166 има 12 години гаранция против корозия, другите модели не съм гледал.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Колко често миете автомобилите си зимно време.
Collapse
X
-
---------- Post added at 08:54 ---------- Previous post was at 08:50 ----------
[/COLOR]
Пазят ако им сменят четките редовно. Както се досещаш, те не са много евтини, а българския търговец гони яка печалба.[/QUOTE]
Тестът със сигурност не е правен вБГAlfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic
Comment
-
Както често се случва, нещата се изопачават с комерсиална цел или просто за да се получи нещо сензационно.
Като например рекламирането на технологията за "миене на сухо" за която се вади вода от 9 кладенеца за да се докаже, колко била добра.
Няма нищо по-добро от това човек сам да си измие колата по традиционните способи и най-вече бавно и внимателно.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Зимно време подкрепям идеята колата да се мие само при положителни температури и поне 3-4часа за да изсъхне. Със стара кола така съм замръзвал след автомивка, че после съжалявах и за миенето и за счупената брава.
Аз лично я мия на две седмици отвън, амо на автомивките на самообслужване и само с вода и гъба, без препарат!
Полиране на боята 2 пъти годишно - в началото на есента и пролетта. Доста трудоемко е, но на по бира с приятел се справяме за 4,5 часа! Вечерта слагаме и мезетоSport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщениеДоста трудоемко е, но на по бира с приятел се справяме за 4,5 часа! Вечерта слагаме и мезето
Сам човек си я полирам, за не повече от 1ч. с машинка за 35лв.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЯвно първо сте пили, а после сте полирали.
Сам човек си я полирам, за не повече от 1ч. с машинка за 35лв.
Все си мисля да си взема машинка и все когато дойде време за полиране съм с гъбата и парцала!
Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Зимата е добре да се мият по често, особено след като се кара в сол и луга, това са фактите, пишат го у всички авто списания.
---------- Post added at 00:44 ---------- Previous post was at 00:42 ----------
Първоначално публикувано от BLUE1айде изумруда пак ще изчезне от форума, язък!
Last edited by fred; d.m.y г., 21:04.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЗимата е добре да се мият по често, особено след като се кара в сол и луга, това са фактите, пишат го у всички авто списания.
Представям си сега, както е -10 градуса в Плевен и ще тръгна на автомивка - те самите автомивки са замръзнали и ще има да ги отоплят няколко часа, докато тръгнат.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Зимно време отвън почти не я мия трябва да се задържи няколко дена хубаво време поне за да я закарам да я изчистят отвън,иначе отвътре си я почиствам аз със прахосмукачка.Причината да не я мия зимно време е както каза някои колега по горе е влагата и свързаната неизменно със нея корозия.Пример и затова мога да дам.Затова зимно време не я вкарвам и във гаража,там я прибирам само когато се стопли времето.Най-добре е колата зиме лете да се държи под някакъв навес или нещо подобно където да има течение за да не се задържа влагата,това е истината.АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАз пък я мия за да не се задържа луга по нея и веднъж седмично вкарвам глицерин с една спринцовка.
По принцип не си мия колата, защото още от едно време, измия ли си колата или мотора и след малко завалява дъжд.
Като се обледени, взимам една кофа и бегом на някоя от чешмите с минерална вода.
Няколко кофи с гореща вода правят чудеса.
Изпада всичко, а и после много бързо изсъхва.
Вътре в колата е кошмар с малко дете, което постоянно нещо хвърля. Особено екзистенциално става, когато и бабата е от зад и постоянно нещо мели и преживя.
Купето заприличва на добре използувана кофа за боклук. После поне един час бръмча с прахосмукачката и търкам с препарати, защото дори и таблото и тапицерията на вратите еНа където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Помните ли когато сменяха на всички номерата на колите, тогава беше адски студ и колата ми беше ужасно мръсна и чаках на безкрайна опашка и дойде едно ченге взе да се заяжда, че ми е мръсна колата и каза ако не я измиеш няма да влезеш за смяна.
Добре, но ако ида да я мия и губя реда си. И какво да правя, имах в колата две шишета с вода, полях колата добре и тя мигновено замръзна. Изглеждаше измита и блестяща, след малко моя човек пак се появи и остана доволен. Обаче като я вкараха вътре почна да се размразява и да си личи колко е мръсна, но минах благополучноНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment