Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем или 2 в 1.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем или 2 в 1.

Значи, ето какво стана.Миналата събота ми умря акумолатора.Смених го с нов.Обаче се оказа че дистанционното на алармата си е скъсило обхвата та реших да му сменя батерийката.Дотук нищо лошо, интересното стана след това, когато заключа колата и след време реша да проверя дали е заключена натискам копчето за заключване и талармата почва да свири, при повторно натискате на същия бутон би трябвало да се изключи сирената.Да, ама не.При повторно натискане на бутона алармата не спира ами се отключва колата и продължава да свири.Решението - натискам бутона за отключване и спира да свири и после пак я заключвам.Ипонеже ми е неудобно така, отидох до сервиза/САС инженеринг/ откъдето е закупена и монтирана алармата.Чесаха се по главите, препрограмираха но не става.Проблема си остава.Обаче за учудване на всички се оказа, че при демонтирана аларма, демек разкачена от куплунга, дистанционното управлява централното на колата.И така се наслагват двете неща едно върху друго.Въпроса е как се програмирало дистанционното към централното на колата.Алармата и Сатурн 5.Имам един ключ, червен, без копчета по него, нямам карта с пин код или не знам какво си.Другото дистанционн си командва само алармата, още не съм сменял батерията.

п.п.Обаче след напускане на сервиза, се оказа че не ми работят чистачките,мигачите, парното,управлението на огледалата и стъклата.Връщам се в същия сервиз и пак почват се чешат поглавите и да не доумяват - те не били пипали нищо друго.Щели да ми я оправят ма да чакам, и май и поръчка щели да ми пускат.Грабнах си колата и в дъжда без чистачки и фарове се добрах до фирмения сервиз, където се оказа че го няма предпазителя за съответните консуматори.НЯМА ГО! Не е изгорял, просто го няма.Сложиха ми друг и всичко си тръгна.Та надявам се че техника в САС инженеринг го е извадил за нещо и го е хванала амнезия.Не ми си мисли че по този начин си намират работа.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Тая работа нещо не е баш така. Нещо те гъбаркат, като с предпазителя.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Мне, лично ми връчиха блока на алармата в ръцете и пробвах - работи централното от дистанционното на алармата.После го сложиха, и алармата си заработи.И пак същия проблем д 2 в 1.

Comment

Би трябвало преди да откачиш клемите на акумулатора да изключиш алармата от някакво място, което би трябвало да знаеш ти, или да я приведеш в сервизен режим чрез серия от действия и понеже не си го направил тя се шашка.
        Отвори си упътването ако го пазиш и прочети, защото великите "специалисти" знаят само това което са правили те, а тази аларма е стара.
        Имах сходен проблем с алармата на Малката Алфа и сам си го разреших след четене в книжката на алармата и малко размисъл.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

И какво значение има дали ще я изключа от тайно място или от акумолатора?При положение че няма собствено захранване.Пък и акумолатора съм го свалял много пъти и нищо не и е ставало.Проблема е в дистанционното.Че се е настроило само на честотата на централното, при смяна на батерията воже би, което си мислех че действа само при отключване с ключ, а се оказа че има /по-точно, имало някога собствено дистанционно или ключ с такова/.

Comment

Не може да си сигурен дали няма някакво автономно захранване само за паметта на алармата с някаква малка батерийка, а всяко махане и слагане на акумулатора си е удар по електрониката на колата
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Аз нали Ви казвах, че има извънземни......манипулират ни))
              п.п.Митак, кво се тормозиш нали всичко сега е ОК......в доста сервизи има марсянци....не с се сбъсквали с тая техника Алфа Ромео......
              Last edited by Бобби; d.m.y г., 00:29.
              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Алармите са гадно нещо. Остави я изключена, ползвай си само централното, щом работи.
                AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
                Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
                sigpic

Comment

няма такъв филм дистанционното ти да се настрои на честотата и командите на централното.
                  от друга страна алармата е вързана към централното и там идва объркването. или има проблем в алармата (залепнало реле) - или в модула на централното(слабо вероятно).
                  точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                    няма такъв филм дистанционното ти да се настрои на честотата и командите на централното.
                    от друга страна алармата е вързана към централното и там идва объркването. или има проблем в алармата (залепнало реле) - или в модула на централното(слабо вероятно).
                    И аз не вярвах докато не откачиха алармата бутнаха ми я в ръцете и затвориха вратата.Осаза се че централното работи с дистанционното от алармата.С второто дистанционно централното не работи, може би щото не съм му сменил батерията и не е търсило връзка с централата.Па ти ако щеш вярвай.

Comment

аз си отключвам с ключ от как имам кола изхвърлил съм оригиналните аларми с копчетата и 2 те,иначе монтирах 2 ра аларма да мина преглед за бул инс преди като не ползваш дистанционото и аларма не могат да ти запишат алармата с декодера да ти фраснат колата-това някога като са били интересни,нема да патиш с аларми да ти свират с паднали батерии да си забравиш ключовете вътре и да се заключи колата като си на майната си от вас и тн,аларма па изобщо не включвам за кво ми е да пада акумолатора и да буди хората то ключа ми седи на таблото на контакта понякога че ако го извадя блокира ти за аларма с се загрижил,не се занимваи с глупости само си усложняваш живота с това италианско мпс.

Comment

нещо те гъбаркат. все едно магически дистанционното на телевизора ти да почне да управлява микровълновата. все пак за дигитален код си говорим. или не са ти извадили алармата или имаш втора.
                        ако им вярваш, закарай я на екзорсист, може да помогне
                        точка

Comment

Колкото и да звучи невероятно, все пак не е невъзможно.
                          Има един лесен и сигурен начин да се разбере каква е истината:

1 - Свяля се третия стоп.
                          2 - Откача се буксата на черната кутийка под него (това е приемника за централното)
                          3 - Пробва се дали работи централното с дистанционното на алармата.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                            нещо те гъбаркат. все едно магически дистанционното на телевизора ти да почне да управлява микровълновата. все пак за дигитален код си говорим. или не са ти извадили алармата или имаш втора.
                            ако им вярваш, закарай я на екзорсист, може да помогне
                            Офертата ти ме разби. То верно че имаме коли с "дух", ма чак пък толкова ...
                            Last edited by myato; d.m.y г., 19:48.
                            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ми те хората ми казаха че ако го напиша във форума тяма ми повярват ама е факт.Как се самообучило тъпото дистанционно не знам.Казвам ви че пред мене извадиха алармата от колата и дистанционното управлява централното, вий не та не.Събота или нидиля ще сменя батерията и на другото дистанционно, което засега управлява само алармата и ще пиша какво се е получило.

Comment

Working...
                              X