Батерия която показва 12,6 се приема за заредена на 100% около два часа след изключване на зарядното.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Зарядно за акумулатор от ЛИДЛ - Ultimate speed
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеАиде някои които зарежда с това нещо от Лидл, да си направи труда да замери гъстотата на електролита на някоя батерия след като зарядното казва че е ОК.
Това че акумулатора след "заряда" се слага в кола и тя пали, незначи автоматично че тая батерия е заредена на 100%
Отделно виж това.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеАиде някои които зарежда с това нещо от Лидл, да си направи труда да замери гъстотата на електролита на някоя батерия след като зарядното казва че е ОК.
Това че акумулатора след "заряда" се слага в кола и тя пали, незначи автоматично че тая батерия е заредена на 100%
Comment
-
Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщениеМалко вехта тема съживявам ама да си кажа/напиша и аз..
Зарядно от Лидл....
Гола вода...
Ако просто трябва да заредите батерията дотолкова че да запали колата, става но е далече от това да зареди батерията на 100% !!! Заряда приключва едва при 14.4в (в другия режим 14.7в) За гъстота на електролита неискам и да споменавам че няма почти разлика (преди-след заряда) и мноого далече от 1.28 (индикатора на батерията не става зелен а зарядното казва че всичко е ок)...
Същата батерия вързана към класическо зарядно (траф и грец) след повечко часове все пак си сгъсти електролита а и напрежението и достигна 15.8-9в
(тестовата батерия е обслужваема Стормбат 44АН на около 4-5 месеца и за целта на експеримента беше доста качествено и дълбоко разредена... )
Има и плюсове зарядното, късо в изхода и обратно включване на клемите довеждат само до индикация и никакви щети...
Или прости си чел някое жълто списание и си решил, че писаното там е вярно?Alfa Romeo 147 1,6TS 120CV
Comment
-
Първоначално публикувано от Nimi Покажи съобщениеДа не би да са измислили някакъв нов модел оловни акумулатори дето трябва да се зареждат до 15.8-9 волта?!
Или прости си чел някое жълто списание и си решил, че писаното там е вярно?
Примери:http://iaic.bg/kak-da-poddrzhame-akumulatora/Last edited by mimouzunov; d.m.y г., 11:35.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
И аз да кажа 2 изречения за това зарядно Ultimate speed от ЛИДЛ.
При мен в началото на зимата колата 3-4 пъти се случи при застудяването да пали трудно.Това се случи за първи път откак я купих.Мислех, че са свещи, дюзи, ама най-накрая след като ми направи проблем преди 20-на дни и при самото натискане на копчето и завъртане на двигателя угасна/отряза екран на навигация и други консуматори си реших че явно си е акумуалтор.Миналата седмица докато се разхождах в ЛИДЛ видях това зарядно(имаше 15-на бройки се "търкаляха"), ама не си го купих.Беше само с иконки, без екран.Същият ден но вечерта имах работа и след работата да ми се "отпуши" главата и да се разсея отново се разходих до ЛИДЛ.Гледам останали 3 зарядни.Останалите изчезнали.Взех едно не беше скъпо.
Във неделя свалих акумулатора(останал на колата от предишния собственик) марка Macht или нещо подобно.Качих го у нас и го включих в зарядното.Акумулаторът е 80Ah 720 ампера начален ток. Има си "око" -тестер/сензор за заредеността.При черно око - иска зареждане, при зелено всичко е ОК.При бяло -трябва да се тества какво е състоянието на акумулатора и дали изобщо става за нещо.
Когато свалих акумулатора "окото" беше черно.
За 12-13 часа зарядното зареди акумулатора и вече "окото" стана зелено.Бях го включил на снежинката/зима да зарежда, тогава зарежда на/до 14.7 волта.Така пише в зарядното.
Качих го на колата и я запалих, направих едно кръгче от 15-на километра.Всичко е ОК.Дори фаровее светят по-силно
Ако на някой му изпадне евтино да не се колебае и да купува.Върши работа.
Е, рано или късно ще дойде време и за нов акумулатор.Аз ще избирам измежду две марки.Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня
Comment
Comment