Известие

Collapse
No announcement yet.

Поредната изцепка на правителството - идеи за нов закон за движение по пътищата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ейййй, ама се не усещате!
    Факт е, че искат да вдигат глобите, а всичко останало е просто литература, защото на никой не му е през дедовия за безопасността по пътищата.
    Основната причина за смазаните пешеходци са самите пешеходци.
    На тях обаче никой не им обръща внимание.
    Масово е говоренето по телефона, а за пешеходците такова изискване няма, въпреки, че и те са участници в движението.
    Масово не се спазва маркировката и престрояването.
    Това обаче никой не го гледа.
    За някой 1000 лева са нищо, но за друг са половингодишния му доход.
    До като не се започне с ефективно взимане на книжки за нарушения, няма да се оправим.
    За сега се взимат книжки само за алкохол и превишена скорост.
    Очевидно не съществуват други нарушения.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

И аз мисля, че е много удачно ГО да е за шофьора, не за МПС-то.Примерно ако не си плащал ГО последните 2 години да се водиш млад шофьор.За червеното - по принцип ако си влязъл в кръстовище на зелено и вътре ти светне червено, другите са длъжни да те пропуснат, нищо че им е зелено.Но КАТ отсреща ще си вземе 20-те лв, щото ще твърди, че си минал на червено, освен ако няма камера.Абе лека за всичко е ясен - затегнат контрол над раздаването на книжки и намаляване на корупцията.Ама не става...

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      До като не се започне с ефективно взимане на книжки за нарушения, няма да се оправим.
      И какво ще се промени, освен че като те спрат за подобно нарушение вместо 20лв ще дадеш 100?
      Last edited by StanG; d.m.y г., 23:33.
      Alfa 156
      ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
        ,,,,
        И какво ще се промени, освен че като те спрат за подобно нарушение вместо 20лв ще дадеш 100?
        И аз така мисля, че искат да вдигнат бакшиша на полицаите ...
        145, 1.6 boxer
        156, 2.4 JTD - ex
        Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от StanG Покажи съобщение
          И аз мисля, че е много удачно ГО да е за шофьора, не за МПС-то.Примерно ако не си плащал ГО последните 2 години да се водиш млад шофьор.За червеното - по принцип ако си влязъл в кръстовище на зелено и вътре ти светне червено, другите са длъжни да те пропуснат, нищо че им е зелено.Но КАТ отсреща ще си вземе 20-те лв, щото ще твърди, че си минал на червено, освен ако няма камера.Абе лека за всичко е ясен - затегнат контрол над раздаването на книжки и намаляване на корупцията.Ама не става...

Уверявам те лично, че ако искат да спрат корупцията, могат да го направят в рамките на една седмица!
          Ама на!
          Не искат!
          Само си вдигат мизата!
          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Гражданската може да се смята по някаква формула например:
            Сумата = базова цена (100 лв) х A x B x C

A(1 до 3) : в зависимост колко граждански си плащал или не в последните години или всъщност колко си карал автомобил.
            B (1 до 3): разделяме колите в няколко групи по мощност и като имаш гражданска "unlimited" можеш да караш всякакви коли нооо коефициент 3ка. 1 ца до 70-80 коня и т.н.
            C ( 1 до 3) : в зависимост от това колко нарушения си правил последните 2 години ...
            Last edited by Drag0; d.m.y г., 00:07.
            ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
              Гражданската може да се смята по някаква формула например:
              Сумата = базова цена (100 лв) х A x B x C

A(1 до 3) : в зависимост колко граждански си плащал или не в последните години или всъщност колко си карал автомобил.
              B (1 до 3): разделяме колите в няколко групи по мощност и като имаш гражданска "unlimited" можеш да караш всякакви коли нооо коефициент 3ка. 1 ца до 70-80 коня и т.н.
              C ( 1 до 3) : в зависимост от това колко нарушения си правил последните 2 години ...
              Заеби!

Така, както го даваш, трябва поне да си завършил основно образование.
              За наша зла чест, тия от които зависят тия неща имат дипломи за физкултурници, връзки с обществеността, УНСС или ветеринарна социология.

Comment

Заеби!

Така, както го даваш, трябва поне да си завършил основно образование.
                За наша зла чест, тия от които зависят тия неща имат дипломи за физкултурници, връзки с обществеността, УНСС или ветеринарна социология.
                Далеч не е в това проблема.

Методиката, която предлага Драго би работила чудесно и би била справедлива за всички на пътя.

НО има един голям проблем!

Това, че парите заради нарушенията няма да влязат в хазната.

А сегашната порочна система много се бои от това.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Уверявам те лично, че ако искат да спрат корупцията, могат да го направят в рамките на една седмица!
                  Ама на!
                  Не искат!
                  Само си вдигат мизата!
                  Как?
                  Lexus IS200

Comment

За сега се взимат книжки само за алкохол и превишена скорост.
                    Затова в Сл бряг карат М6-ци дрогирани в насрещното - те хората не са пили .. само са се усмъртили Познай дали някой нещо им прави, по-лесно е да глобиш бай Иван затова, че като си ходи до лозето забравил да си цъкне фаровете ..
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                      Затова в Сл бряг карат М6-ци дрогирани в насрещното - те хората не са пили .. само са се усмъртили Познай дали някой нещо им прави, по-лесно е да глобиш бай Иван затова, че като си ходи до лозето забравил да си цъкне фаровете ..
                      Много си прав за съжаление. Трябва да се намали до минимум субективния фактор при глобяването. Затова - хиляди камери и автоматични радари и минимално участие на хора в целия процес. За България това е решението. Също и реформа в събедната система. За рушвет от полицай - 10 години в затвора. Ако искат да спрат корупцията могат да го направят лесно, но очевидно не искат.
                      2014: Deutschland über alles

Comment

Аз лично, колкото повече пораствам, толкова повече не искам да става, като на запад по отношение на затягането на мерките. Същевременно, започвам да карам много по- спокойно от преди.

Не искам навсякъде да има камери и да мисля само за това, да не превиша в 5 км/ч ограничението. Това е много натоварващо.

Например днес си карам покрай телевизионната кула, както всеки ден и знам, че там има камера. Обаче се бях замислил нещо и си карам съвсем нормално, не с 50, а със 70 и нещо, защото там го позволява, даже бях по инерция. И забравих да намаля покрай камерата. Сега ще видим дали ще дойде честитка. Извратено е да те снимат навсякъде..
                        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Аз лично, колкото повече пораствам, толкова повече не искам да става, като на запад по отношение на затягането на мерките. Същевременно, започвам да карам много по- спокойно от преди.

Не искам навсякъде да има камери и да мисля само за това, да не превиша в 5 км/ч ограничението. Това е много натоварващо.

Например днес си карам покрай телевизионната кула, както всеки ден и знам, че там има камера. Обаче се бях замислил нещо и си карам съвсем нормално, не с 50, а със 70 и нещо, защото там го позволява, даже бях по инерция. И забравих да намаля покрай камерата. Сега ще видим дали ще дойде честитка. Извратено е да те снимат навсякъде..
                          За 5 км. превишение никой няма да ти прати честитка. На запад никой не кара толкова стриктно. Всички превишават, но по-умерено. Просто няма идиоти, които при ограничение 60 да карат с 200 примерно или са много по-малко.

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                            За 5 км. превишение никой няма да ти прати честитка. На запад никой не кара толкова стриктно. Всички превишават, но по-умерено. Просто няма идиоти, които при ограничение 60 да карат с 200 примерно или са много по-малко.
                            Питай ги в Норвегия дали не карат.. за 5 км/ч глобата ти е солидна над 100 Евро.
                            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Питай ги в Норвегия дали не карат.. за 5 км/ч глобата ти е солидна над 100 Евро.
                              В Германия редовно си карат с 10-15 км отгоре. По магистралите и с по 30 км/ч. отгоре.

Comment

По принцип, няма ли място, би трябвло да има, където тия, които са недоволни, съответно и доволни пък да споделят, така нареченото публично обсъждане, в частност за поредните глупави промени в Закона за движение... визирам.
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X