Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Hi-Fi или поне нещо близко...

Вярвам, че има колеги които имат поглед върху доброто озвучаване и компонентите, необходими за това.
    Пускам темата с конкретни условия и изисквания, с молбата за малко помощ при избора на озвучителни тела за вкъщи.
    Като за начало основните неща са :
    - слушането на музика е на преден план( озвучаването на филми е на втори)
    - Метал, Рок, Блус, Класика (незадължително в тоя ред )
    - помещение около 20 кв.м.
    - поставяне до стена(отпада заден бас рефлекс на ОТ)
    - предпочитам подовостоящи
    - и най- трудното - малък бюджет от 1000 лв. максимум!

Ясно ми е, че за тая сума няма начин за нещо хубаво, но ще се радвам да споделите конкретни идеи за ОТ ставащи за слушане на музика.
    Като начало съм се спрял на тези: TANNOY MERC.F4 CUSTOM
    Не са нещо особено, да не кажа че нямат нищо общо с TANNOY, но за тези пари не са лоши.

Dali Zensor 7
    също са вариант, но по характеристики отстъпват на горните. Ще отида да ги чуя като имам време, но всяко мнение ще ми е от полза.
    Който може да помага .

п.п. Знам че има форум за подобен род теми, но засега наблягам на четенето там, рано ми е да пиша .
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Като начало, с какъв усилвател ще бъдат свирени, защото, ако той не е читав и 20000лв да дадеш за колони пак няма да свири добре.

Comment

Неслучайно не споменах усилвател в предния си пост, защото в началото ще се слушат с един стар ресивър - JVC RX-6042 5.1 , който скоро ще бъде заменен от подходящ такъв, т.е. усилвателя не е определящ, а след избора на колони ще се търси правилния за тях.
      От години слушам с него едни стари трилентови Тонакси, но е време за нещо по-ново.
      Просто искам да започна отнякъде и си мисля че е по-добре да започна от колоните.
      Last edited by bager; d.m.y г., 18:14.

Comment

Аз лично бих избрал колоните според усилвателя, но всеки си прави избор. Хубаво е да са една марка. За този бюджет спокойно можеш да купиш хубави колони като тези от линка. Марките към, който да се насочиш са Cerwain Vega, Bose, Harman Kardon, Infinity, Bang & Olufsen аз дори и JBL бих добавил просто защото съм фен.

http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-JBL-ES-100-CH. Примерно, свирят мноого добре на стъпало Harman Кardon, държат на зор без да изкривяват при товар.

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:37 ----------

А относно стъпало, ако не си решил какво да бъде. Аз лично бих купил стар модел усилвател, втора ръка, просто ми дава някакво чувство, че ще бъде по-читав и истински от нов модел. Marantz, Onkyo, Denon, Yamaha, Harman Kardon, Technics.

Comment

Аз не бих си купил никога нове тонколони от магазина, сега в днешно време. Всичко е произведено в Китай или поне говорителите. Принципно има изгодни и добре свирещи колони втора ръка за не големи суми.

Миналата година си взех стари руски колони Радиотехника S 90 B - грозни са, но свирят уникално за парите си. Превъзхождат повечето от колоните, предлагани примерно в Технополис. По-миналата година пък си взех отново стари, но много запазени тонколони Marantz P1030 - също хубави тонколони, с добър звук, остарял но според мен хубав дизайн.

Та имам предвид, че за цената на 2 посредствени нови тонколони ще вземеш стари, но в пъти по-добре свирещи.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
            ...
            Та имам предвид, че за цената на 2 посредствени нови тонколони ще вземеш стари, но в пъти по-добре свирещи.
            Боби, дай конкретен пример за добри колони, които все пак да не трябва да крия зад пердета защото изглеждат влачени зад танк, да са до 1000 лв и направо отивам да ги взимам. Все пак искам да изглеждат прилично.
            Иначе аз сега и едни Амфитони изглеждащи отлично бих си взел...ама няма, всички са очукани...

Comment

http://ljclub.net Тука можеш да намериш истински маркови колони и стъпала втора употреба.

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

Колкото и нелепо да звучи, имам колони с българска 8-ца 50вата и 4 инча пищялка и със български усилвател Студио 2 и свири много чисто. Всичко струва около 100лв.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                Боби, дай конкретен пример за добри колони, които все пак да не трябва да крия зад пердета защото изглеждат влачени зад танк, да са до 1000 лв и направо отивам да ги взимам. Все пак искам да изглеждат прилично.
                Иначе аз сега и едни Амфитони изглеждащи отлично бих си взел...ама няма, всички са очукани...
                Аз Радиотехниката я взех от приятел, а Маранца от тук: http://audiozavar.com/

Ето тези според мен не са лоши за парите си: http://audiozavar.com/archives/23788

---------- Post added at 20:29 ---------- Previous post was at 20:24 ----------

Първоначално публикувано от pyle Покажи съобщение
                http://ljclub.net Тука можеш да намериш истински маркови колони и стъпала втора употреба.

---------- Post added at 22:19 ---------- Previous post was at 22:15 ----------

Колкото и нелепо да звучи, имам колони с българска 8-ца 50вата и 4 инча пищялка и със български усилвател Студио 2 и свири много чисто. Всичко струва около 100лв.
                Аз на вилата имам едни Тонакс 05, много бас, всичко, но баса не слиза под 55-60 херца, кънтят, изпадат в някакъв резонанс. Иначе преди 20 години бяха актуални и целият Люлин 8 разбираш кога правя купон. Имат сила, но дотам.
                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Абсолютно подкрeпям колегата Boby 33!
                  Аз примерно слушам само техника на Grundig и то отпреди 85. За мен това е най-страхотният звук възпроизведен от транзисторен усилвател. Топъл, дълбок и честотно структуриран бас. Леко замъглен като в реална зала. Мисля, че това е правилният звук за Classic, Jazz, Blues. Hard Rock и Rock&Roll звучат леко изпразнени от към среди, но имам дълбоки корекции с които си оправям спектъра.
                  Изобщо не ми пука какво коментират пуристите, че ползвам корекции! Музиката и усещането за звук са силно субективни според мен. Изобщо не робувам на ревюта писани от т.н. "гурута" в HiFi. Не може някой да ми казва кое звучи добре и кое не! Затова си имам уши и вярвам само на тях! Примерно не харесвам CD звука прекалено ми е стерилен разслоен и некохерентен. Съгласен съм, че може и да не съм попаднал на хубав плеър, но... За мен хубавият транзисторен звук си отива заедно с Max Grundig и винила.
                  Моето скромно персонално мнение колега е да отидете в някой оказион да си занесете усилвателя и да слушате всички колони които са произведени преди 90-та. Гарантирам, Ви че когато чуете вашите колони ще ги познаете! Само така се избира аудио техника. Лично аз съм правил така и не съжалявам!
                  Успех!

П.П. Ей тва е моят избор:
                  http://audiozavar.com/archives/3103
                  Last edited by fade; d.m.y г., 22:55.
                  Have A Nice Day
                  o/_______\o
                  (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                  []=о===о=[]

Comment

В една друга тема снимах системата ми отзад с входовете и изходите, сега ще я дам отпред - гледай да е нещо такова :

Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:52.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Пу, баща ми преди месец - два продаде за смешни пари неговите Амфитони...
                        Бяха малко свирили и без забележка по външния вид. Ония с бялата гофра...

Щях да ги взема аз, ама хич не ми се връзваха на интериора. Търся си черни, високи и тесни, най добре пиано лак, и почти без пари, а и добре да свирят. Ресивъра ми е среден клас Пионерче.
                        Last edited by Yavor; d.m.y г., 00:02.
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Другари, за феновете на качествения звук трябва да се търси по-стара техника, по възможност с вечеизчезващите, таканаречени лампови транзистори.
                          Качествената музика може да се усети от хора живеещи далеч от ежедневните децибели.
                          Нещо такова :

Last edited by old alfist; d.m.y г., 00:10.
                          sigpic

Comment

---
                            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 19:54.
                            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                              Е, що ме караш да се заяждам сега! Качествената музика се усеща от всеки с вкус(мнооооого е относително). Качественият звук е "друга бира".
                              .
                              Добре, че ги има тези хора, но в моя случай, трябва да си продам някоя от колите ми, за да си купя някоя от системите им.
                              sigpic

Comment

Working...
                              X