Известие

Collapse
No announcement yet.

Фотоапарат.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ISO'то не е блендата
    Имаш няколко основни моменти като снимаш(от гледна точка на техниката) - бленда, скорост и чувствителност.
    Блендата - това ти е колко широко се отваря дупката, през която да влезне светлина, скоростта е за колко време ще стои отворена тази дупка и чувствителността на лента ли ще е, матрица ли ще е, това е онова на което ти се запаметява образа.
    И от тук сигурно се досещаш, че вече всичко е до нагласяне. Когато е по-тъмно, блендата трябва да се отвори повече за да влезне повече светлина, или да стой по-дълго време отворена. Ама като стои по-дълго време отворена(примерно 1 секунда) контурите на обектите се размазват, защото ръката на снимащия трепери. Може да се увеличи и чувствителността като повишаваш ISO'то но ефектите от това вече ги е описал BLUE1 в поста си преди мен.
    В много груби граници е това, все пак и аз не съм професионалист и търпя критики.
    Last edited by boris037; d.m.y г., 21:32.
    alfa romeo sprint 1984

Comment

Ей, човека остана без повод да пие... Какви хора сте?!
      А как стои въпроса с баланса на бялото? Има ли ръчно задаване?
      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Аха разбрах най после, пък и прочетох втори път поста на BLUE, той си е казал човека че е чувствителността на матрицата.

---------- Post added at 21:34 ---------- Previous post was at 21:33 ----------

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
        Ей, човека остана без повод да пие... Какви хора сте?!
        А как стои въпроса с баланса на бялото? Има ли ръчно задаване?
        Има.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ми освен да щракат повече снимки, а ти да се почерпиш по случай добрата покупка.
          Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
          Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

И в двата случая има повод, я от мъка, я от радост, я от сабалян.

Comment

Дъщерята се върна от Англия, прегледахме снимките.Снимки като снимки.Обаче, снимала е от илюминатора на самолета, виждат се Луната и няколко по-ярки звезди, нощните снимки са добри.Снимките със зуум нямат нищо общо със стария фотоапарат.Зумнатите обекти са ясни а не размазани.Поради тая причина не можах да снимам платноходите в морето със Практиката/стария фотоапарат, отпреди 5 години/.Доволен съм от покупката.

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                ко тръгнат да пишат знаещите ще трябва да купуваш професионален ФФ, така че - споко, апаратчето е бомба...

Макар че ако беше питал преди това, аз лично щях да дам акъл за хубав телефон, вече са на равно с ниския клас сапуниери, пък мъкнеш само една джаджа и ти е винаги под ръка... е тука снимки с джисиеми -
                http://photo-forum.net/forum/read.ph...5326&t=1525326
                На светло може и да правят хубави снимки, но на намалена светлина са пълна отврат. Аз имам Ноут 3, дето се води с една от най- хубавите камери на пазара в момента, обаче не бих го препоръчал вместо фотоапарат. Да, прави хубави снимки, особено след обработка, но при улсовие, че е достатъчно осветено.
                Lexus IS200

Comment

Working...
                X