Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
    Виж какво изпусна
    https://bgaudioclub.org/showthread.p...a-Professional

---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:09 ----------

Ей не мирясваш.
    Досиетата Х са за изтрещелите фенове, за разведряване стават за четене.
    Сериозните теми са в другите раздели, тях чета.
    Аз си говаря за съвсем реални неща, но те не са най-важното в живота - ето например моите колони които ги имам от времето когато си бил в Детската Градина, с естествен фурнир :

Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

За съжаление трудно се намират читави колони от онова време. По мои сметки съм бил в детската градина преди почти 40 г.
      Още още повече със оригиналните неремонтирани говорители ...
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

Червените гофри ги смених, защото се напукаха от времето за 32$ комплекта.

П.П. Пак забравих да напиша нещо - народа започна да оглупява, защото се учудва, че охлаждането на бобините зависи от честотата и амплитудата на трептенето на басовите говорители, а това зависи от качеството на възпроизвежданата музика.
        Last edited by old alfist; d.m.y г., 18:56.
        sigpic

Comment

Към автора на темата...
          Помисли на този вариант.
          Фронтални
          http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-7
          после взимаш център
          http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-vokal
          за съраунд
          http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-1
          Може и да чуеш в магазина серията Lektor
          http://www.avitel-bg.com/dali-lektor-6
          Съдейки от доста мнения не бих си купил колони техномаркет или технополис.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

Към автора на темата...
            Помисли на този вариант.
            Фронтални
            http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-7
            после взимаш център
            http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-vokal
            за съраунд
            http://www.avitel-bg.com/dali-zensor-1
            Може и да чуеш в магазина серията Lektor
            http://www.avitel-bg.com/dali-lektor-6
            Съдейки от доста мнения не бих си купил колони техномаркет или технополис.
            Ти не разбра ли, че човека не го влече кинаджийските истории.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Ти не разбра ли, че човека не го влече кинаджийските истории.
              Не са точно кинаджиски.
              Автора на тази тема слуша сериозна музика , описал е
              и впечатленията от прослушването си.
              Alfa Romeo 1.8 TS `98
              sigpic

Comment

Не са точно кинаджиски.
                Автора на тази тема слуша сериозна музика , описал е
                и впечатленията от прослушването си.
                Не знам в кой свят живеете, но разположението на такава система изисква голям обем на помещението и разполагане на озвучителни тела на разстояние зад слушащите.
                Почти същия ефект се постига с конвенционални средства с голям обем и мощност, но слушащи се с малко увеличение на волумето.

П.П. Все пак говориме и за пари - да не се окаже, че някой за да слуша качествена музика, трябва да му куркат червата от глад, чийто звук ще заглушава сауда.
                Друг въпрос е носителите - СД-тата, дали са записани с толкова канали.
                Last edited by old alfist; d.m.y г., 22:39.
                sigpic

Comment

Колеги, виждам че вие сте много над нивото, което аз се опитвам да постигна . Вашата дискусийка ми е полезна и интересна . Предложенията ви също са на място, със сигурност ще им обърна внимание тоя уикенд.

Искам с удоволствие да си слушам любимата музика, без да изпадам в крайности и перфекционизъм, но и в същото време без да се дразня от недобре звучащи колони.
                  Ще прослушам няколко различни модела с различни усилватели и ще намеря моите.
                  Относно "Дали Сензор 7", още в първия си пост ги посочих като вариант, но често казано не очаквам да са по-добри от Таной Меркюри Ф4. Ще ги чуя и ще преценя.
                  Относно киното, наистина нямам големи претенции.
                  От 10 години съм с Pure acoustics (съраундите и центъра - китайски дървета) а фронталните са ми Тонакс 09 (тях ги имам от 20 години- български дървета), а суб-а е pioneer s-w160s-k(от 10 години също- китайски пън).
                  По-напред в темата бях сложил и ресивъра който ги захранва.
                  Гледам си филмите с удоволствие, но с музиката не е така. И затова си търся колони за музика(със съответния им усилвател). Това е .
                  Last edited by bager; d.m.y г., 23:43.
                  ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                  ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                  ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                  ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                    Колеги, виждам че вие сте много над нивото, което аз се опитвам да постигна . Вашата дискусийка ми е полезна и интересна . Предложенията ви също са на място, със сигурност ще им обърна внимание тоя уикенд.

Искам с удоволствие да си слушам любимата музика, без да изпадам в крайности и перфекционизъм, но и в същото време без да се дразня от недобре звучащи колони.
                    Ще послушам няколко различни модела с различни усилватели и ще намеря моите.
                    Относно "Дали Сензор 7", още в първия си пост ги посочих като вариант, но често казано не очаквам да са по-добри от Таной Меркюри Ф4. Ще ги чуя и ще преценя.
                    От 10 години съм с Pure acoustics (съраундите и центъра - китайски дървета) а фронталните са ми Тонакс 09 (тях ги имам от 20 години- български дърета), а суб-а е pioneer s-w160s-k(от 10 години също- китайски пън).
                    Гледам си филмите с удоволствие, но с музиката не е така. И затова си търся колони за музика(със съответния им усилвател). Това е .
                    Аз не съм специалист като колегите, но ще споделя малко впечатления. Обикалях доста по магазините с един приятел и прослушахме доста модели на Таной, включително и такива за 1200 лв едната колона. Определено Таной звучаха много добре, но предимно на джаз/блуз вокали. На рок/метъл според мен моя вкус бяха трагични. Та приятелят ми си купи Таной, мога да питам за името на модела, от София, защото във Варна не ги предлагаха - 2-те колони за общо около 1000 лв - беше някаква промоция. Определено звучат добре, но имат нужда от субууфър - дори и за приятелят ми, които не е бас маниак, а такъв, който да става за нещо струва повече от 500 лв, поне. С всички тия глупости исках да кажа, че докато не чуеш как звучат и не ги харесаш лично ти, е малко рисковано да купуваш нещо.
                    Last edited by rossenvn; d.m.y г., 23:50.
                    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                    ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение

Ще прослушам няколко различни модела с различни усилватели и ще намеря моите.
                      От 10 години съм с Pure acoustics (съраундите и центъра - китайски дървета) а фронталните са ми Тонакс 09 (тях ги имам от 20 години- български дървета), а суб-а е pioneer s-w160s-k(от 10 години също- китайски пън).
                      Впоследствие си търси и плеър - когато се оборудваш с качествени колони и усилвател, може би ще доловиш разликата между сигнала излизащ от ДВД и този от плеър за музика, както и този от МР3 и Аудио СД формат.
                      sigpic

Comment

Впоследствие си търси и плеър - когато се оборудваш с качествени колони и усилвател, може би ще доловиш разликата между сигнала излизащ от ДВД и този от плеър за музика, както и този от МР3 и Аудио СД формат.
                        Ако DVD плеърът възпроизвежда lossless формати, с или без компресия, разлика няма да долови, защото такава няма и на теория.
                        Друг е въпросът, че и при MP3 с битрейт 256 пак няма да усети разлика. Аз поне не усещам.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Ако DVD плеърът възпроизвежда lossless формати, с или без компресия, разлика няма да долови, защото такава няма и на теория.
                          Друг е въпросът, че и при MP3 с битрейт 256 пак няма да усети разлика. Аз поне не усещам.
                          Теоретично е така, но на практика има разлика в звученето - и други хора не ми вярваха, но се убедиха след внимателно прослушване

Ако ще се взима такъв плеър препоръчвам, да не е на старо, защото не е ясно дали оптиката не е тръгнала да ходи на кино - тя старее от времето, дори и да не е работила много, а и не е ясно дали не е разбутвана калибровката.
                          sigpic

Comment

Теоретично е така, но на практика има разлика в звученето - и други хора не ми вярваха, но се убедиха след внимателно прослушване

Ако ще се взима такъв плеър препоръчвам, да не е на старо, защото не е ясно дали оптиката не е тръгнала да ходи на кино - тя старее от времето, дори и да не е работила много, а и не е ясно дали не е разбутвана калибровката.
                            Ако ще навлизаме в теорията е редно да се каже това, че осезаема разлика има между различни CD плеъри (които възпроизвеждат само CDA). Това основно се дължи на вида на алгоритъма за преобразуване на информацията от цифров в аналогов вид. Най-евтините ползват алгоритъм с интерполация от нулев ред. По-скъпите - такава от първи или втори ред.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

И елементната база вътре...
                              Този са го изтърбушили целия...
                              Alfa Romeo 1.8 TS `98
                              sigpic

Comment

Когато хлапетата ми изгориха говорител от един комплект колони на вилата, становището на майстора, който пренави бубината беше, че причината е продължително слушане близо до мах-а на МПЗ-ки.
                                В този случай не могат да се охлаждат добре поради малката амплитура и честота на движение на фуниите - когато записаните дискове са на Audio CD формат, това движение е значително по-голямо, което е пък показателно за тези които не могат да усетят разликата в качеството между двата формата, че хората с изтънчен слух правят голяма разлика слухово.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X