Известие

Collapse
No announcement yet.

Молба за оглед на кола в БУРГАС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Може и да има с читави валове, но в сервиза се нагледах на доста със заоблени и огромни суми за ремонт. Душегубки както им викат. Миналото лято пообикаляхме доста с такава А4-ка 180hp Quattro. Беше голяма радост в началото, докато не почна сериозното наливане и докато не прогори бутало. Срещу едни бързи ~3400 лв тръгна в движение, но пак не вървеше за тези коне. Среден разход - 11-12л/100 Бензина май ще е по-добре А някой има ли впечатление от 2.0, че един приятел ги е харесал. Но са доста базови като гледам.
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
    Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
    Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Литър масло на 2000км ще е добре за тоя. Ако онова е душегуб, това е маслояд. Никакъв вървеж и висок разход. 1,9TDI е на същите коне и е определено за предпочитане.
      www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от RoMeO_156_GTA Покажи съобщение
        Може и да има с читави валове, но в сервиза се нагледах на доста със заоблени и огромни суми за ремонт. Душегубки както им викат. Миналото лято пообикаляхме доста с такава А4-ка 180hp Quattro. Беше голяма радост в началото, докато не почна сериозното наливане и докато не прогори бутало. Срещу едни бързи ~3400 лв тръгна в движение, но пак не вървеше за тези коне. Среден разход - 11-12л/100 Бензина май ще е по-добре А някой има ли впечатление от 2.0, че един приятел ги е харесал. Но са доста базови като гледам.
        Душегуба е AFB, правил съм такъв ремонта излиза колкото колата. "Подобреният" вариант е AKN, който уж не ядял валове! Лично аз 2,5TDI и 2,0TDI не бих си купил. Ще постна консумативите на AFB, дето ги смених.
        Attached Files
        sigpic
        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
          Литър масло на 2000км ще е добре за тоя. Ако онова е душегуб, това е маслояд. Никакъв вървеж и висок разход. 1,9TDI е на същите коне и е определено за предпочитане.
          Благодаря! Явно има защо да не е особено търсен, а 1.9 ТДИ да държат цена. Аз също имах някакви подобни съмнения.

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
          Душегуба е AFB, правил съм такъв ремонта излиза колкото колата. "Подобреният" вариант е AKN, който уж не ядял валове! Лично аз 2,5TDI и 2,0TDI не бих си купил. Ще постна консумативите на AFB, дето ги смених.
          Сега видях, че ги водят :
          150 - AFB, AKN
          155 - AYM
          163 - BCZ, BDG, BFC
          180 - AKE, BAU, BDH
          Та възможно е и по-новия мотор AKN, както и BAU и BDH да са по-добри. За съжаление, този, който беше при нас, май се водеше АКЕ. По обявите тогава един здрав двигател нямаше. Същите консумативи се сложиха. С афтърмаркет валове, че на оригиналните цифрата беше още по-стряскаща. Ако броим носачи и първоначалното обслужване, цифрата мина 7к. Пресния случай от миналата седмица - AFB с изядени валове и течаща нафтова помпа - ремонт колкото пазарната стойност на колата.

Извинявам се за отклонението.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v Distinctive
          Fiat Punto Mk1 1.2 Fire
          Ex: BMW E61 530 Xi

Comment

Само моторите с буква B нямат ядове с валовете.
            www.facebook.com/workshox

Comment

Тия дискусии ги оставете за VW клуба...

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
                Само моторите с буква B нямат ядове с валовете.
                Приятел си купи А6 180кс с код BAU и след месец направи ремонта на мотора
                Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                  Приятел си купи А6 180кс с код BAU и след месец направи ремонта на мотора
                  Аууу, ма как така, тва нали е здрава немска машина, не е чуплива Алфа, дето само балъците си ги купуват.
                  Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                  Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
                    аз затова и гледам 3.0 бенз ида си го "газирам" и да не мисля за демфери дюзи,турбота и тн
                    взел си най правилното разумно решение, обърнато в пари е колкото един икономичен дизел...
                    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Така си е, при разход 10-12 газ са си 13-15 лева на 100/км извънградско, а ако е дизелак под 5 няма как да гори което си е пак 13-14лв,ама бенза няма кво да го мисля откъм горе изброените болежки.

П.С. Дай Боже да караме на бензин някой ден ,а не на газ,че колкото и да е добро газовото друго си е бенза.

П.С.2 Нямали кой в цял Бургас да я погледне тая кола бре,че да знам дали си струва да се разкарам да я гледам и аз ид а я водя по сервизи
                      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                        Аууу, ма как така, тва нали е здрава немска машина, не е чуплива Алфа, дето само балъците си ги купуват.
                        Виж как знаеш. Гледам от форума как си купуват други марки различни от Алфа Защо се отказват от нечупливите автомобили
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:11.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                            Виж как знаеш. Гледам от форума как си купуват други марки различни от Алфа Защо се отказват от нечупливите автомобили
                            Е той твоят приятел явно не чете форума и не е разбрал, че на Ауди моторите не се чупят, та затова е правил ремонт.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Аз пък не съм видял кола дето да не се чупи,всичко си е до поддръжката. Е вярно че някой коли си искат повече внимание (ако мога така да го нарека)
                              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Дон Пепоне, 10-12газ е 14лв-16.80лв + 1-2л бенз = 20лв на 100км! Това е без поддръжката на втората горивна система.
                                sigpic
                                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Working...
                                X