Известие

Collapse
No announcement yet.

Зарядно за акумулатор от ЛИДЛ - Ultimate speed

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Ползвам подобно закупено от Кауфланд за 38 лв преди 3 години.Само че е до 4.5А.Работи безупречно, макар че е джедайско, напълно изтормозен акум го зарежда за 12-14 часа./62-65 АЧ/, изпрабвано - не гори ако объркаш клемите,светва диод за грешка/,или ако дадеш накъсо щипките. след като зареди остава на стенбай и дозарежда ако се наложи.Индикатор за разреден/зареден акум.Абе работи.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:08.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

За всички които се чудят за колко часа ще им се зареди акумулатора - делите А/ч-овете на акумулатора на обявения ампераж на зарядното : Примерно : Акумулатор със 100 А/ч / зарядно с 4 А сила на тока = 25 часа.
        Тук идва въпроса дали зарядното ще държи тези 4А през цялото време - затова съм фен на трансформаторните.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

И аз харесвам тези, които си тежат на мястото
          Преди 2год. си взех http://www.raider.bg/bg/detail_153.html . Не е импулсно, но ми върши перфектна работа.
          Съживявал ми е напълно мъртъв акумулатор 62Ач за 18часа. Под напълно мъртъв, смятайте, че и централното не можеше да отключи!
          Максималният ток е 4А, а номиналния 2.6А.
          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:09.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              За всички които се чудят за колко часа ще им се зареди акумулатора - делите А/ч-овете на акумулатора на обявения ампераж на зарядното : Примерно : Акумулатор със 100 А/ч / зарядно с 4 А сила на тока = 25 часа.
              Тук идва въпроса дали зарядното ще държи тези 4А през цялото време - затова съм фен на трансформаторните.
              Не е толкова проста сметката. Зависи до каква степен е бил разреден акумулаторът, в какво състояние е, има загуби при зареждането, токът обикновено намалява, колкото повече се пълни акумулаторът.......

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Не е толкова проста сметката. Зависи до каква степен е бил разреден акумулаторът, в какво състояние е, има загуби при зареждането, токът обикновено намалява, колкото повече се пълни акумулаторът.......
                и за 100 ач акумулатор зарядното трябва да е 10а, нали
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  и за 100 ач акумулатор зарядното трябва да е 10а, нали
                  Не трябва да надвишава 10 А. Не че няма да се зареди и с 4 за по-дълго време.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Не трябва да надвишава 10 А. Не че няма да се зареди и с 4 за по-дълго време.
                    опитвал съм с 5А обикновено зарядно, въобще не стига до края.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Колкото е по-малка силата на тока толкова по-добре, стига да я поддържа равномерно тази сила зарядното през цялото време, но това е утопия - както знаят по-старите кучета, при първоначален 4А ток, постепенно спада и в края на периода стига до милиампери - в това време съпротивлението на електролита избива в температура на зарядното.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
                        Значи за това го е нямало.
                        Принципно това зарядно на мен ми трябва да зареждам 100ah тягов акумулатор,от който във полеви условия с друго зарядно зареждам оловни и LI-PO батерий за радиоправляем модел.
                        Въпроса е 100AH за колко време ще го зареди защото 3.8 ми се вижда малко.
                        тоя акумулатор се предполага че го разреждаш напълно. трябва ти зарядно 15 дори по-добре 20 ампера за да има някакво нормално време на заряд.

---------- Post added at 07:11 ---------- Previous post was at 07:04 ----------

Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщение
                        И аз харесвам тези, които си тежат на мястото
                        Преди 2год. си взех http://www.raider.bg/bg/detail_153.html . Не е импулсно, но ми върши перфектна работа.
                        Съживявал ми е напълно мъртъв акумулатор 62Ач за 18часа. Под напълно мъртъв, смятайте, че и централното не можеше да отключи!
                        Максималният ток е 4А, а номиналния 2.6А.
                        това зарядно мисля няма никаква електроника, което не е много добре. разчита се на навиването на трансформатора и точното напрежение в ел. мрежата. иначе недозарежда или презарежда, но става ако си на зор. все пак лидълското е по-добро.

ПП
                        като падне снека и всеки път се почва - зарядни,ключалки,уплътнения.....
                        точка

Comment

Прав си няма никаква електроника
                          Освен изброените от теб неща, разчита и на човешката намеса
                          Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

дайте мнение за пост 24

Колеги, никой ли не ползва зарядното от линка, който съм постнал? Дайте мнение за него.
                            Иначе в Продавалника съм срещал и Лидълското, на цена 39 лв, намалено от 73 или 79 лв, понеже опаковката му била нарушена.
                            Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
                            Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
                            Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

лидълското от днес е на промоция за 40лв. затова и е пусната темата.
                              това българското не знам какво представлява отвътре, но поне един светодиод за индикация можеше да му сложат. аз не бих го купил.
                              точка

Comment

Тово е моето купено за 38 лв преди 3 години.Без да е на промоция.
                                Attached Files
                                Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:40.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X