Известие

Collapse
No announcement yet.

Отопление през зимата :)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Отопление през зимата :)

Колеги имам нужда от предложение. Нямах желание да товаря форума с нова тема, ама така ми е най-лесно и най-малко време ще загубя от търсене на инфо.

Отоплявам се чрез моите скъпи и мили приятели от Топлофикация София Проблема е че в в най-студените дни на месеца дори и на 10 да са всички радиатори при мен си е студено или приятелката е прекалено студенокръвна...ама така де, нея няма да я сменяме за това ми трябва решение...

До сега съм ползвал "духалка" около 2-3часа на ден. Шумът и "мятането" на въздуха из стаята многооо не ми понасят. Разхода и на гориво е окей като цена :P:P

Насочил съм се към отопление с "конвектор". Бях изчел многоо дълга тема из бг-мама и помня, че и при тях имаше уловка...едните са истински-затоплят въздуха и той се издига на горе(без шум, без вятъра да ми вее косите), а другите са си духалки с нагреватели и пак си "бучат"....

Та много съм объркан от цените започват от 40-50лв и ...Аз искам нещо максимално истинско на максимално ниска цена, защото така или иначе няма да се ползва повече от 2часа дневно и то в най-студените дни.... Стаята е 15кв....Трябва и да е статичен, не ми трябва за монтаж на стена.

Надявам се някой да ме улесни максимално и да ми даде конкретни предложения Бюджет до 120лв.... ама както казах колкото по-евтино, толкова по-добре

Голяяяяямооо благодаря

П.П Това истинско ли е?
    http://electron.bg/tesy-201-p-20524.html

http://www.emag.bg/konvektor-heinner.../pd/ELV0KBBBM/

http://electron.bg/delonghi-p-20602.html
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

Това ти препоръчвам.Аз съм на парно само, но един колега който живее в Рударци има локално парно и такива конвектори и е много доволен.

http://konvektori.bg/adax?gclid=CIiy...FYqR3godvxEAUg
    Last edited by fred; d.m.y г., 22:58.
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Помисли за един радиатор и ще си доволен, аз се справям перфектно с 2 броя български немаслени радиатора, а зимата в цеха се грея с един трифазен калорифер 7кВ
      Alfa 155 2.0TS 8V '93
      sigpic
      VW LADAVAGEN '81
      CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Фред го моля да ми покаже "това".

А радиатор не искам, защото бавно стопля, а и както казах не ми трябва за постоянно отопление а на момента и най-вече да се пусне 10мин преди човек да влезе в банята нещо такова... Няма нужда да държи топлината или нещо такова. Пукам грее, спираме не грее...това ме вълнува
        by RUBIG service

Comment

Грешиш за радиаторите! Говоря ти за немаслени радиатори.
          Alfa 155 2.0TS 8V '93
          sigpic
          VW LADAVAGEN '81
          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Едва ли има отоплителен уред, който да затопля помещението по-бързо от газова печка.

Недостатъци:

Лек мирис, отделяне на влага и необходимост от доставяне на горивото (бутилката) освен ако не е газифицирано жилището.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз съм само на газ, миналата година отоплението ми беше 2 бутилки за цялата зима или 60 лева. Повечето време топля една стая и по стените има супер изолация.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                Грешиш за радиаторите! Говоря ти за немаслени радиатори.

Дай ми някакъв линк. В нета се рових и не мога точно да се ориентирам

Газ твърдо НЕ
                by RUBIG service

Comment

Здравей, мога да дам сравнение на един от предложените от теб модели.
                  Имам Delonghi-то (2000W), както и Airlec (1500W).
                  Delonghi-то определено не се справя с тези 60м3 в описанието. При мен в стая 23м2 едвам правеше 17С. Този вентилатор, който имат за никакъв не става...
                  При Airlec самият нагревател е с доста по-голяма площ от Delonghi, имат много добра естествена конвекция, практически безшумни са.
                  Разликата в мощността е, че колкото повече толкова по-бързо ще загрее стаята, без оглед на $.
                  Airlec-а има много по-добра термозащита /няма да те е страх да го оставиш , когато те няма /и много ама много чувствителен термостат. Гаранцията им е 7г.
                  Минус е, че ако искаш мобилни стойки трябва да се доплати, също така няма кабел с щепсел.
                  П.С. Ако просто искаш да дозагряваш стаята духалката е най доброто и най-ефективното, но и най-неудобното.
                  Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                    Фред го моля да ми покаже "това".

А радиатор не искам, защото бавно стопля, а и както казах не ми трябва за постоянно отопление а на момента и най-вече да се пусне 10мин преди човек да влезе в банята нещо такова... Няма нужда да държи топлината или нещо такова. Пукам грее, спираме не грее...това ме вълнува

http://konvektori.bg/adax?gclid=CIiy...FYqR3godvxEAUg - ей ги на, дали не съм го постнал или са го изтрили, като за реклама не знам
                    sigpic

Comment

Не ти работеше "това".
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ами кой знае какво съм му турил, техника, да му се невиди
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение
                          Дай ми някакъв линк. В нета се рових и не мога точно да се ориентирам

Газ твърдо НЕ
                          Ако искаш ела да направим един бърз тест - ако ти хареса ще се договорим http://www.bitak.net/elektricheski-o...-ad447919.html
                          Last edited by vaklinator; d.m.y г., 23:40.
                          Alfa 155 2.0TS 8V '93
                          sigpic
                          VW LADAVAGEN '81
                          CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

SEX...е най бързото отопление, за теб и твойта приятелка....след това като се пръкнат децата ще го мислилиш пак))
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Ако взимаш конвектор ти препоръчвам Adax,имат фирмен магазин на Г.М.Димитров.
                              Там ще ти сметнат за каква кубатура каква мощност ще ти трябва.
                              Аз съм много доволен,отоплявам етаж от 240кв с такива и разхода на ток ми допада.
                              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
                              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Working...
                              X