Здравейте колеги.Имам женска сиамска котка,която е на 14 години.Линалата година и излезе едно туморче с големина колкото семе от гроздето,сега е колкото орехче и на самото туморче се появи рана.Водих я на ветеринар още в началото,но ми каза,че е възрастна и няма да издържи на операцията.Тумора най-вероятно е от хапчетата против разгонване.Сега на този етап лекаря каза,че единственото,което може да се направи е приспиване.Но котето е жизнено,играе,храни се нормално и няма изгледи да се мъчи.Лекаря каза още,че може да се маже с йодасепт и да отложим приспиването,но като я намжа и я превръзвам за да не го ближе.Въпроса ми е има ли някакъв начин да я задържим още малко с някакви мазила или нещо подобно.Благодаря предварително.
Известие
Collapse
No announcement yet.
има ли ветеринари във форума
Collapse
X
-
Бих те посъветвал, да потърсиш и друго мнение и да рискуваш с операция.Ако без операция ще умре, а с операция ако има и минимален шанс да преживее операцията, по-добре го оперирайте.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
-
Така е,но тук при нас няма такива специалисти дето да и дадат още няколко години живот.Тук ходя при най-добрия ветеринар в града и ке съм сигурен колко е специализиран.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex...Bye my come dream...
Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"
Comment
-
Ми потърси помощ в някой по-голям град.Наскоро водих майка ми в Ст.Загора.С едно коте е по-лесно.Имат си сайтове, обаждаш се уговаряш си ден и така.Нашто коте като почина все едно човек умря, друго не сме си вземали.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Според мен на твоя доктор не му се занимава, кое точно няма да издържи, да не и правят мозъчна операция, може би упойката, защото има разни упойки и дози.
Кучето ми си беше разрязало лапата, упоиха го и го шиха, после го водих на превръзки, които като качество бяха доста по добри от тези, които се използват в нашите болници за хора.
Излезе нормално от упойката, само дето беше като зашеметено към два дни
Не се отказвай от операция, винаги има надежда.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Колега,
качвай се в колата и с котката в Стара Загора в Университетските клиники !
Не разбирам обаче , защо си чакал толкова много време ?!?
Напълно възможно е да откажат операция поради напреднал стадии и невъзможността да има позитивен резултат след операция.
Повечето животни с ракови образувания умират скоро след операцията или бързо след това се образуват нови туморни образувания .Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex
Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
Born to make me happy
Comment
-
Не и прави нищо на котката и така ще си кара. На моята точно същото се появи когато беше на 14 след година и стана рана и порастна още повече. Точно твоята история. Доктора ни каза също, че е от хапчета за разгонване. Затова на сегашната никога не съм и давал подобни хапчета. Но пък не съм я и кастрирал, не знам защо, сигурно ме мързи.
Но след като и порасна и стана рана, котката си живя още 2 годни, без никакви проблеми и накрая не мисля, че умря заради тумора. Беше си супер жизнена, единственото е че започва да го ближе повече и разбира се да цапа понякога ако лежи на чаршафите, но това се преживява.Ex '97 Alfa Romeo 146 1.6 Twin Spark
147 1.9JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Stello Покажи съобщениеНе и прави нищо на котката и така ще си кара. На моята точно същото се появи когато беше на 14 след година и стана рана и порастна още повече. Точно твоята история. Доктора ни каза също, че е от хапчета за разгонване. Затова на сегашната никога не съм и давал подобни хапчета. Но пък не съм я и кастрирал, не знам защо, сигурно ме мързи.
Но след като и порасна и стана рана, котката си живя още 2 годни, без никакви проблеми и накрая не мисля, че умря заради тумора. Беше си супер жизнена, единственото е че започва да го ближе повече и разбира се да цапа понякога ако лежи на чаршафите, но това се преживява.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Comment
-
Първоначално публикувано от ivailo rachev Покажи съобщениеТумора е външен и кожата стои фиксирана.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Ясно,а дали има вариант с някакви мазила или нещо подобно просто да зарастне раничката.Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
Comment
Comment