Известие

Collapse
No announcement yet.

на коледа стават чудеса :(

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• на коледа стават чудеса :(

от три месеца сам горд собственик на 159 1.9 JTDm. и така с кеф си навъртях около 10000км и всичко беше добре и днес......... много неща накуп . първо по някаква странна причина ми се отлепи от предния прозорец огледалото за задно виждане, откачих буксата и го свалих, въпреки че ми изписа две глупости на борда..... след около две часа си карам и ми изписва ASR unavallable, VDC unavallable, Hill holder unavallable, след още малко стрелката на горивото започна да се чувства коледно и да мига сякаш няма дизел и стана хубаво понеже колата изгуби мощност и започна да претриса в ниските, на място развива точно 3000 оборота........ и най-хубавото е, че съм за една седмица в Гърция.... ако някой се е сблъсквал с подобно нещо моля помагаите..... съмнявам се да не е някои датчик за нивото на горивото и да подава на компа че няма нафта и той подава икономично гориво.... незнам какво и стана изведнъж

Първоначално публикувано от inLOVEwith159 Покажи съобщение
    от три месеца сам горд собственик на 159 1.9 JTDm. и така с кеф си навъртях около 10000км и всичко беше добре и днес......... много неща накуп . първо по някаква странна причина ми се отлепи от предния прозорец огледалото за задно виждане, откачих буксата и го свалих, въпреки че ми изписа две глупости на борда..... след около две часа си карам и ми изписва ASR unavallable, VDC unavallable, Hill holder unavallable, след още малко стрелката на горивото започна да се чувства коледно и да мига сякаш няма дизел и стана хубаво понеже колата изгуби мощност и започна да претриса в ниските, на място развива точно 3000 оборота........ и най-хубавото е, че съм за една седмица в Гърция.... ако някой се е сблъсквал с подобно нещо моля помагаите..... съмнявам се да не е някои датчик за нивото на горивото и да подава на компа че няма нафта и той подава икономично гориво.... незнам какво и стана изведнъж
    Токовете виж, акумулатор, клеми и т.н.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Здравей колега . На мен ми звучи като наводнено ЕКУ. Ако е валяло скоро или някакси се е намокрило може от него да ти прави проблеми . Провери го и ако има вода, почисти го със четка и спирт .

Comment

Първоначално публикувано от ivaylo Покажи съобщение
        Здравей колега . На мен ми звучи като наводнено ЕКУ. Ако е валяло скоро или някакси се е намокрило може от него да ти прави проблеми . Провери го и ако има вода, почисти го със четка и спирт .
        Мерси колега, утре ще пробвам варианта с ЕКУ, защото същия ден когато ми го направи валя.... днес свалях акумулатора за 3-4 часа и нищо...... много помнят тези италиански машини

Comment

Акумулатор
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Акумулатор
            Ще пробвам и варианта с акумулатора утре, да сложа друг, но ...... ми е малко странно какво общо има той със стрелката на горивото която при контакт преди да запаля показва реалното ниво на горивото (над половината) а след като запаля пада долу и започва да мига сякаш няма никакво гориво и може би подава грешно на ЕКУто и то започва някакъв икономичен режим?
            П.С. на място развива до 3000 оборота и поддържа 750-800 оборота със странно тресене на двигателя, което си обяснявам с ниски обороти

Comment

Ще пробвам и варианта с акумулатора утре, да сложа друг, но ...... ми е малко странно какво общо има той със стрелката на горивото която при контакт преди да запаля показва реалното ниво на горивото (над половината) а след като запаля пада долу и започва да мига сякаш няма никакво гориво и може би подава грешно на ЕКУто и то започва някакъв икономичен режим?
              П.С. на място развива до 3000 оборота и поддържа 750-800 оборота със странно тресене на двигателя, което си обяснявам с ниски обороти
              Има вероятност да се е скапал алтернатора (динамото) и поради това акумулатора ти пада. При падането на заряда на акумулатора се появяват точно тези симптоми, които ти описваш.
              AR 155 1,7TS 8v, modified - http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=29433
              Здравословно общество е това, в което почтено и с уважение към мнението на другите и към човечността, несъгласните могат да изразят своето несъгласие.

Comment

Оказа се че буксата която влиза в трета дюза по някаква причина е леко размърдана и с леко наместване колата заработи както трябва. До какво може да доведе някаква буксичка.....

Comment

Колега 159 си е с коледно настроение цяла година,и лампичките си светят постоянно,другия път като купуваш кола се насочи към стара алфа ако държиш на марката,или си търси нещо немско.Поздрави.
                  155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Колега, те класическите пак с коледно настроение.
                    http://www.alfaroma.it/wp-content/up...fa-roma-01.jpg
                    Със сигурност знаеш как готино мигат лампичките, и на кой модел е този чек. И на кой му дреме?
                    1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

Първоначално публикувано от Tempras Покажи съобщение
                      Колега, те класическите пак с коледно настроение.
                      http://www.alfaroma.it/wp-content/up...fa-roma-01.jpg
                      Със сигурност знаеш как готино мигат лампичките, и на кой модел е този чек. И на кой му дреме?
                      Да ма на тоя модел всички лампи се гасят без пари.

А на 59 и с много пари пак не можеш да ги загасиш
                      155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

или си търси нещо немско.
                        Те па щото са цъфнали.Същите лайна са и те!
                        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Е как бе немските са много арни:
                          - един мерц 2008 170кс дизел си изкара буталата през капака на 7000км от магазина.
                          - друг мерц 2011 пак дизел за 50к км 3 пъти с отварян двигател.
                          - бмв 2007 със скъсана верига на 60к км...

Читави са, и трите коли са на един човек...тоя или има черна магия или просто са страшни.
                          п.с. Сега кара лексус хибрид, и за немско не ще и да чуе
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Е как бе немските са много арни:
                            - един мерц 2008 170кс дизел си изкара буталата през капака на 7000км от магазина.
                            - друг мерц 2011 пак дизел за 50к км 3 пъти с отварян двигател.
                            - бмв 2007 със скъсана верига на 60к км...

Читави са, и трите коли са на един човек...тоя или има черна магия или просто са страшни.
                            п.с. Сега кара лексус хибрид, и за немско не ще и да чуе
                            Така е колега ,аз лично ще си зарадвам грешната душа с едно Ауди на пролет,па каквото покаже ,ако трее ще го калема с жигулови бутала.

Бях си наумил 530 хд ,ма Мноо ме кефи Ауди ,и ще се напъна,да му скоча на педалите,миналата седмица изпуснах едно перфектно,на супер цена,ма пусти пари,все липсват.Здраве да има.

Натискаи Византиеца ,че луди хора има мноо,ма богати и луди са кът,издаваи каляската докато можеш,че догодина трее ти я пишат в паспорта,като доведена дъщеря.
                            Last edited by nicola 59; d.m.y г., 14:52.
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Гоуем си.
                              Alfa Romeo 156 3.0v6,Bmw E61 535d.

Comment

Working...
                              X