Известие

Collapse
No announcement yet.

Дизел от къде

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Предишната ми кола беше дизелова и определено съм на мнение, че най читавата нафта беше ОМВ. Ако съм сипвал спокойно нещо друго то е Лукойл.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

По принцип зареждам винаги от ОМВ и ЕКО. На Шел обикновенната нафта не струва, другата вярно, че по я бива, но ....
      Иначе и от ЛукОЙЛ съм доволен, но рядко слагам от та.
      Alfa Romeo 156, 2.4 JTD '99

Коленича само пред господ,но не го виждам тука..

Comment

Сомо шел випапауър дизел или бензин само от там и такъв.Дава ми най много икономия и колата лети като пушка.
        Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

Аз пък съм най-недоволен точно от горивата на Шел. Нафтата, която зареждам е най-често от Лукойл, и с тяхно гориво колата ми е най-икономична и върви най-добре. С Еко колата не върви лошо, но определено или лъжат с литража, или колата гори повече. Миналата година в 55 литра резервоар на вагончето от Екото пред завод Електроника ми сипаха 60
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
            Аз пък съм най-недоволен точно от горивата на Шел. Нафтата, която зареждам е най-често от Лукойл, и с тяхно гориво колата ми е най-икономична и върви най-добре. С Еко колата не върви лошо, но определено или лъжат с литража, или колата гори повече. Миналата година в 55 литра резервоар на вагончето от Екото пред завод Електроника ми сипаха 60
            Аз също не съм доволен от шел.Зареждам или от Лук или от Еко.

ПП. Резервоара на 156 е или 63 или 66 литра.Не помня точно, но е над 60 л.
            Last edited by kokless; d.m.y г., 10:42.

Comment

Шел ми струва на джипа 4 бона, заради великата им нафта смених дюзи на 36 хил.километра и след това ми затлачиха с разни гадости засмукването от резервоара, поне лесно се почистиха нафтените парцали. Сипвайте смело и безотговорно.

п.с. Тая тема от къде я изровихте, хахаха
              Last edited by Pastora; d.m.y г., 11:28.
              Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщение
                Аз също не съм доволен от шел.Зареждам или от Лук или от Еко.

ПП. Резервоара на 156 е или 63 или 66 литра.Не помня точно, но е над 60 л.
                63 литра е на седана, на вагона е 55.
                Giulietta 1,6 JTDm 2013
                156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

OMV

OMV Premium diesel е пълен боклук!!Само Лукойл!

Comment

63 литра е на седана, на вагона е 55.
                    Братушките друго викат 50 литров е резервоара на Кросвагона.инфо

Comment

Първоначално публикувано от kokless Покажи съобщение
                      Братушките друго викат 50 литров е резервоара на Кросвагона.инфо
                      Значи тия от Екото не са ме изпържили Това за 55-те литра го пишеше тук нейде из форума, ма знам ли. Трябва да си погледна user manual - a.
                      Giulietta 1,6 JTDm 2013
                      156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Димо Покажи съобщение
                        Аз зареждам само от Лукойл.
                        От OMV - ако няма Лукойл, т. е. почти никога.
                        От Shell - ако няма Лукойл и OMV, т.е. никога.
                        Бензиностанциите OMV и Shell всъщност са ЕТ Пенчо, ЕТ Драганчо и т.н. Сите са на франчайзинг и си правят каквото си искат.
                        Не знам дали се заблуждавам, но на градско с половин резервоар сипан от Лукойл минавам с от 20 до 30 км. повече. А не е без значение и факта, че бензиностанциите и рафинерията имат обща шапка.
                        Не знам какво харесвате на лукойл , като тяхното гориво е под всякаква критика . То дори не отговаря на стандарта (евро 5) , дококото знам лукойл прави евро 3 стандарт , ама си плащат по върховяте за да няма проблеми ...

Comment

Значи тия от Екото не са ме изпържили Това за 55-те литра го пишеше тук нейде из форума, ма знам ли. Трябва да си погледна user manual - a.
                          Няма кво да гледаш - официално и 63 литра на наште вагони. Аз лично съм успявал да натъпча близо 68 литра в моя - с много внимателно, бавничко наливане и изчакване да падне пяната.
                          Volvo XC90 D5 '06
                          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Последните ми 2-зареждания бяха на Ромпртрол и ми светна лампата за вода в горивния филтър........
                            Сега като се замислих малко, миналата година пак след няколко последователни зареждания от същата бензиностанция, ми беше светнала лапата.........
                            Сега ще направя няколко последователни зареждания от ЕКО, та да видим...........
                            sigpic
                            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                            147 JTDm 140-Малката манекенка
                            GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от hunter1989 Покажи съобщение
                              Не знам какво харесвате на лукойл , като тяхното гориво е под всякаква критика . То дори не отговаря на стандарта (евро 5) , дококото знам лукойл прави евро 3 стандарт , ама си плащат по върховяте за да няма проблеми ...
                              Да ти кажа честно за мен Лукойл е най добрия вариянт
                              Който и да питам все там зарежда нафта и никакви проблеми
                              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
                                Последните ми 2-зареждания бяха на Ромпртрол и ми светна лампата за вода в горивния филтър........
                                Сега като се замислих малко, миналата година пак след няколко последователни зареждания от същата бензиностанция, ми беше светнала лапата.........
                                Сега ще направя няколко последователни зареждания от ЕКО, та да видим...........
                                Колега на кой ромпетрол си заредил ?

Comment

Working...
                                X