Известие

Collapse
No announcement yet.

Дали да си слагам вече летните гуми?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Mury
    междувременно реалистите в клуба си имат нови летни гуми, останалите карат 5 годишни 2ра ръка
    Бате до миналата година и ти караше с гуми 2-ра употреба така че не лай много па и има хора които немогат да си позволят дда си купят гуми от 160-170 лв. нагоре/колкото са моя размер/Аз имах желание да си купя Максис даже се бяхме разбрали с бат Йонко но като ми каза че няма 195/55/15 се отказах и затова пак си купих гуми 2-ра ръка но смятам че не са лоши

П.С.Другата истина е че Кирето Василев ми даваше БФ Гудрич на 125 лв. гумата ма незнам защо се отказах и от тях
    ми аз къде отричам че съм карал гуми 2ра ръка? точно затва правя разликата с новите, нищо друго, а бате ти йонко имаше в един момент 195.50 15" за ок. 80тина лева, което ако не е цена, незнам кво е

и моите гуми като си зех ддс-то ми стъпиха на ок. 110лв едната, а миналата година за втората ръка дадох по 80лв за една, е кажи ми сега как излиза сметката?
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

• я ся малко са поскъпнали баш тоя размер
      98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...

Comment

• Първоначално публикувано от MONI
        я ся малко са поскъпнали баш тоя размер
        Ами щото на бат Вальо са от тестовата серия
        97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

• Първоначално публикувано от Mury
          ...па и има хора които немогат да си позволят дда си купят гуми от 160-170 лв. нагоре/колкото са моя размер/Аз имах желание да си купя Максис даже се бяхме разбрали с бат Йонко но като ми каза че няма 195/55/15 се отказах и затова пак си купих гуми 2-ра ръка но смятам че не са лоши ...
          Проблемът е, че в този форум има хора с различни възможности, приоритети и т.н. и вкрайна сметка всеки си гледа от собствената камбанария. Виждаш, че за един 200 лв на гума е нормално, за друг - непосилна или немислина сума (предполагам, че става ясно разликата м/у непосилна и немислима ). Въпросът е всеки за себе си да намери най-доброто решение, а форумът е мястото, откъдето човек би трябвало да може да почерпи необходимата информация. Ясно е, че не може всички да се движим със сликове, колкото и спортни да са сърцата на колите ни

Първоначално публикувано от valjo
          ...и моите гуми като си зех ддс-то ми стъпиха на ок. 110лв едната, а миналата година за втората ръка дадох по 80лв за една, е кажи ми сега как излиза сметката?
          Е това за мен си е една сериозна обосновка за избора на гуми. Аз лично споделям това мнение. Други явно не. Хора разни. Факт
          _______
          146 JTD - ex
          Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Искам да кажа и аз нещо, защото другата седмица ще купувам нови гуми и след чудене и четене основно в интернет, стигнах да следните марки:

Yokohama A539 ~100
            Kumho KH15 ~90
            Lassa Impetus 2 ~90
            Vredestein Hi-TRAC ~114
            Maloya Futura Primato ~93

размера е 195/60 14" и разбера се цената е основният фактор, това са цени с отстъпки от приятели , дано съм полезен, а като взема нещо, най-вероятно Yokohama A539 ще си кажа и мнението
            sigpic
            ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
            0889 636 093

Comment

• Първоначално публикувано от raiders
              размера е 195/60 14" и разбера се цената е основният фактор, това са цени с отстъпки от приятели , дано съм полезен, а като взема нещо, най-вероятно Yokohama A539 ще си кажа и мнението
              Добър избор Много тиха гума. Не съм я пробвал на скорост в завои как е щото съм инсталирал такива на баничарката, а пък тя не е от най-стабилните возила
              '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
              Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
              Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

• Първоначално публикувано от valjo

и моите гуми като си зех ддс-то ми стъпиха на ок. 110лв едната, а миналата година за втората ръка дадох по 80лв за една, е кажи ми сега как излиза сметката?
                btw
                завода в Тайван се казва: Cheng Shin TOYO Tire & Rubber co.

Comment

• Йонко, бате, не се хаби! Показателно е, че максис са си доста популярни из форума в момента, въпреки анти-рекламата, която им се прави. Ясно е, че те се правят в заводите на Тойо, ясно е, че шарката на MAZ1 е бивша шарка на Тойо.
                  Нека си купуват хората английски гудиър, френски мишлен, американски БФ гудрич т.н.

Иначе респект за ентусиазма ти да помагаш
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy
                    ..........:
                    Абе таман ми попадна на бюрото една фактура та се зачетох. Зз си мислех , че само приказват тука мойте хора

Мисля , че З1 е шарка на Гудиър ама не съм сигурен

Comment

• добре де, а за Pirelli, нищо не казвате, а гледах по нагоре резултати от некви тестове и то швабски и гуметата им са все 1-2 място, а и примерно цената има не е никак висока. Примерно Pirelli P6 (http://www.pirellip6.com/index.html;jse ... estid=4297) им искат 105.00 лв, за размер 195х50/15...
                      Alfa Romeo Corsswagon
                      Aprilia Tuono RSV

Comment

• Първоначално публикувано от bushiDO
                        добре де, а за Pirelli, нищо не казвате, .....
                        ............им искат 105.00 лв, за размер 195х50/15...
                        Подозрително ниска цена..
                        Но като марка Пирелито си е от високия клас гуми то за тях няма какво да се обсъжда

п.с.
                        Много е важо да си с кадърни гуми. Шумове, скърцания , вибрации абе неможеш си позна колата

Comment

• Първоначално публикувано от Yon
                          Първоначално публикувано от trustworthy
                          ..........:
                          Абе таман ми попадна на бюрото една фактура та се зачетох. Зз си мислех , че само приказват тука мойте хора

Мисля , че З1 е шарка на Гудиър ама не съм сигурен
                          Да гумаджията като ги стоварвах ми вика че ги помислил за Гудиър
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

• ГУМИТЕ СА:

1. Бриджстоун
                            2. Гуудиър
                            3. Дънлоп
                            4. Мишлем
                            5. Пирели

Всичко друго е крап от мрака... фулди мулди японски един дол пластмасови дренки, който спори никога не е карал с тия гуми и не мое да каже

http://www.facebook.com/VenturaGarage
                            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

• вчера си взех 4 нови гуми пирели
                              175/65/14 - 82Т за 77лв едната
                              честно казано ми се стори доста добра цена, от онзи център за гуми на околовръстното
                              като прибавя към тях нови винтили + секретни болтове) + реглаж на предница и за пиниз ги напалних с азот
                              целия кеф ми се варза за 350 лв
                              Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

• Първоначално публикувано от raitchev
                                вчера си взех 4 нови гуми пирели
                                175/65/14 - 82Т за 77лв едната
                                честно казано ми се стори доста добра цена, от онзи център за гуми на околовръстното
                                като прибавя към тях нови винтили + секретни болтове) + реглаж на предница и за пиниз ги напалних с азот
                                целия кеф ми се варза за 350 лв
                                Е те таково животно нема ! Или не са нови, или не са Пирели! Лятото купихме Тойо 175/70/13 по 86 камъка едната, искаш да кажеш че Пирели са много по-евтини?
                                Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                                AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                                Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Working...
                                X