Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки-фотоапарати и фотография

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
    Ако се подготвяш за пътуването до Италия и искаш да си с нов фотоапарат да помагаме.Ама ако само казваш колко пара си събрал по Коледа нема се обаждам.
    Прав си колега ,ако Колегата Муру мине към Италия,ще трее задължително нов апарат,тука има много красиви неща за снимане,Колизеума ,Ватикана,Вулкана Везувии,моята 155 ЦА ,и моргите за коли пълни със 159 ки,ма тия красоти ,немогат да се снимат,със калпава апаратура.
    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Canon 1100d е добра стъпка към качествена фотография,но по-добре Nikon D3200. По-скъп е но има защо. Ако държиш на Канон то трябва да е поне Canon 700D.

Comment

Колев, де я тая десет годишна сапунерка, която е струвала под 500 лева и ще бие съвременен телефон, давай кадри да видим, стига си смука от пръстите...

Хайде наздраве, накарахте ме да изляза пред къщи си снимам виното преди да го отворя...

Виж там де е фокуса (надписа) дали има или няма детайл... Телефона е Самсунг 9005 И сега няма сапунерка под 500 лева, която да бие такъв телефон, недейте заблуждава хората да си дават парите за глупости...

линк към целия кадър, без обработка http://2013.photo-portal.bg/vino.jpg
        Attached Files
        AR 166 2,4 jtdm
        NT II 2,7 tdi
        Peugeot 206 1,1
        AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Усетих, че ще почне едно фукане - на това вино му подхожда моите домашни луканки със едно старо шест пикселово Сони от Балканската война, но изкарало доста пари и все още вади банкноти като щракна.
          Attached Files
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Усетих, че ще почне едно фукане - на това вино му подхожда моите домашни луканки със едно старо шест пикселово Сони от Балканската война, но изкарало доста пари и все още вади банкноти като щракна.
            Па и кви луканки вади,мани парите
            Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
            Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
            Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

И кат са натъпчете с луканка и вино и фотошоп не мое ви опрай Red eye-са, камо ли некви супер мега пиксели с диоптри, огледала и призми.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение

П.С.Няма смисъл да ми препоръчвате марки,аз много добре знам кои са марките,Сони въобще не е в списъка например./както казах брат ми е професионален фотограф,просто никога не е снимал с т.н. турбосапунерки/
                Тука си в голяма грешка за Сони!!!

Ще ти дам пример- аз се занимавам любителски с фотография и си взех един Канон 60D, което е нисък клас професионален апарат. Апаратчето е хубаво за класа си има всички необходими финкции и т.н. Един приятел си взе Сони NEX-5R, което по нищо не отстъпва на моя с тази разлика, че е по- евтин, по- компактен и има много допълнителни глезотийки, като качване на снимките във фейса например по wifi.
                Така, че изказвания от типа- Сони не стават, са глупави.

За ежедневни снимки не ти трябва нищо друго освен един топ модел мобилен телефон.
                Аз например снимам с Самсунг Note 3 и през 90% от случаите ми е напълно достатъчен дори и при снимки на слаба светлина. Последно ходих в Банско и само дето мъкнах канона. Всички снимки си ги нащтраках с телефона. Супер неудобно е да носиш апарат, да го вадиш, да го прибираш, да го настройваш.. Просто изпускаш момента. Така че или трябва да си фотографа на компанията и апарата да не ти слиза от ръцете или трябва да си щтракаш с телефона.

Като заключение- от апаратите, които познавам ти препоръчвам горещо точно Сони NEX-5R. Хем е сапунерка, хем ако решиш можеш да правиш и професионални снимки с него.

---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:05 ----------

сменихме доста телефони и са ни ясни нещата за камерите им,освен онези за които говорите вие с Nimi/Опредлено целта не е да се става професионален фотограф,по скоро хоби започнато от началото,кво да ги правиш-жени,ама по-добре да се занимава с нещо[COLOR="Silver"]
                Нищо не ти е ясно за камерите на телефоните щом не си си играл с професионален фотоапарат! Не се обиждай, но си е така. Аз с телефона, както вече казах, правя по хубави снимки от жена ми с професионалния апарат на автоматични настройки.

П.С. Какъвто и апарат да си вземеш, след една година ще знаеш, какво ти е трябвало всъщност
                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 12:24.
                Lexus IS200

Comment

Беше време когато Сони не беше фотографска марка. Дори майтапехме фотографите със Сони апарати в миналото с първите Алфи (модел фотоапарати на Сони ) че имат 3 в 1 - плейстейшън, апарат и уолкмен в едно.
                  Но това беше преди.
                  След като купиха Минолта, нещата постепенно се промениха.
                  Сега Сони дърпа тая индустрия технологично напред.
                  Иде реч за полупрофесионален клас фототехника...
                  Направиха най-добрия безогледален апарат като съчетание - цена/функционалност - Сони некс.

2010 година си купих Сони некс 5, подложих го на зверско снимане, мъкнене, блъскане по чанти и коли, имам хиляди и хиляди хубави снимки с него, събрах му две торби с ръчни обективи и все още си работи перфектно... През цялото това време големия черен Канон си остана в раницата с автофокусните обективи. Защото - едно е да носиш малка чантичка, едно е да мъкнеш тежката фото раница.

В момента Сони технологично води хорото при компактните апарати със сменяема оптика - направи първия такъв апарат с фулфрейм матрица на човешка цена и то в два варианта - на практика запълни тая ниша близките няколко години, сега трябва да допълни набора от обективи за фулфрейм компактните си тела и напълно да затвърди позиция номер едно при не ДСЛР апаратите...
                  Макар да има и много добри ДСЛР тела с полупрозрачно огледало, но явно според мен Сони надуши тенденциите по-рано и заложи на размерите..

Накратко - Сони вече Е фотографска марка и то - водеща...
                  Last edited by gorbi; d.m.y г., 19:47.
                  AR 166 2,4 jtdm
                  NT II 2,7 tdi
                  Peugeot 206 1,1

Comment

Сони винаги са били водеща компания изобщо във видотехниката с всичките им иновационни технологии - при мен никога няма дилема, когато трябва да се купува нещо от този бранш.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                      Тогава - ти какво съветваш другите аматьори - да си купуват скъпи сапунерки, хубави телефони или безогледалки с китови обективи за снимки без претенции?
                      Още в мнение #5 съм дал съвет.

P.S. Гледам в темата 2ма човека с Galaxy Note 3 (което не е точно телефон ) и искам да ви попитам колко е обхвата на led светкавицата му , че ми е много важно да знам.
                      ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение

P.S. Гледам в темата 2ма човека с Galaxy Note 3 (което не е точно телефон ) и искам да ви попитам колко е обхвата на led светкавицата му , че ми е много важно да знам.
                        Направо си е жив телефон.. Вече му свикнах и си го ползвам нормално с една ръка. На жена ми айфона ми се струва малък и нещастен.. Явно е въпрос на навик. Първия ден ми седеше като лопата в ръката.. Между другото покрай всички други екстри има една - с движение на пръста екранът на телефона се събира в единия ъгъл, за да можеш да боравиш спокойно, ако са ти къси пръстите, а останалата част от дисплея си седи като фон....

Кажи какво имаш предвид като обхват на светкавицата - ако трябва някакъв практически експеримент да правим..
                        AR 166 2,4 jtdm
                        NT II 2,7 tdi
                        Peugeot 206 1,1

Comment

GSM за любителски апарат... може би ако изровите някое СЕ К800/810/850 или дадете повече от колкото за сапунерката за Нокия 808/1020.
                          С тия диодчета, малки сензорчета и пластмаски за оптика не ми се мисли, те повече от половината сапунерки умират на сумрак... а телефона докато се усвести и вместо кадър имате мазаляк.
                          Е за абсолютно статични снимки на светло (като примера от по-горе) снимам и с телефона от както им се прикачаше външна камера, ама за нищо друго не стават (изключая ония по-горе и още 2 - 3 модела дето у нас я ги има я не).
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение

Колега преди 5 дни го купих на жена ми ноте 3 та ако мога да ти бъда от полза само кажи каде да гледам,и какво.
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Тука си в голяма грешка за Сони!!!

Ще ти дам пример- аз се занимавам любителски с фотография и си взех един Канон 60D, което е нисък клас професионален апарат. Апаратчето е хубаво за класа си има всички необходими финкции и т.н. Един приятел си взе Сони NEX-5R, което по нищо не отстъпва на моя с тази разлика, че е по- евтин, по- компактен и има много допълнителни глезотийки, като качване на снимките във фейса например по wifi.
                              Така, че изказвания от типа- Сони не стават, са глупави.

За ежедневни снимки не ти трябва нищо друго освен един топ модел мобилен телефон.
                              Аз например снимам с Самсунг Note 3 и през 90% от случаите ми е напълно достатъчен дори и при снимки на слаба светлина. Последно ходих в Банско и само дето мъкнах канона. Всички снимки си ги нащтраках с телефона. Супер неудобно е да носиш апарат, да го вадиш, да го прибираш, да го настройваш.. Просто изпускаш момента. Така че или трябва да си фотографа на компанията и апарата да не ти слиза от ръцете или трябва да си щтракаш с телефона.

Като заключение- от апаратите, които познавам ти препоръчвам горещо точно Сони NEX-5R. Хем е сапунерка, хем ако решиш можеш да правиш и професионални снимки с него.

---------- Post added at 10:14 ---------- Previous post was at 10:05 ----------

Нищо не ти е ясно за камерите на телефоните щом не си си играл с професионален фотоапарат! Не се обиждай, но си е така. Аз с телефона, както вече казах, правя по хубави снимки от жена ми с професионалния апарат на автоматични настройки.

П.С. Какъвто и апарат да си вземеш, след една година ще знаеш, какво ти е трябвало всъщност
                              Ок може и да не съм прав за Сони,но това си е мое мнение.

Сега да те питам нещо
                              Къде видя да съм писал че искам апарат за ежедневни снимки???
                              От къде знаш,че не съм си играл с професионален апарат,играл сум си и то с какви ????
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Ок може и да не съм прав за Сони,но това си е мое мнение.

Сега да те питам нещо
                                Къде видя да съм писал че искам апарат за ежедневни снимки???
                                От къде знаш,че не съм си играл с професионален апарат,играл сум си и то с какви ????
                                Ами щом си си играл, значи знаеш сам най- добре, какво ти трябва
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X