If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Затова, че кучетата образуват глутници, лаят, ровят по кофите и нападат хора, са виновни самите хора.
В нашия квартал в радиус 100 м около мен има поне 20 постоянно пребиваващи бездомни кучета. Но хората ги хранят, не ги гонят, даже къщички са им направили. Така животните не се чувстват застрашени, не ровят по кофите не се движат на глутници за да оцеляват а и когато са кастрирани и сватби не правят. Просто си живеят кротко, колкото им е писано и на никого не пречат.
Накратко - ако общината си върши работата да ги кастрира своевременно, ако хората не хвърлят на улицата нежеланите котила - домашно производство, ако свикнем да проявяваме елементарна човещина спрямо тях, няма да има и никакви проблеми.
Мда де.....кола и жена каквито случиш, куче и мъж както ги свикнеш.Те сами по себе си животните не са виновни, следват си естествения ход на живота.
Има една такава работа....и мангалите имаха страх и кротуваха.
Затова, че кучетата образуват глутници, лаят, ровят по кофите и нападат хора, са виновни самите хора.
В нашия квартал в радиус 100 м около мен има поне 20 постоянно пребиваващи бездомни кучета. Но хората ги хранят, не ги гонят, даже къщички са им направили. Така животните не се чувстват застрашени, не ровят по кофите не се движат на глутници за да оцеляват а и когато са кастрирани и сватби не правят. Просто си живеят кротко, колкото им е писано и на никого не пречат.
Накратко - ако общината си върши работата да ги кастрира своевременно, ако хората не хвърлят на улицата нежеланите котила - домашно производство, ако свикнем да проявяваме елементарна човещина спрямо тях, няма да има и никакви проблеми.
Кастрацията не ги прави неносители на бълхи и зарази,нито пък ги прави безопасни.
Въпреки,че частично съм съгласен с теб.....мисълта ти е прекалено идеалистична,утопична.
---------- Post added at 21:10 ---------- Previous post was at 21:09 ----------
Кастрацията не ги прави неносители на бълхи и зарази,нито пък ги прави безопасни.
Въпреки,че частично съм съгласен с теб.....мисълта ти е прекалено идеалистична,утопична.
Никаква утопия. Това е самата реалност. Съществуват много такива места и правилото е винаги едно и също:
Там където хората се грижат за кучетата, проблеми няма никакви. И обратното.
Да де,но защо да се грижа за тях?
И в къде са тези места?
Такива глутници от бездомни кучета не съм виждал нито в Гърция,нито в Германия,нито в Англия и Испания.....
Живея близо до Пирогов. Примерно до градинката зад бензиностанцията има няколко къщички в които кучетата си живеят и когато някой минава, въртят весело опашки вместо да лаят, защото много хора ги хранят. В градинката с басеина е същото положение. Нощно време кучешки лай няма.
Иначе и аз в други столици на запад бездомно куче не съм виждал. Но това е само заради правилния подход на хората. Казвайки това нямам впредвид насилствен такъв.
[QUOTE=Кайо;1342014]Такива глутници от бездомни кучета не съм виждал нито в Гърция,нито в Германия,нито в Англия и Испания,нито в Сърбия малко след войната./QUOTE]
Към автора на темата: Много се палиш, то на село ако няма помияри, къде да са?
Сега се сещам за един идиотски виц, който много добре приляга на темата:
"Между приятели от една столица:
- Сутрин в колко ставаш?
- Ами рано, около 06:00ч, будя се с първите бормашини"
По дискавъри , това което дават е че прибират помиарите, 2 седмици ги държат , ако някой го усинови , ако не - приспиват го и готово, и никой не се опитва да направи света по добро място за кучетата с къщички около "Пирогов"........ Виж за педалите не знам как стоят нещата.... колко ги държат и кога ги приспиват....
Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин
По дискавъри , това което дават е че прибират помиарите, 2 седмици ги държат , ако някой го усинови , ако не - приспиват го и готово, и никой не се опитва да направи света по добро място за кучетата с къщички около "Пирогов"........ Виж за педалите не знам как стоят нещата.... колко ги държат и кога ги приспиват....
Държат ги доживот в карцер по един.
Comment