Известие

Collapse
No announcement yet.

Баба Зима щипе по бузките-отврат...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

бих се лишил до живот от кисело зеле ракия вино само и само да нема зима,то само тва ни липсва къде сме цъфнали и вързали нацията,тръгнеш з ариба кофата с рибета замръзнала ако я забравиш в колата?колко пъти имам случай на Щъркела кача се брате разпъна карбонова въдица и като я схване студа на снадките не можеш да прибереш телескопа посмъртно та вкарваш в колата 4 метра и пускаш парното да отпусне,ама до тогава пак не скучаеш щото ти заледяват водачите а и не можеш да отвориш врата или багажник че и те замръзнали,закачиш некоя риба тя се мота като салфетка в водата от студ а като я извадиш на вънка изпада в летаргия от студа като извадена от фризер седи,а тия па скиорите нахилени с некви грейки зор голем като биатлона неква луда рускиня се качи на 2 дъсчета и хукне из гората с една пушка на рамо оди я стигни чак спорт било хората опесачават и Пирогов пълен с строшени грипове тия зор да се лизгат

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Идва време да си ползвам зимните гуми, киселото зеле и ракията - гумите са сложени, но зелето все още не е готово, въпреки усиленото преточване, както и ракията, която ще преварявам втори път.
      ама нема да можеш да се хвалиш пред гостите после че прави синджир ракията,тва да се занимаваш с спирт е губене на време,щи кажа един случай от монтанско сега се смяхме като ходихме,имам познат тракторист и много кърка той е на 70 години вече де и разправя имал колега ама безсмъртен люти чушки за мезе сланина и първак,и един ден решили да се избазикат с него и сложили в една стъклена бутилка чист спирт и го поканили и му сипали и му казали че я е правил е тоя човек и той се обърнал и рекъл-ей браво майсторе та тава а рикия вече виж му "бурето" с вино на човека дето ни разправя на снимката се вижда долу е канелката и нивото на гроздето си личи като се загледаш - 1 тон винце си слага човека....а отстрани има 8 кофи сиренце да си мези.
      Attached Files

Comment

И аз съм един от тия малкото извратени,които обожават зимата.По-голям кеф от това няма.За лятото пък не ща и да чуя,просто температури над 15-18 градуса са ми ужасно натоварващи

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Трябва да се притесняваме от това, че напоследък има все по-малко сняг.

И вместо да си мрънкаме да си спомним, какво е казал народът:

Дебел сняг - голям комат.
          а всъщност не е така,сушава година не мори реколтата а дъждовната я съсипва и преовлажняването та и от там поговорката суша те мори кал те затрива.

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
            ама нема да можеш да се хвалиш пред гостите после че прави синджир ракията,тва да се занимаваш с спирт е губене на време,щи кажа един случай от монтанско сега се смяхме като ходихме,имам познат тракторист и много кърка той е на 70 години вече де и разправя имал колега ама безсмъртен люти чушки за мезе сланина и първак,и един ден решили да се избазикат с него и сложили в една стъклена бутилка чист спирт и го поканили и му сипали и му казали че я е правил е тоя човек и той се обърнал и рекъл-ей браво майсторе та тава а рикия вече виж му "бурето" с вино на човека дето ни разправя на снимката се вижда долу е канелката и нивото на гроздето си личи като се загледаш - 1 тон винце си слага човека....а отстрани има 8 кофи сиренце да си мези.
            Руменчо, на същото мнение съм за домашната ракия, но като Природата народи тази година много грозде ми беше жал да го изхвърля.
            Основната идея за асмите пред вилата е да правят сянка, но тази година народиха и много грозде, а то не става за ядене, освен за вино или ракия - с дебели ципи и големи семки, много багрилно и дава голяма захарност и % алкохол.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

еми правиш некви кила за гости да не похабиш материяла и това е,едно от най бързо оборотните стоки според мен са точно ракия и вино в тия месеци та имаш избор,мразя алкохола ама преди 1 седмица имах възможност да опитам ракия 45 градуса отлежала 2 години правена наистина от маистор оцветена и с некоя билка за аромат вътре и е нещо наистина класно,но това е попадение през няколко години всичко друго е наливен спирт с есенция в 10 литровите туби по пазарите.

Comment

еми правиш некви кила за гости да не похабиш материяла и това е,едно от най бързо оборотните стоки според мен са точно ракия и вино в тия месеци та имаш избор,мразя алкохола ама преди 1 седмица имах възможност да опитам ракия 45 градуса отлежала 2 години правена наистина от маистор оцветена и с некоя билка за аромат вътре и е нещо наистина класно,но това е попадение през няколко години всичко друго е наливен спирт с есенция в 10 литровите туби по пазарите.
                През други такива плодородни години направо съм подарявал гроздето без да се интересувам за последствията и хората са давали някое кило домашна ракия, но тази реших, защото имам възможност, да се занимавам с пращината от спортна гледна точка.
                Очаквам да опитам окончателните резултати, но не се надявам на нещо особено, освен да ме бият изпаренията в носа, докато я пия.
                sigpic

Comment

ако си спазиш технологията и сроковете ще стане,виж намери казан с филтър за метила,провери си захарност и не чакай много да кипне щото ще ти избягат градусите според времето и топлината е максимално след смачкване като стане джибри да кипне е 2 седмици алкохола е летлив,каквото си сложил това не слагай излишно кори от портокал пръчки от дюла или люти чушки има ги всякакви хора дето ако ги питаш какво правят и какво ще постигнат не могат да ти отговорят,не слушай тоя и оня какво казал и какво слагал щото са страшни грешки тия хора са самоуки и са чули нещо и всеки си добавя от него си,прочети за дестилирана вода за бъчви и за есенция и си ти.

Comment

а всъщност не е така,сушава година не мори реколтата а дъждовната я съсипва и преовлажняването та и от там поговорката суша те мори кал те затрива.
                    Без достатъчно дебела снежна покривка, която да я пази от студа, реколтата отива в небитието.
                    А като има сняг, който бавно се топи земята получава необходимата и влага равномерно и продължително. Това е много по-важно за реколтата отколкото няколко проливни потопа и след това суша. Освен това, когато има много сняг, все едно имаш още един язовир горе в планината и така има достатъчно вода за летните жеги.
                    А това твоето с риболова през зимата - ей на това му викам жив мазохизъм. Наистина трябва да си много извратен за да те кефи това вместо да си пиеш винцето някъде на топло, докато отвън тихо се сипе снежец.
                    И накрая - ако не беше студа, нямаше и да е вярно и онова за рибарския х*й

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

идеята ми е ясна за комата и снега ама ние квито сме мързеливи и полетата пустеят и всичко е внос и 1 метър сняг да има все тая,проблема с студа и риболова зимата е голям защото аиде ти ще се облечеш дебело се обуеш и си сложиш шапка и ако не си мокър ще издържиш часове на вънка ама не можеш да си спасиш ръцете от замръзване и водачите да замръзват и тн,квото и да си говориме некомфорта е голям и настинката е в кърпа вързана 50/50 е след зимен риболов,рекорда ми е на Щъркела 2000 година беше минус 21 градуса замръзва ти косата дето стърчи извън шапката капки лед дето те пръска от вятъра в скалите ледени кори плуват около тебе а вятъра ти минава през главата ама кълве костур и седиш и топиш въдицата водачите в водата да размръзне,при нас слезе сервитьора на Щъркела и донесе термометъра вика вие сте луди,кви ще да сме риба да фанеме,после и 3 мата 8 дена болни на легло и така това е.

Comment

идеята ми е ясна за комата и снега ама ние квито сме мързеливи и полетата пустеят и всичко е внос и 1 метър сняг да има все тая,проблема с студа и риболова зимата е голям защото аиде ти ще се облечеш дебело се обуеш и си сложиш шапка и ако не си мокър ще издържиш часове на вънка ама не можеш да си спасиш ръцете от замръзване и водачите да замръзват и тн,квото и да си говориме некомфорта е голям и настинката е в кърпа вързана 50/50 е след зимен риболов,рекорда ми е на Щъркела 2000 година беше минус 21 градуса замръзва ти косата дето стърчи извън шапката капки лед дето те пръска от вятъра в скалите ледени кори плуват около тебе а вятъра ти минава през главата ама кълве костур и седиш и топиш въдицата водачите в водата да размръзне,при нас слезе сервитьора на Щъркела и донесе термометъра вика вие сте луди,кви ще да сме риба да фанеме,после и 3 мата 8 дена болни на легло и така това е.
                        Май точно 2000 г беше, един приятел, запален риболовец като теб ме кандардисваше да ходим на щъркела, защото много давало......нам к'во си...

Аз му казах, че не съм толкова луд и единственото, което мога е да му съдействам е да дръпнем лодката до щъркела, да му помогна да я пуснем на вода а аз да продържа със щерка ми до Боровец, да покараме ски и навръщане да го прибера.
                        .... Речено - сторено. Било е към края на февруари, когато го оставих на гьола беше една лепкава мъгла.
                        А горе на Маркуджиците беше райско време (характерната инверсия) - слънчево, топло, приятно. Изкарахме си страхотно, направихме и снимки.....

Навръщане се мръкваше, когато стигнах до щъркела. Човекът се носеше като призрак в мъглата, премрял от студ и никаква риба не беше хванал. В колата бая време му тракаха зъбите.

.....След няколко дена му показвам снимките, които си правихме а той гледа, търка очи и пита:

- Това същия ден ли беше бре?
                        Отговарям утвърдително а той каза:

- Да се е*а у тъпака!

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:09.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

е това е положението,на Щъркела интересното е че буквално за секунди идват студени ледени вълни от планината от към Самоков и за минути сковава страшно бързо става,а и вятъра над водата сваля температурите винаги до вода е най студено да седиш и да спиш,гледай какви мемоари пиша като някакво отминало време а сега за четвъртък ще ходя на Щтръка и се чудя кой да излъжа да ми се върже на акъла.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Абе заеби....комат ще си внесем.
                            По скоро изнесем

---------- Post added at 02:05 ---------- Previous post was at 02:04 ----------

Първоначално публикувано от crocodil Покажи съобщение
                            Любим сезон ми е зимата. Имаме невероятен късмет да живеем в страна с истински 4 сезона, с достатъчно дъжд, както, топло лято за моренце и дебел сняг да ти топли душата.
                            Да, и аз съм на тоя акъл
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

Направо Quattro Stagioni - имаше такава пица.
                              sigpic

Comment

Мда, не случайно
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X