Известие

Collapse
No announcement yet.

Схема на ТС мотор

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Чакай сега ! Ти щом си го смятал значи имаш някакви данни на които да се основе чертежа .
    Мене като ме караха да проектирам спирателния кран . Смятах по една загубена методика и накрая ми излизаха размерите .
    Предполагам , че при вас не е кой знае колко по различно .

Иначе браво за фенщината ,че си избрал ТС и още веднъж браво , че не си си намерил готова курсова която само да представиш !
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
      Чакай сега ! Ти щом си го смятал значи имаш някакви данни на които да се основе чертежа .
      Мене като ме караха да проектирам спирателния кран . Смятах по една загубена методика и накрая ми излизаха размерите .
      Предполагам , че при вас не е кой знае колко по различно .

Иначе браво за фенщината ,че си избрал ТС и още веднъж браво , че не си си намерил готова курсова която само да представиш !
      Имам данни,но не са достатъчни.Примерно на блока имам само диаметъра на цилиндрите и до там,не знам нищо повече.Имам данни за бутала,мотовилки,валове,клапани и до там приключва всичко.Някой неща могат да се намерят (не всички) след 100000 формули с някакви тъпи коефициенти,но те са с голям диапазон и е гадно след 4-5 часа сметки накрая виждаш как нищо не е станало и почваш на ново с нови коефициенти и накрая тъкмо се е получило нещо(след 15-тото пресмятане) и отиваш и ти казват "Еее не е точно както го искам" и на ново Затова търся нещо от което да започна като блок примерно и оттам да си градя всичко останало.
      Алфа Ромео 145 1.4ТС

Comment

Първоначално публикувано от marto92 Покажи съобщение
        Имам данни,но не са достатъчни.Примерно на блока имам само диаметъра на цилиндрите и до там,не знам нищо повече.Имам данни за бутала,мотовилки,валове,клапани и до там приключва всичко.Някой неща могат да се намерят (не всички) след 100000 формули с някакви тъпи коефициенти,но те са с голям диапазон и е гадно след 4-5 часа сметки накрая виждаш как нищо не е станало и почваш на ново с нови коефициенти и накрая тъкмо се е получило нещо(след 15-тото пресмятане) и отиваш и ти казват "Еее не е точно както го искам" и на ново Затова търся нещо от което да започна като блок примерно и оттам да си градя всичко останало.
        Отиваш в някоя морга и мериш Иначе незнам от къде ще намериш такива детайлни чертежи.
        Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от marto92 Покажи съобщение
          Абе то и 1.6 в 147 не е същият, като в 145 примерно. В 147 има 1.6 но с по-различни бутала, колянов вал (диаметъра на шийките е по-малък от на по-старите TS-и), буталата са с други чела, с различна компресионна височина, различни сегменти, по-тънка гарнитура на главата, и т.н разлики спрямо ТS 16V в 145

А след като имаш диаметъра на цилиндъра, ти давам веднага и хода - 75 мм.
          Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 19:59.
          Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
          X