Известие

Collapse
No announcement yet.

Топла вода - разходи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ето и такава диаграма на термопомпа (която работи на същият принцип )
    Мощността е друга но мисля , че нагледно ще е по-лесно за асимилиране .
    Attached Files
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
      Накратко казано . Трансформацията на ел.енергия намалява с падането на външната температура (при отопление ). Не само при термопомпения бойлер а при всяка хладилна машина .
      Така нареченият СОР е даден при + 7 С външна температура по стандарт . При - 15 С ще бъде почти равен на единица , а при + 20 ще бъде по-голям от посочения .
      За климатиците и термопомпите въведоха от ЕС сезонен коефициент , който се взима при няколко температури (+12 , +7 , 0 , -7 и -15 ) и се изчислява средно статистически + някакъв коефициент за климатична зона . Което дава по пълна представа каква трансформация на енергия ще получиш за отоплителния сезон .
      Това означава, че ония 300% са в най-добрия случай.
      Въпросът ми е при околна температура 5 гр. приблизително за колко време ще се сгреят 80 л. вода до 60 гр. само по термопомпения способ?

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:50 ----------

ето и такава диаграма на термопомпа (която работи на същият принцип )
      Мощността е друга но мисля , че нагледно ще е по-лесно за асимилиране .
      Благодаря за графиката. По нея онова време за подгряване мога да си го сметна.

---------- Post added at 23:03 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Сметката показва, че от 10 до 60 гр при околна температура -7 гр въпросното време е 43 минути - при ползваната входна мощност от графиката.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

http://otoplenieisolar.com/termopomp...mpeni-boileri/ ама от 2500 до над 3000 кинта.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

по мой сметки без да знам електрическата мощност само на компресора . Трябва да имаш топлинна мощност към 2,06 кв при + 5 външна и 60 градуса в бойлера . Във време казано е 3,48 часа
          Утре ще го тормозя търговеца да ми пратят и те такава графика . Да видим какво е експериментално установено .

Да не се заблудиш . Графиката което съм дал е на ДРУГ производител за термопомпа 9 кв .
          Last edited by Ladjov; d.m.y г., 23:16.
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
          sigpic

Comment

http://forum.napravisam.bg/forum/vie...0b425096f5013e

Comment

по мой сметки без да знам електрическата мощност само на компресора . Трябва да имаш топлинна мощност към 2,06 кв при + 5 външна и 60 градуса в бойлера . Във време казано е 3,48 часа
              Утре ще го тормозя търговеца да ми пратят и те такава графика . Да видим какво е експериментално установено .

Да не се заблудиш . Графиката което съм дал е на ДРУГ производител за термопомпа 9 кв .
              Да, усетих - това време, което аз сметнах се оказва много оптимистично

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Както чичо Митко (надявам се да не ми се обиди ) се опитва да те насочи към солар .
                След бърза калкулация солар 10 тръби 80л бойлер неръждаем , помпена група с Немска помпа Вило и медни тръби материалите излизат към 1700лв.
                И плащаш енергията на една помпа дето харчи 40 вата .
                Получаваш каквото е дал дедо Боже .Ако има слънце ще направи и 70 градуса ако не на ток който може да комбинираш с един часовник да работи по 1-2 часа сутрин за да имате топла вода преди да излезете на работа .
                sigpic

Comment

Еми чичо съм ти, няма място за сърдене, споко.

Comment

Тамън днес тъщата се допита дали да се включи към топла вода - промоция 10 месеца топла вода безплатно,обаче водомера и присъединяването си ги плащаш плюс подмяна на тръбите за парно общо 160 лв.Та я посъветвах да си смени тръбите и да не се включва към топлата вода, може да го направи по всяко време.Никой нищо не съм съветвал, но комшийте и взеха да ме убеждават колко изгодна сделка е.Можело и вана да си сложат щото на бойлер не било изгодно да пълниш вана.Абе каква вана бе хора, като ви знам баните, дет ако си изпуснеш сапуна и се наведеш и получаваш чучура на батерията в задника, каква вана, за правостоящи ли ще слагате.Ама съм щял да изпусна промоцията...ей това народа като чуе промоция и откача без да мисли.

Comment

"Тъщата" ли каза?
                      Е че какво и е на промоцията? Много си е добра даже

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Не бе, от топлофикация ще им подменят тръбите на парното и ги зарибяват да се включат към топла вода, щото блока е стар инсталацията е стара и навремето не е било предвидено да има бгв.Та с таз промоция 10 месеца безплатно "тестване" ги зарибяват.Ма нещо ме съмнява срока на промоцията щото там всички са баби и нали знайш коя чула недочула, може и десет дена да е, ма някой е чул десет месеца сигурно или така му се иска, то нали знаш човешката алчност няма граници.Та така, но тя няма се включва.

Comment

Working...
                        X