Ползвам подобно закупено от Кауфланд за 38 лв преди 3 години.Само че е до 4.5А.Работи безупречно, макар че е джедайско, напълно изтормозен акум го зарежда за 12-14 часа./62-65 АЧ/, изпрабвано - не гори ако объркаш клемите,светва диод за грешка/,или ако дадеш накъсо щипките. след като зареди остава на стенбай и дозарежда ако се наложи.Индикатор за разреден/зареден акум.Абе работи.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Зарядно за акумулатор от ЛИДЛ - Ultimate speed
Collapse
X
-
За всички които се чудят за колко часа ще им се зареди акумулатора - делите А/ч-овете на акумулатора на обявения ампераж на зарядното : Примерно : Акумулатор със 100 А/ч / зарядно с 4 А сила на тока = 25 часа.
Тук идва въпроса дали зарядното ще държи тези 4А през цялото време - затова съм фен на трансформаторните.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
И аз харесвам тези, които си тежат на мястото
Преди 2год. си взех http://www.raider.bg/bg/detail_153.html . Не е импулсно, но ми върши перфектна работа.
Съживявал ми е напълно мъртъв акумулатор 62Ач за 18часа. Под напълно мъртъв, смятайте, че и централното не можеше да отключи!
Максималният ток е 4А, а номиналния 2.6А.Sport Wagon 2.0TS|LPG
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЗа всички които се чудят за колко часа ще им се зареди акумулатора - делите А/ч-овете на акумулатора на обявения ампераж на зарядното : Примерно : Акумулатор със 100 А/ч / зарядно с 4 А сила на тока = 25 часа.
Тук идва въпроса дали зарядното ще държи тези 4А през цялото време - затова съм фен на трансформаторните.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе е толкова проста сметката. Зависи до каква степен е бил разреден акумулаторът, в какво състояние е, има загуби при зареждането, токът обикновено намалява, колкото повече се пълни акумулаторът.......Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеи за 100 ач акумулатор зарядното трябва да е 10а, нали
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе трябва да надвишава 10 А. Не че няма да се зареди и с 4 за по-дълго време.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Колкото е по-малка силата на тока толкова по-добре, стига да я поддържа равномерно тази сила зарядното през цялото време, но това е утопия - както знаят по-старите кучета, при първоначален 4А ток, постепенно спада и в края на периода стига до милиампери - в това време съпротивлението на електролита избива в температура на зарядното.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщениеЗначи за това го е нямало.
Принципно това зарядно на мен ми трябва да зареждам 100ah тягов акумулатор,от който във полеви условия с друго зарядно зареждам оловни и LI-PO батерий за радиоправляем модел.
Въпроса е 100AH за колко време ще го зареди защото 3.8 ми се вижда малко.
---------- Post added at 07:11 ---------- Previous post was at 07:04 ----------
Първоначално публикувано от Friday Покажи съобщениеИ аз харесвам тези, които си тежат на мястото
Преди 2год. си взех http://www.raider.bg/bg/detail_153.html . Не е импулсно, но ми върши перфектна работа.
Съживявал ми е напълно мъртъв акумулатор 62Ач за 18часа. Под напълно мъртъв, смятайте, че и централното не можеше да отключи!
Максималният ток е 4А, а номиналния 2.6А.
ПП
като падне снека и всеки път се почва - зарядни,ключалки,уплътнения.....точка
Comment
-
дайте мнение за пост 24
Колеги, никой ли не ползва зарядното от линка, който съм постнал? Дайте мнение за него.
Иначе в Продавалника съм срещал и Лидълското, на цена 39 лв, намалено от 73 или 79 лв, понеже опаковката му била нарушена.Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553
Comment
-
Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 17:40.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
Comment