Вярвам, че има колеги които имат поглед върху доброто озвучаване и компонентите, необходими за това.
Пускам темата с конкретни условия и изисквания, с молбата за малко помощ при избора на озвучителни тела за вкъщи.
Като за начало основните неща са :
- слушането на музика е на преден план( озвучаването на филми е на втори)
- Метал, Рок, Блус, Класика (незадължително в тоя ред
)
- помещение около 20 кв.м.
- поставяне до стена(отпада заден бас рефлекс на ОТ)
- предпочитам подовостоящи
- и най- трудното - малък бюджет от 1000 лв. максимум!
Ясно ми е, че за тая сума няма начин за нещо хубаво, но ще се радвам да споделите конкретни идеи за ОТ ставащи за слушане на музика.
Като начало съм се спрял на тези: TANNOY MERC.F4 CUSTOM
Не са нещо особено, да не кажа че нямат нищо общо с TANNOY, но за тези пари не са лоши.
Dali Zensor 7 също са вариант, но по характеристики отстъпват на горните. Ще отида да ги чуя като имам време, но всяко мнение ще ми е от полза.
Който може да помага
.
п.п. Знам че има форум за подобен род теми, но засега наблягам на четенето там, рано ми е да пиша
.
Пускам темата с конкретни условия и изисквания, с молбата за малко помощ при избора на озвучителни тела за вкъщи.
Като за начало основните неща са :
- слушането на музика е на преден план( озвучаването на филми е на втори)
- Метал, Рок, Блус, Класика (незадължително в тоя ред

- помещение около 20 кв.м.
- поставяне до стена(отпада заден бас рефлекс на ОТ)
- предпочитам подовостоящи
- и най- трудното - малък бюджет от 1000 лв. максимум!
Ясно ми е, че за тая сума няма начин за нещо хубаво, но ще се радвам да споделите конкретни идеи за ОТ ставащи за слушане на музика.
Като начало съм се спрял на тези: TANNOY MERC.F4 CUSTOM
Не са нещо особено, да не кажа че нямат нищо общо с TANNOY, но за тези пари не са лоши.
Dali Zensor 7 също са вариант, но по характеристики отстъпват на горните. Ще отида да ги чуя като имам време, но всяко мнение ще ми е от полза.
Който може да помага

п.п. Знам че има форум за подобен род теми, но засега наблягам на четенето там, рано ми е да пиша

Comment