това с тия таблети е много стара идея от преди 15 години за крадени коли и нередовни водачи,цялата база данни се въвежда и се лепи една спирала на предното стъкло/задължително за всички мпс/ и четеца представлява един голям пласмасов тефтер с екранче и като насочи срещу тебе пуска лъч в движение и връща данните, система за електронно маркиране,беше разработка съвместно с МВР,така и не стана нищо,сега ще видиме какво ще измислят,според мене нощтно време ще си спират пак на общо основание.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Кога и защо КАТ имат право да ни спират
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеТова може да стане само ако ме следят от 1км. с бинокъл.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеАми не чакат те на адреса ти въобще не те гонят ако те няма там получаваш призовка
Изобщо с тези разсъждения се отклоняваме от темата.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
няма да вкарват непосилно е на тоя етап,трябва да има чипове по колите от който да се черпи информация и да са свързани с граждански,кат,нарушения,данъци,прегледи,винетки и тн,когато те спре при проверка може да въведе данните и да види какво се случва което значи че ще имат интернет и компютри по колите което на тоя етап не виждам кой ще плати да стане,абе кви таблети бе имат 5 литра бензин на смяна те газови уредби да им сложат първо после таблети,много е кофти за катаджите с това "видеонаблюдение" не може да те спира и да те щави тя те снима камерата и те избягват да са "заедно",резнаха ги и с паяците сложиха им 10 камери и щом се запали двигателя се включва камерата и седи включена 40 минути след изгасен двигател,мисля че ще се завират по тъмни квартални улички в близко бъдеще и ще седят по бензиностанциите малко по-редовно от сега.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЩом не могат да боравят достатъчно бързо с таблета, за да преценят дали имат основание да те спрат, Защо просто не се заснема потока от коли на определено място и по късно (не в реално време) да бъдат правени справките за наличие на ГТП, ГО и пр. и респективно се разпращат и честитките. А процесът може и да се автоматизира с въвеждането на система за разпознаване на номерата.
Изобщо с тези разсъждения се отклоняваме от темата.
---------- Post added at 16:32 ---------- Previous post was at 16:31 ----------
Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщениеМда, дори при слаб трафик, куките ще станат луди да вкарват един по един номерата на всяко преминало МПС.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Тва с таблетите и електронния контрол не е трудно осъществимо, щом в Австрия да речем могат да засичат автоматично дали колата има винетка или не.......
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениеТова в коя наредба го прочете колега.Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 19:42."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
За кое по точно питаш?????156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеза прегледа те пита"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеМи не съм прочел че не се иска, просто прочетох какво се иска да се носи от водача и ГТП не е между тях......
А за цялата ситуация мога да изкажа своето мнение стоейки от другата страна, въпреки че ще е от без значение:
-Не ми се стои по 12 часа прав, да се карам с хората: Г-не Вие еди какво си...
А той: Ааа не бе бъркаш се...
-Не ми се чака по 10 мин да направя справка с дежурен за лице или МПС. Искам таблета да ми дава всичките данни необходими за работата ми. Компютърната ми грамотност е повече от достатъчна, не са ми нужни още двама, за да се справя.
-Едно ПТП отнема не по-малко от 1 час, "махането' на палка е напълно безсмислено. Водач трябва да се спира само с патрулен автомобил, заставайки зад него, на предният прозорец да записва камера, а на всеки от патрула полицай малък микрофон.
-Заплащането да е главно върху свършена работа, а не добавка от 30лв!
-Едно от най-важните промени трябва да са в отношението на хората един към друг. Аз съм на работа и искам да си я свърша, всякакви излишни разговори, пазарлъци и т.н. са напълно излишни. Спрян е водач, защото е в нарушение!
Има и мн др неща за промени, който не са измислени от вчера.
Comment
-
Темата се занася в типично нашенски стил.
Още Богомил Бонев забрани на полицията да спира колите, без да са извършили нарушение и да не клечат в драките.
Както винаги, царят дава пъдарят не дава. На местно ниво тая заповед се бламира.
Задавате въпроси от сорта: ами ако съм без винетка, преглед.....
Хората карат и без книжки и ако ги спрат, първият им въпрос е: "Какво нарушение съм извършил, за да ме спирате?"
Ето тука е квинсистенцията на тоя проблем.
Точно това е презумпцията за невинност.
Не може да те спират, без да са уверени, че има нарушение.
Това е като да започнат да арестуват без причина, а пък после след сто оки бой да се съставят обвинения. Ясно е, че все нещо ще си сгрешил в тоя живот.
При нас се спира поголовно, защото така е най-евтино да се демонстрира дейност. Освен това и държавата ни е репресивна. Тя винаги и по всяко време ни демонстрира, как може да ни окошари за нищо.
Не забравяйте, че полицията в България не е в услуга на гражданите и под граждански контрол, а е репресивна институция
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщениеЗадължително е да имаш документ, с който да удостовериш, че имаш преминат годишен технически преглед.
Comment
-
Най ме дразнят разни курвенски засади зад храстчета, хълмчета и навсякъде, където обичат да се крият родните полицаи. Преди два месеца, когато ми взеха талона се бяха паркирали на паркинг с цивилна кола без надписи до други автомобили и скочиха на пътя като зайци. Така щях да сгазя един на карулката пред изхода на Софийското околовръстно по посока магистрала Тракия. Ентусиазиран от нарушител, който кара в лявото платно се изстреля пред мен, като се дръпна назад в последния момент. За малко да го шибна с огледалото пустия му катаджия.
Comment
-
Това с клечането по храстите няма да мине, до като катаджиите се пресират за количество актове на смяна. Ако не са актове, то ще са рушвети. Има цели управления уличени в корупция.
А нашите полицаи още не могат да разберат, че не са милиционери от времето на Вълко Червенков.
Спира ме симпатично момче, излизам и му подавам документите. Времето е лятно, а малката е заспала в столчето. Катъра имаше затъмнени задни стъкла, точно заради бебето.
-Е аз сега как да видя, какво има вътре- усмихва се дечко в униформа и ми става едно драго...
- Ами няма да видиш!- подемам го аз-Карам човек без паспорт.
Ухили се, защото човека без паспорт се събуди, но рече:
-Добре де, ние как да си вършим работата, като сте затъмнили стъклата и не виждаме какво има вътре?
Ето това дразни, Лянка!
То е като да питаш, защо си си сложил пердета на прозореца на къщата. Ами няма да ми гледате в колата бе! Може пък от зад да се чукат!
Такива са правилата!
Защо трябва да се погазват непрекъснато правата на гражданите, а полицията, която уж трябва да ги защитава, най-безсрамно да ги нарушава?!
Ето, отговори ми на тоя въпрос!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от Lqnkata Покажи съобщениеЗадължително е да имаш документ, с който да удостовериш, че имаш преминат годишен технически преглед
Ми да, ама не - ЗДвП ясно гласи:
Чл. 100. (1) (Предишен текст на чл. 100 - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно превозно средство е длъжен да носи:
1. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за управление на моторно превозно средство от съответната категория и контролния талон към него;
2. (доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) свидетелство за регистрация на моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
3. (изм. - ДВ, бр. 103 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) документ за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите за моторното превозно средство, което управлява и за тегленото от него ремарке;
4. (изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) превозните документи, определени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията;
5. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) при напускане на територията на страната - валиден международен сертификат за "Гражданска отговорност" на автомобилистите за чужбина - "Зелена карта".
(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да залепи валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 1, т. 1 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.
(3) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Водачът на моторно превозно средство, което не е било спряно от движение, е длъжен да залепи в долния ляв ъгъл на предното стъкло на моторното превозно средство валиден стикер на знак за сключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите и да носи контролен талон към знака. Когато моторното превозно средство технологично не разполага с предно стъкло и е невъзможно стикерът на знака да бъде залепен на указаното място, същият стикер на знака се залепва на застрахователната полица, която се носи от водача на моторно превозно средство, и при проверка се представя заедно с контролния талон.
Единствено е упоменато в друг член че МПС-тата минават периодично тех. преглед и дотам - никъде не пише че си ЗАДЪЛЖЕН да го носиш........тъпо е, но е факт.......и това по презумпция не те задължава да доказваш че си минал ГТП.......в закона има красива дупка в това отношение.......ако се разтърсиш из нета има доста съдебни решения който отменят наказания за неносене на документ за ГТП.....Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 23:45."Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
Comment