Известие

Collapse
No announcement yet.

Байрам е!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от tribaleo Покажи съобщение
    .....а за всички които вярват в някакви богове...мога да им кажа че са объркали епохата...21 век сме и нямаме нужда от разни истории и измислени хора и събития за да си обясняваме необяснимото...религията е отживелица и едно голямо зло с което се контролират заблудените (масата)...
    От казаното разбирам, че за теб религия и вяра са едно и също нещо.

Според мен реригията е идеология, създадена от едни хора за да бъдат държани в подчинение други хора или за да бъдат обяснявани явления и феномени непонятни за даден стадий на развитие на интелекта.

Вярата е нещо съвсем различно. Тя зависи единствено от индивида и това дали даден индивид я има или я няма му вреди или помага.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      От казаното разбирам, че за теб религия и вяра са едно и също нещо.

Според мен реригията е идеология, създадена от едни хора за да бъдат държани в подчинение други хора или за да бъдат обяснявани явления и феномени непонятни за даден стадий на развитие на интелекта.

Вярата е нещо съвсем различно. Тя зависи единствено от индивида и това дали даден индивид я има или я няма му вреди или помага.
      Напълно съм съгласен с теб и колегата. Имах съученик протестант, по никакъв начин не можеш да го убедиш, че нещо в библията е измислица. Каквото каже пастора е чиста истина, неподлежаща на съмнение. Буквално като сектант. За мен религиите в наше време са средство за разединяване и омраза между хората.

Comment

В обществото ..религия и вяра вървят ръка за ръка...вярващ човек е синоним на религиозен човек ...с две думи изостанала работа...
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

В обществото ..религия и вяра вървят ръка за ръка...вярващ човек е синоним на религиозен човек ...с две думи изостанала работа...
          Така е.
          Но това, което е общоприето, често пъти е само резултат от инерцията в мисленето и не представлява критерий за истинност.

Аз например съм вярващ, без да съм религиозен.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

В какво вярваш? И аз вярвам в себе си..това вярващ ли ме прави?

Comment

Вярвам в това, че съществува някаква сила, която по някакъв начин влияе върху живота ми.

Нямам ясно обяснение защо е така, но съм придобил достатъчно доказателства затова, че е така.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Единствената сила, която влияе по някакъв начин върху живота ти си самият ти ...всичко което ни се случва е съвкупност от наши решения и действия

Comment

Единствената сила, която влияе по някакъв начин върху живота ти си самият ти ...всичко което ни се случва е съвкупност от наши решения и действия
                  Това за което говориш е вярата в себе-си.

Аз говоря за друго.

Пример:

В много прости ситуации съм бил уверен, че всичко и до голяма степен зависи от мен, имал съм ясна визия за излизането от ситуацията.............и нещата са се обърквали по необясним, дори абсурден начин.

В много тежки ситуации, които са изглеждали невероятно объркани и далеч не съм имал усещането, че имам и малка представа за изход от тях, съм молил за помощ.............тази сила.
                  И винаги по необясним за мен начин нещата са се нареждали по най-добрия начин.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

точно това ти казвам, че това което наричаш "сила" всъщност е резултат от поредица от твои действия и решения ...сила има да ..и ние сме тази сила...всеки един от нас е сила сам по себе си..а когато сме обединени сме велика сила..не случайно от край време се измислят всевъзможни глупости за да държат разделени хората....разделение на религиозна основа, етническо разделение, финансово разделение, възрастово разделение...и тн.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                      Исус не е бог?е на кой се молят кой рисуват нали се празнува Рождество Христово и изповед на Мария Магдалена пред Исус и тайни вечери и тн?стига де дръж се прилично,едно време са ги питали кой е твоят Господ бог Исус или Алах и според отговора ще живееш.
                      Бъркаш нещата. Исус е синът на Бог, пратен на земята да изкупи греховете на хората. Той всъщност е едно от 3-те му лица според християнството . Постигнахме ли консенсус?

За исляма Исус е един от многото пророци на Бога.
                      Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 15:14.
                      Lexus IS200

Comment

Достатъчно ясно съм разграничил това кое е плод на мои действия, способноси, желания, нагласи и пр. и кое не е.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Бъркаш нещата. Исус е синът на Бог, пратен на земята да изкупи греховете на хората. Той всъщност е едно от 3-те му лица според християнството . Постигнахме ли консенсус?

За исляма Исус е един от многото пророци на Бога.
                          идеята ми е много ясно написана християни,християнство това определя дадена религия за това и пише по паспортите християнин или православен не пише божествен нали?то е като с Зевс и другите му производни всички са богове,питай някой на село кой е Господ и веднага ще ти се отговори че Исус,те са много месии и пратеници и пророци обаче фактите-НЯМА друг бог освен Алах и Мохамед е неговият пророк,да виждаш някъде да се споменава за наш Исус?очевидно че бога е Алах и Мохамед е негов син на земята и небето,от там идва мохамедани,по твоята теория щеше да има БогоАлахнати исусо-мохамедани.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                            идеята ми е много ясно написана християни,християнство това определя дадена религия за това и пише по паспортите християнин или православен не пише божествен нали?то е като с Зевс и другите му производни всички са богове,питай някой на село кой е Господ и веднага ще ти се отговори че Исус,те са много месии и пратеници и пророци обаче фактите-НЯМА друг бог освен Алах и Мохамед е неговият пророк,да виждаш някъде да се споменава за наш Исус?очевидно че бога е Алах и Мохамед е негов син на земята и небето,от там идва мохамедани,по твоята теория щеше да има БогоАлахнати исусо-мохамедани.
                            Много се бъркаш. Това не е моя логика, а факти, които между другото никой не оспорва. Мохамед не е никакъв син на Алах. Между другото в Мохамед няма нищо божествено, той, както и Исус според мюсюлманските вярвания са обикновенни хора. Мохамед получава прозрението си чак към 40-тата си годишнина.
                            Lexus IS200

Comment

Аз просто поздравих една голяма част от народа ни с неговия празник. Междувременно поздравих и приятелите си в Турция, Гърция, Малайзия и Индонезия!Това е проява на учтивост, която ни разграничава от фанатиците, от които само зло е видял светът.
                              Фанатиците на са само мюсюлмани!
                              Всъщност те винаги са били атеисти!
                              Войнствуващи атеисти.
                              За тях няма ни бог, ни родина ни морал!
                              А религията, това е морала и етиката на обществото.
                              Някои хора продължават да смесват различни исторически периоди и да сеят само омраза.
                              И Великите пости и Рамазана имат едно и също значение.
                              Да се научим на смирение и доброта. Да се помирим с бесовете си.
                              Посланието е едно и също.Мнозина свързват исляма с турското робство.
                              А ако турците бяха християни, а когато православните християни ни колеха....
                              Не може да се живее в омраза!
                              Байрам е!
                              За нашите сънародници мюсюлмани е най-големият празник.
                              Нека не го поругаваме!

Да! Аз знам , че нашите попове и ходжи никога няма да седнат на една евхариститна трапеза, но това не пречи да подадем и поемем ръка!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Така де.. Аз само казвам, че Бог е един и за християните и за мюсюлманите Така че имаме причина да сме единни.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X