Известие

Collapse
No announcement yet.

ОТ ДНЕС ФАРОВЕТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA
    Аз пък през цялята година си карам на фарове- и къси и халогени(праз деня само).......
    С халогените внимавай че имам два фиша за халогени. Показаха ми закона и доколкото можах да прочета в града е забранено.
    И един случай от сърбия:
    - К,во е това бе брато фарове зе мугла???
    - Да ....
    - А ти мугла да видиш ....
    20 евро......
    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Според мен определено е много по-добре да са със пуснати фарове колите. Просто много по-лесно се прави разликата... кола на фарове - участник в движението, кола без фарове - не
      Honda CBR 954RR, Range Rover Vogue V8

Comment

от утре!
        ей сега го казаха по БТВ-Новините

аз ще си карам с фарове, че иначе ги забравям
        Driving is the only thing I'm bad at

Comment

Закон и За халогените ли има?? Това За пръв път го чувам
          Alfa Romeo 156 2,4 JTD juni 00

Comment

Първоначално публикувано от Krasi86
            Закон и За халогените ли има?? Това За пръв път го чувам
            И аз останах потресен ама в града било забранено да се кара с включени халогени

Comment

Оказа се че не е забранено само в града, а и извън него вижте какво гласи закона за движение по пътищата:
              Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
              значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
              условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
              (2) Допълнителна задна светлина за мъгла с червен цвят се използва само когато
              видимостта е намалена под 50 метра.

ПП Закон за движение по пътищата

Comment

За целогодишно каране на фарове съм ЗА. Що се касае до габаритите за мъгла трябва да глобяват тези които ги ползват постоянно. Много е гадно да караш зад такъв когато няма намалена видимост (мое мнение)
                Alfa Romeo 164 2.0 TS/M1; V1 Medium `92; Matra Murena `83;
                Mercedes S 430 4 matic `02; Opel Corsa C XE 2.0 16V `05
                Peugeot Traveller `17 2.0 HDI 180 h.p.; Mitsubishi Pajero `94 2.5 TDI
                Iveco S 59 2.5 TDI; Peugeot Boxer 1.9 `95

Comment

На старата S-класа от 1998г халогните се намират в самите фарове, а не долу на бронята. Много ми е интересно как полицаите разбират кога са им включени на тях халогените например...
                  www.facebook.com/workshox

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx
                    На старата S-класа от 1998г халогните се намират в самите фарове, а не долу на бронята. Много ми е интересно как полицаите разбират кога са им включени на тях халогените например...
                    Споко, не ги мисли, тия с С-класите знаят как да се оправят с полицаите .
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                      Първоначално публикувано от netsurfer
                      е са питах едни куки
                      они са неграмотни

3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
                      1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;
                      2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.
                      Това не си ли противоречи с това :Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при
                      значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни
                      условия. Тези светлини не може да се използват самостоятелно.
                      Самостоятелното използване имам предвид.
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Първоначално публикувано от Gligan
                        . Що се касае до габаритите за мъгла трябва да глобяват тези които ги ползват постоянно. Много е гадно да караш зад такъв когато няма намалена видимост (мое мнение)
                        Ако имаш предвид нощно време прав си напълно. Някои хора не ги изключват въобще и като си включат късите вечер... ужас.
                        166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Аз винаги съм карал на фарове много преди да го въведат и не мисля да спирам да включвам.

П.С. Сега не мога да се сетя кой ми обясняваше за някъв дето се хвалил, че никога не е сменял крушка на мигача на Москвича........ама щото никога не го е пускал
                          98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

То и на 147-цата халогените май са във фара, а на ГТ къде бяха
                            2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                            CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

в тоя ред на мисли, напълно подкрепям целогодишното каране на фарове...

но някой производители(или самите шофьори) понякога се уливат зверски. вчера в едно задръстване зад мен имаше някаква кака (сега ще разгледам нета и ще напиша модела на колата й) на която фаровете й бяха "отворени" отгоре... а й тя ги беше вдигнала допълнително, ужасно беше, през 3 коли пак светят в огледалото...

чакай да ви покажа модела на колата, ще се сетите за какво иде реч

Та! халогените не са най-страшното зло

PS
                              ей на това страшилище
                              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Първоначално публикувано от BatVas
                                То и на 147-цата халогените май са във фара, а на ГТ къде бяха
                                На старата 147 и на ГТ -то са във фаровете също
                                Аз лично ще си карам на фарове. Преди имах навик извън града да пускам фаровете,а сега както свикнах хич няма да ги гася. Халогени вече ползвам само когато се налага, че съм 60 кинта назад от глоби.

Comment

Working...
                                X