Известие

Collapse
No announcement yet.

Авто аларма или втори ключ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Авто аларма или втори ключ?

Чудя се кое ще ми излезе по-евтино?
    Искам друг ключ за алфата,че с този страничен бутон който почти се е разкапал вече ми писна.
    Има ли вариант да се направи ключ с бутони които да управляват фабричния модул за централното и кач пара ще чини?
    Другия вариант е някаква аларма с две дистанционни и да си направя обикновен ключ? Има ли аларми на които дистанционното да е на ключа?
    Търси се най-ниската оферта?
    Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Най-евтино ще ти излезе нов приемник с дистанционни (без аларма).
    Примерно такъв:

http://constructor.bg/shop/product_i...ducts_id=12021

Добре е да е със скачащ код.

Ако ти трябва само за централното, дистанционното може и да е едноканално, което е по-евтино.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:17.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Да трябва ми просто да отключва и заключва. Лесно ли ще стане подмяната на оригиналното с този афтърмакет продукт? Ако някой има схена с кабелите на оригиналното ще ме улесни и ще успея да си го монтирам сам,така ще трябва да си направя само един ключ и ще забравя за скапания гумен бутон.
      Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Дистанционното от линка, който пуснах по-горе е доста "гъвкаво" по отношение на конфигурирането и поради това не би трябвало да е проблем заместването на оригиналния приемник с него. На 166 - ца вече е правено.
        Кажи за каква кола става въпрос и ще изнамерим конкретната схема на свързване.
        Впредвид на това, че 2 - каналното е с 3 лева по-скъпо от едноканалното, те съветвам да си вземеш 2 - канално. Така ще можеш да ползваш втория канал за нещо друго.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Колата е 156 JTD 1.9 105hp.
          модула се намира в багажника от горе на кората е захванат,ако се намери схемата,няма да ми е проблем да подменя модула и да свържа новия.

Comment

Първоначално публикувано от knifemaniac Покажи съобщение
            модула се намира в багажника от горе на кората е захванат,ако се намери схемата,няма да ми е проблем да подменя модула и да свържа новия.
            Колега,можеш ли да ми кажеш къде се намира този модул на АР 156 1.8ТС?
            Alfa Romeo156 1.8T.Spark SportPacket
            Ducati ST2

Comment

Погледни дали не е като при мен,отвори багажника,свали мокета в горната страна,като дръпнеш мокета ще видиш кече което изолира. Раздърпай кечето и някъде около крушката за багажника има една черна кутийка,там е моят модул.
              Ако не е там,огледай се хубаво в таблото с бушоните,може там да са го сложили при теб.

Comment

Ето я схемата:

Приемникът е M35.

Импулси с напрежение 0V би трябвало да излизат на пин 5 или 6 в зависимост от командата.

Би трябвало централното да редува отключване и заключване при окъсяването на въпросните пинове.

Същото ще се постигне, ако се окъсяват пинове 15 и 16 от букса "B" на модула за централното (M40).

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

какво значи "обикновен ключ" нали се сещаш че в твоя седи чипа на имобилайзера. върви на ключар да ти го копира и си сложи аларма и това е. за какво ти е централно като за същите пари слагаш аларма с много повече функции.
                  точка

Comment

Колега благодаря ти за схемата,ще я разгледам и като ми остане свободно време ще действам.
                    Приемника в самия модул ли е или се намира на друго място?
                    Last edited by Zlobich; d.m.y г., 17:27.

Comment

Колега благодаря ти за схемата,ще я разгледам и като ми остане свободно време ще действам.
                      Приемника в самия модул ли е или се намира на друго място?
                      Не, приемникът е там под задната кора откъм багажника, както си го казал по-горе а модула за централното е отпред вдясно от централната конзола около жабката.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

...
                        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 14:45.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Има вероятност при теб да е монтиран другаде. Иначе фабричното му място е там под кората.
                          Най-сигурният начин за да го намериш е като тръгнеш по жицата откъм модула за централното. Твърде е вероятно да се намира някъде около предното стъкло за да има все пак "видимост" към антената.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Не, приемникът е там под задната кора откъм багажника, както си го казал по-горе а модула за централното е отпред вдясно от централната конзола около жабката.
                            Ще огледам да го намеря. Благодаря ти.

Comment

...
                              Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 14:45.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                              X