Известие

Collapse
No announcement yet.

Фотоапарат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Фотоапарат.

Значи днес е някъв шибан ден.Дъщеря ми първо искам жанти, после не искам жанти, лети разбира се.После искам фотоапарат, ама сега го искам веднага го искам.Та ме замъкна в Технополис въпреки протестите ми че нищо не отбирам от тази техника.Имаме един който взе да прави мизерии и понеже ще ходи във Великобритания та се наложи покупка на нов.Ще ходи на 1 май, ама траяше точно днес преди 11 часа да се купи.Та взехме това - http://www.canon.bg/For_Home/Product...Shot_SX160_IS/ Идеята беше да е до 300лв, да е компактен а не да виси на врата като на германски турист, да може да прави снимки с приближение, щото стария не ги правеше като хората, времето между две снимки да е възможно по-малко, освен това стария правеше 30-40 снимки и сменяш батериите.Пробвахме какви ли не и евтини и скъпи презареждащи ама кой знае каква разлика нямаше,явно консумацията му е голяма, пък може и дане го употребяваме правилно, ама така или иначе и екрана му взе да изчезва от време на време.По високия клас не ги гледахме щото едно че са обемисти и второ никой не е такъв фотограф че да си заслужава парите.Та, колко съм се прекарал че да знам какво и колко да пия.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

В този клас фотоапарати единственото по-добро предложение е Nikon L320, с малко по-светъл и по-широк обектив е. Прави панорамни снимки, нещо което не е кой знае какво предимство, но оптичното му приближаване е 26.6 срещу 16 на канона. Ако добавим обаче цената със 120 лева отгоре, избора ти е добър.
    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Купихме такъв преди няколко месеца, хубави снимки прави доволни сме.Относително добре се представя на тъмно, има различни режими и има смисъл да се разучат. Да се има предвид ,че с жена ми не сме фотоманиаци а просто си щракаме на почивките ни.
      Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
      156 1,8ТS-99 ......
      EX
      159 1,9 JTD-08

Comment

Е Митак.....и твоята не е лесна......а бе какво кажат младите....съгласявай се......аз така правим и е мир.....и грешка да е....нали ние не сме.....)
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Митак, ако ти плащаш може да имаш някакви претенции, но ако децата са се изкарали сами парите може само да гледаш и да козеруваш.
          Моите хлапета си взеха от един Черен Петък на една голяма верига, един Самсунг дето променя снимката и прави образа от случяйно затворени очи на отворени, предава информацията с Wi Fi безжично на PC-то и какви ли не други шашкании - бил е на цена 400лв., а го взеха за 250 лв.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от alex052 Покажи съобщение
            Купихме такъв преди няколко месеца, хубави снимки прави доволни сме.Относително добре се представя на тъмно, има различни режими и има смисъл да се разучат. Да се има предвид ,че с жена ми не сме фотоманиаци а просто си щракаме на почивките ни.
            А баш и ние така, не отбираме от фотосесии там как пчеличка смуче нектар и тем подобни ама със стария на тъмно нищо не става а уж имаше нощен режим, просто цъкаш и да стане.
            Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Митак, ако ти плащаш може да имаш някакви претенции, но ако децата са се изкарали сами парите може само да гледаш и да козеруваш.
            Моите хлапета си взеха от един Черен Петък на една голяма верига, един Самсунг дето променя снимката и прави образа от случяйно затворени очи на отворени, предава информацията с Wi Fi безжично на PC-то и какви ли не други шашкании - бил е на цена 400лв., а го взеха за 250 лв.
            Абе детето си го взе, ама искаше някакъв дето е тънък и плосък като жсм, па аз я навих за тоя щот мислех че обектива е по-хубав.Та затова се чудя дали не съм се прецакал като я навих за тоя, щото познанията в областа са ми...минимални до никакви.Обаче не ми даде шанс да пусна предварително тема, да питам знаещите.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
              Абе детето си го взе, ама искаше някакъв дето е тънък и плосък като жсм, па аз я навих за тоя щот мислех че обектива е по-хубав.Та затова се чудя дали не съм се прецакал като я навих за тоя, щото познанията в областа са ми...минимални до никакви.Обаче не ми даде шанс да пусна предварително тема, да питам знаещите.
              Мани ги знаещите, ще ти докарат вода от девет кладенци - важното е децата да се кефят.
              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
              sigpic

Comment

Не претендирам, че съм знаещ, но съм запален любител фотограф- за тези пари този апарат няма конкурент!
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Успокои ме, аз даже любител не съм, явно съм уцелил без да искам.

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                    Не претендирам, че съм знаещ, но съм запален любител фотограф- за тези пари този апарат няма конкурент!
                    И аз съм на същото мнение. Апаратът е добър. Особено ми харесва, че имаш пълни ръчни настройки, което ще влезе в полза, ако момичето реши, че й се занимава малко повече с фотография.

Иначе общо взето няма значение дали ще вземеш канон или никон. В общи линии все едно да се чудиш между бмв и мерцедес- еднакви коли, с еднакви технологии, но в различни опаковки. Хубавото е, че и в двата случая не можеш да сбъркаш.
                    Lexus IS200

Comment

ко тръгнат да пишат знаещите ще трябва да купуваш професионален ФФ, така че - споко, апаратчето е бомба...

Макар че ако беше питал преди това, аз лично щях да дам акъл за хубав телефон, вече са на равно с ниския клас сапуниери, пък мъкнеш само една джаджа и ти е винаги под ръка... е тука снимки с джисиеми -
                      http://photo-forum.net/forum/read.ph...5326&t=1525326
                      AR 166 2,4 jtdm
                      NT II 2,7 tdi
                      Peugeot 206 1,1
                      AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Comment

Има два телефона, един НТС и Самсунг S4 или нещо такова, ама искаше фото, нямаше как да събирам мнения, щото работата беше сега го искам надървен го искам.Между другото взе да ми харесва, ма то и аз щракам само на авто.Това ISO не разбрах за какво е.Профисионален не ни трябва, няма толкова зарибени.Абе интересуваше ме дали фотото става, щот нищо не разбирам и мога ги сравнявам само на външен вид и тегло.
                        Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 20:42.

Comment

Митак, много добър телефон може да си съперничи с най -долнокласната сапунерка! ISO определя чувстителността на матрицата колкото по-високо, толкова с по отворена бленда може да се снима. Използваи високо ISO при наистина тъмни сцени, защото си има и минуси, а те са цветният шум в кадрите. При слънчево и много светло е по добре да го поставяш на най ниското ISO.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Аха, значи ISO = бленда.Туй го знам, да беа го написали на български.

Comment

Не бе човек, ISO то е светлочувствителността на матрицата. Това позволява да се снима с по бърз затвор или по отворена бленда но не е задължително.
                              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                              X