Известие

Collapse
No announcement yet.

Покупка на лаптоп

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Покупка на лаптоп

Здравейте, търся мнение за лаптоп.Нямам си и идея за марки, и издържливост на самите модели.Най-вече ме интересува да не загряват и по възможност батерията да издържа повечко, когато се наложи да я ползвам.Също така и гаранционното обслужване(дано не се наложи,но трябва да се има в предвид).
    Набелязал съм си:

-ASUS X550CC-XX011 I5-3337U http://laptopbg.net/52179/asus-x550cc-xx011-i5-3337u

-LENOVO IDEAPAD G510AT https://www.technomarket.bg/products...510at-59404109

Очаквам и други предложения, бюджет макс.1100лв

Здравей колега относно гаранция Toshiba са най-добр.Дриг вариянт за лаптоп е HP останалите марки (поне според мен) са компромис.
    Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия

Comment

Първоначално публикувано от nedko87 Покажи съобщение
      Здравей колега относно гаранция Toshiba са най-добр.Дриг вариянт за лаптоп е HP останалите марки (поне според мен) са компромис.
      Благодаря, колега но много отрицателни мнения за НР ,за този бюджет!

Comment

HP твърдо не! Имам един перфектен за части, вярно, че са красиви и моя работи 3-4 години, но от прегряване му се разпои чипа на видеокартата, а тя е интегрирана и не подлежи на смяна.
        Аз също се чудех между Асус или Леново и заложих на Леново (IBM). Каквото и да вземеш, гледай да е с външна видеокарта.
        Last edited by Доко; d.m.y г., 19:41.

Comment

На 100% препокривам мнението на бат Доко
          на HP не може да подмениш нищо в последствие (примерно wireless карта)

Бих заложил на Lenovo в случая .

Асус-а е с 4 клетъчна батерия
          Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
          Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
          Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

За Асус-а казват, че е с незнам си с каква технология за охлаждане, корпуса на лаптопа играел нещо като радиатор?! Едната батерия е с 4 клетки другата 6, ама ганьо като си няма и хабер от тези работи за това питам

Comment

лаптопа е един Lenovo Thinkpad T или W серията , останалото е компромис, а сравнение с Asus е несериозно. За 1000лв мое си вземеш хубава машина втора употреба пример http://www.ebay.co.uk/itm/Lenovo-Thi...item1c3aa3aea7
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                лаптопа е един Lenovo Thinkpad T или W серията , останалото е компромис, а сравнение с Asus е несериозно. За 1000лв мое си вземеш хубава машина втора употреба пример http://www.ebay.co.uk/itm/Lenovo-Thi...item1c3aa3aea7
                Мерси
                Но за втора употреба и дума не може да става освен за жена или кола

Comment

От двата бих заложил на леновото. ИНаче, не бих взел нито единия, бих се насочил към соин вайо, или делл инспирон. Минус на делл-а е, че новите студия греят в повече ( пряк пример с моя ), но инспирона е доста добре направена машина.
                  Друг е въпроса, за какво ти е, щото от ползване, до ползване има голяма разлика.
                  Асус имат много добри модели с външна видео карта, което е единственото нещо, което ще търся за в бъдеще у един лаптоп .

sigpic
                  Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
                    Здравейте, търся мнение за лаптоп.Нямам си и идея за марки, и издържливост на самите модели.Най-вече ме интересува да не загряват и по възможност батерията да издържа повечко, когато се наложи да я ползвам.Също така и гаранционното обслужване(дано не се наложи,но трябва да се има в предвид).
                    Набелязал съм си:

-ASUS X550CC-XX011 I5-3337U http://laptopbg.net/52179/asus-x550cc-xx011-i5-3337u

-LENOVO IDEAPAD G510AT https://www.technomarket.bg/products...510at-59404109

Очаквам и други предложения, бюджет макс.1100лв
                    Препоръчвам Тошиба.
                    Пазарът вече е такъв, че каквото и да купиш, все тая.
                    Имам у нас едно НР на 7 години и едно НП на 5. И двете са нисък клас.
                    Съседът взе едно Сони за 3000 и два пъти го носи в сервиза, за две години.
                    Всичко е до късмет.
                    Всички стоки стават все по-еднакви и по-еднакви.
                    Не мисля, че марки като АСУС и АСЕР са компромис, много са си добри машинките.
                    Даже аз бих си взел нещо за 700 лева.
                    За пореден път аз влизам в бой.
                    Последният истински сега предстои.
                    За такъв ден живей.
                    За такъв ден умри.

Comment

Значи ако нямаш пари за Macbook или хубав Dell е без значение какво ще купиш..така че гледай да е евтино и с високи параметри...Acer например...в този бюджет качеството е едно и също така че взимай най-мощния за тези пари.
                      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Личните ми впечатления от IBM/Lenovo лаптопи, които съм ползвал за изминалите няколко години:

На първия (G41) на третия месец му изгърмя твърдият диск. На втората година батерията отиде в кофата, на третата година започнаха да се появяват вертикални цветни черти по дисплея. Иначе работи и до днес.

На втория (T400) след половин година му блокира вентилатора на процесора. Разглобяване, почистване, смазване и пак е в играта. След още 1 година - същата история.

За разлика от desktop машините на IBM/Lenovo, спрямо които нямам никакви забележки, това с лаптопите, мисля, че не е съвсем нормално.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

1) Apple
                          2) Dell
                          3) Sony Vaio

И всички останали...като аз бих предпочел Аcer от по-нисък клас. Никога НP, няма такива боклуци.
                          В световен мащаб това са лаптопите като марки.
                          В момента ползвам в нас едно Сони, и съм много доволен. Отскоро подмених делл инспирон с Dell XPS 15z...мн приятна машинка.
                          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 21:19.
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

От написаното до сега разбирам, да не се хвърлям на скъпо, а да взема нещо например с i3 до 800лв.Защото нямам пари за Сони вайо или ейпъл

Comment

Първоначално публикувано от popaay Покажи съобщение
                              От написаното до сега разбирам, да не се хвърлям на скъпо, а да взема нещо например с i3 до 800лв.Защото нямам пари за Сони вайо или ейпъл
                              Без изобщо да се опитвам да те навивам за втора употреба, хвърли едно око тук и съпостави параметри, марки и цени.

Аз лично бих предпочел стабилен лаптоп от доказана марка втора употреба пред скъп и нов боклук.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                              X