирането, което основно е заздравяване на конструкцията със заварки, замазки, подмяна ВиК, Ел... и т.н. и топлоизолация естествено.
                          ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                          ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                          ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                          ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Не.
                            Стига бе Румба не ми разваляй удоволствието
                            sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
                              Стига бе Румба не ми разваляй удоволствието
                              Еми ти така загадъчно започна, че нямаше как да не се включа подобаващо.

---------- Post added at 18:31 ---------- Previous post was at 18:29 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Имаш право, но не е ли по добре един гипсокартон с необходимия пълнеж зад него.
                              Някак си не ми звучи фибран с дебела замаска.

Извинявам се за грешката със СТЕРЕО-порЪТ.
                              К.М.

Comment

стериопорът
                                Да не излезе, че се заяждам, но стереото беше нещо свързано с аудиото...стиропор е нещото за изолация

п.п. сори, много бавен се оказах...
                                Last edited by rossenvn; d.m.y г., 21:34.
                                Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                                ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Working...
                                X