Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко често миете автомобилите си зимно време.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Колко често миете автомобилите си зимно време.

И така интересно ми е колко често ползвате автомивка зимно време. Аз лично през седмица най-много две я мия. Знам че след това пак става на нищо, но поне се измиват от солта.
    155 1.8 8v SUPER MY95

Почти не я мия. Трябва да е някакво топло време - доста над нулата за да я измия. При миенето влиза вода къде ли не, която после замръзва и само ядове можеш да си докараш. Освен ако нямаш гараж с температури над нулата...
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Ето малко повод за размисъл:

Преди години с един колега карахме еднакви коли - Лада Самара, един и същи модел, на една и съща възраст, приблизително еднакъв пробег, маршрути и пр. Колите се караха ежедневно.

Разликата - моята я държах в гараж, в който температурата никога не е била минусова.
      Неговата стоеше на открито.
      След около 3 години моята имаше доста повече признаци за корозия от неговата.

Това може да се е дължало на ред причини, като различни партиди ламарини, различно антикорозионно третиране от производителя, сглобка и т.н.

Аз обаче се замислих върху следното:

Всяка нощ в гаража, всичкият насъбран лед и сняг от пътя се втечнява и така солта прониква навсякъде а това благоприятства корозията.

Ако е вярна теорията ми, следва, че е по-добре автомобилът да се измива преди вкарването в топъл гараж. Ако това не се прави, по-добре да стои при минусови температури.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Преди години с един колега карахме еднакви коли - Лада Самара, един и същи модел, на една и съща възраст, приблизително еднакъв пробег, маршрути и пр. Колите се караха ежедневно.

Разликата - моята я държах в гараж, в който температурата никога не е била минусова.

Това може да се е дължало на ред причини, като различни партиди ламарини, различно антикорозионно третиране от производителя, сглобка и т.н.

Всяка нощ в гаража, всичкият насъбран лед и сняг от пътя се втечнява и така солта прониква навсякъде а това благоприятства корозията.

Ако е вярна теорията ми, следва, че е по-добре автомобилът да се измива преди вкарването в топъл гараж. Ако това не се прави, по-добре да стои при минусови температури.
        Има резон в мислите ти................

П.С.Аз я мия веднъж месечно някъде,може и на 2 седмици-зависи от времето и това колко е мръсна,и то предимно вътре.........................
        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

зимата отвн я мия около коледа и после за 3ти март лол

вътре не ми понася мизерията по 2-3 пъти на месец някъде
          sigpic
          днес съм в почивка ---

Comment

Не е само от солта. В моя гараж винаги е поне 8 градуса над нулата. Ако колата е била вкарана мокра в гаража, на сутринта се усеща влага, а и вратата е цялата в конденз. Имам и мотор в гаража, притеснява ме да не вземе да ръждяса при тази ситуация.

Comment

добра тема се заформя. Аз лично мия колата си заради солта и то гледам да е около обед за да има време да се "изцеди" иначе за вътре не коментирам чисти се доста често
              155 1.8 8v SUPER MY95

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                Не е само от солта. В моя гараж винаги е поне 8 градуса над нулата. Ако колата е била вкарана мокра в гаража, на сутринта се усеща влага, а и вратата е цялата в конденз. Имам и мотор в гаража, притеснява ме да не вземе да ръждяса при тази ситуация.
                Това е сравнително разпространен проблем. Колата пред блока се проветрява - докато в гаража влажността на въздуха е висока, и понеже не се проветрява, водата кондензира навсякъде и разказва играта на всичко.

По темата - аз гледам да мия поне 2 пъти в месеца за да може полепналата кал и сол да се махне, че иначе стои постоянно и пак води до ръжда.

Даже наскоро слушах история за чисто нова кола, стояла 1 година на пристанище - цялата в ръжда.
                Last edited by vladev; d.m.y г., 17:53.
                Subaru Legacy 3.0R
                Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                sigpic

Comment

В такъв случаи мотора заминава далеч от моя гараж . Все пак, преди да си вкарам колата в гаража се старая да махам водата с едно приспособление. Голяма част от нея изтича в избата.

Comment

Въпрос от мен:
                    Колко от вас, които нямате гаражи и карате колите си ежедневно(тръгвайки сутрин) си ги миете по-често от веднъж месечно? Зимата!
                    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Колите се мият всяка седмица, сезона и колко са мръсни няма значение.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И аз 1-2 пъти месечно не зависимо от сезона
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Аз също мога да кажа от личен опит, че кола която се кара зимата и се прибира в гараж с леда, кишата итн мизерии, ръждясва в пъти по-бързо, от кола която е "уличница". 2 коли съм виждал как буквално за 2-3 години в гараж ръждата ги беше нападнала яко, а преди това нямаха зрънце ръждичка!

Сегашната ми кола я мия веднъж месечно външно. А вътре си я чистя всяка седмица като се има предвид, че в колата само се возя. Не ползвам купето като кафе, сладкарница, закусвалня, пушилня итн.
                          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Миене само в краен случай, когато не може да се разбере какъв е цвета на колата, но задължително пастиране преди сезона, а за гаражите съм с неотоплями външни и не съм забелязал някаква ускорена корозия, заради тях.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

кола зимата не се мие и не се свалят с шутове по калници и брони замръзналите елементи да си пада само,това дето ще го измиеш ще се стече по прагове по лаисни и каналчета,тая прах и мръсотия по колата преди зимата пази седи като филм от горе като го махнеш и налепиш сети се,ако продължиме теорията с гаражите и температурите ще стигнеме до там че всяка кола и гние повече и ръждясва дясната половина и и заминават втулките заради наклона на пътя там са канавките и локвите се отичат и хвърля повече и тн...

Comment

Working...
                              X