Известие

Collapse
No announcement yet.

Кога и защо КАТ имат право да ни спират

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Кога и защо КАТ имат право да ни спират

Нека да коментираме наредбата влязла в сила от вчера до колкото знам. Нека вещите лица да дообяснят малко повече.

http://drag.bg/watch_video.php?v=WNMKRR8MRUHN
    156 2.4JTD 136+ PS

Добре, какво става, ако си карам мирно и кротко без:

- винетка;
    - платена ГО;
    - валиден технически преглед?

Очевидно освен ако нещо не съм сгазил лука, никога няма да разберат че нямам някое от трите.
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Мисля, че съгласно израза "при съмнение за употреба на алкохол или наркотици" реално ще могат да спират и най-примерния водач.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение

- винетка;
        - платена ГО;

Очевидно освен ако нещо не съм сгазил лука, никога няма да разберат че нямам някое от трите.
        А тези таблети които са им не са за красота, въвеждат ти номера и за секунда им изкарва тези три неща + всички твои нарушения и неплатени актове и фишове

---------- Post added at 20:34 ---------- Previous post was at 20:33 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Мисля, че съгласно израза "при съмнение за употреба на алкохол или наркотици" реално ще могат да спират и най-примерния водач.
        Да но после ще трябва да пишат на таблета защо съм спрян и ако няма нарушение явно лошо за тях, стегнацията е сериозна вече
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

На тоя етап това е малко въздух под налягане, няма кой да налага качествен контрол на проверяващите, реално погледнато може би веднага надали ще се промени нищо, всяка кука може да те спре и да ти каже "ми спрях те щото ми се видя неадекватен и мое да си пиян"......след като не си, за да си оправдае спирането ще ти намери някакъв кусур, а това не е трудно и или ще те глаби, или ще вземе някой лев и няма да те отрази че те е спирал.......
          Може би по силен граждански контрол е нужен, и като почнат да пищят водачите че ги спират без причина и им губят времето ще има след време ефект.......
          Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
          Принципно водача не е длъжен да носи документ да технически преглед, нито да има на джама лепенка за него.......
          Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 21:03.
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Полицая си е полицай , когато си поиска тогава ще те спре.....
            От години не са ме спирали през деня без да съм нарушил нещо, а през нощта ако те спре и каже леко кривна и помислих че си пиян (както казва ферарист) за това те спрях , па ти ходи после се обяснявай и пиши жалби. Според мен нищо не се е променило

А за граждански контрол хората отдавна ползват камери и имат право да снимат всеки един полицай който ги спре
            Last edited by Orm; d.m.y г., 21:23.
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Честно казано досега не са ме спирали без причина.Спирали са ме за проверка за алкохол и за незапалени фарове.Дори не ме глобиха, прецени че не съм от тия с електромер на динамото или си пазят ламбите, помоли ме да ги пусна и ми пожела приятен път.Колко време да са ми загубили.Е днес трябваше да дам "предимство" на един чичко правещ ляв завой с джиесем на ушото.Е те такива реват че им отнемали времето.Затуй, така - http://www.youtube.com/watch?v=6d7lqeXnB8I
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Това просто е поредното симулиране на някаква управленческа дейност.

Или казано по нашенски - местим си го в другия крачол.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

....па и кой може да кара без да кривне из тия кратери?
                  Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                  Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                  Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                  Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Няколко пъти са ме спирали без никаква причина , но разговора протичаше така :
                    Добър ден, (представя се ) ... документи за проверка.
                    Давам му ги , поглежда ги точно за 10 секунди , връща ми ги и ми казва "приятен път"...
                    ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
                      Няколко пъти са ме спирали без никаква причина , но разговора протичаше така :
                      Добър ден, (представя се ) ... документи за проверка.
                      Давам му ги , поглежда ги точно за 10 секунди , връща ми ги и ми казва "приятен път"...
                      Всеки може би е имал такива случки, но веднъж преди години имах такава - насред пътя извън населено място, напречно спряла патрулка с включена сигнализация посред нощ.
                      Излязох и се равиках - изобщо не се сетиха да ме проверяват, а започнаха да се извиняват и ми казаха, че нещо съм се изнервил и, че те не са виновни за проблемите ми.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

не ми дреме дали ще ме спират не бързам за никъде,последната седмица ме спират 2 пъти,в квартала ми на излизане патрул на 7 мо/явно не познават колата карам я отдавна/ и преди 3 дена отивам до Токуда минавам покрай Лесотехническият надолу през сфетофара и след 200 метра от дясно палка да отбия,започва спор и ми обяснява че като светне жълто не се дава газ да мина а се спира?аз казвам няма как да знам кога ще свтне жълто защото няма брояч на сфетофара,той ми казва по новият закон от миналата година не сте го чели не можете да преминавате на жълто?а оди разбери?2 забраняващи сигнала?то като еврофутбол това 3 резултата 2 нефелни 1 печеливш.

Comment

Нова наредба...глупости, може да се тълкува по сто начина, както и всеки закон в БГ.....
                          На седмица минавам 450-500км. градско....няма начин да не съм в нарушение......ама така съм се ошлайфал, за сега да чукна на дърво все се измъквам.....дори и на груповите проверки дет ги правят на резиденция Бояна....само камерите ме спъват...ама и за тях има лек...
                          Last edited by Бобби; d.m.y г., 09:35.
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                            А тези таблети които са им не са за красота, въвеждат ти номера и за секунда им изкарва тези три неща + всички твои нарушения и неплатени актове и фишове
                            Това може да стане само ако ме следят от 1км. с бинокъл.
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                              На тоя етап това е малко въздух под налягане, няма кой да налага качествен контрол на проверяващите, реално погледнато може би веднага надали ще се промени нищо, всяка кука може да те спре и да ти каже "ми спрях те щото ми се видя неадекватен и мое да си пиян"......след като не си, за да си оправдае спирането ще ти намери някакъв кусур, а това не е трудно и или ще те глаби, или ще вземе някой лев и няма да те отрази че те е спирал.......
                              Може би по силен граждански контрол е нужен, и като почнат да пищят водачите че ги спират без причина и им губят времето ще има след време ефект.......

Принципно водача не е длъжен да носи документ да технически преглед, нито да има на джама лепенка за него.......
                              Това в коя наредба го прочете колега.
                              Alfa romeo GTVex
                              Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                              Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                              Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                              X