Известие

Collapse
No announcement yet.

Енергоспестяващи крушки - какви?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Енергоспестяващи крушки - какви?

Мисля да си купя 10-на крушки, но нямам наблюдения та реших да се допитам. Горе-долу търся някакви такива параметри:
    - да светят колкото обикновена 80W крушка
    - да имат голяма и реална гаранция
    - да са сравнително евтини и биващи
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

А аз ще ти прпоръчам лед крушките.Отнасях се с голямо недоверие относно възможностите им но след като смених 5-те лунички в банята с мощност 35 вата всяка установих че 5 леда с мощност 3 вата всеки светят по силно.15 вт vs 175 вт.В кухнята - 18 вт енергоспестяваща vs 4вт лед студено бяла.Същото и в спалнята.Детската понеже дъщерята капризничи 6 вт лед топло бяла- З000-3500К,не си спомням точно, за да се постигне по добра осветеност поради по-меката светлина/4вт топло бяла е малко мижава/.Хола - 4 бр по 26 вт енергоспестяващи/104вт/ vs 2 броя 4 вт на стоящи аплици и 3 броя 4вт на тавана/които почти не ползвам освен ако не ми трябва по светло/ всичките студено бяла, 6000К, .Луничките 3вт са по 3,20-3,80лв, крушките с нормален цокъл 4-6 вт са по 6-8 лв.

п.п.Имат 1 година гаранция.Засега около месец съм предоволен и не съжалявам.Тези с повече гаранция са бая скъпи, гледам има и по 50-на лева.
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:27.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
      Мисля да си купя 10-на крушки, но нямам наблюдения та реших да се допитам. Горе-долу търся някакви такива параметри:
      - да светят колкото обикновена 80W крушка
      - да имат голяма и реална гаранция
      - да са сравнително евтини и биващи
      -масовите ги приравняват до 60 вата.
      -няма как да са евтини и да ти изкарат много - LED ако работи при висока температура умира бързо, за да се охлади добре трябват големи радиатори а те не са евтини.
      ...

Comment

Според мен от тия енергоспестяващи крушки само се ослепява....и след това спестените пари ги даваш за очила.....много им е гадна светлината
        По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
        https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

От LED крушки нямам впечатления, но от класическите енергоспестяващи съм най-доволен от Philips. Купувал съм ги от Praktiker преди 4 години на цена около 12 - 15 лв.
          Имам общо десетина от тях и нито една изгоряла до момента. Светят средно по 4 - 5 часа на ден.
          Купувал съм и такива за по 5 - 6 лв от знайни и незнайни марки, в т.ч r Philips от разни по-малки магазинчета. Няма такава, която да е изкарала 1,5 години.

Моят съвет е - маркова крушка с ясен произход, макар и на по-висока цена. В крайна сметка излиза по-евтина.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            От LED крушки нямам впечатления, но от класическите енергоспестяващи съм най-доволен от Philips. Купувал съм ги от Praktiker преди 4 години на цена около 12 - 15 лв.
            Имам общо десетина от тях и нито една изгоряла до момента. Светят средно по 4 - 5 часа на ден.
            Купувал съм и такива за по 5 - 6 лв от знайни и незнайни марки, в т.ч r Philips от разни по-малки магазинчета. Няма такава, която да е изкарала 1,5 години.

Моят съвет е - маркова крушка с ясен произход, макар и на по-висока цена. В крайна сметка излиза по-евтина.
            Тези пък били канцерогенни, така четох и се върнах на нормални крушки ..
            ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
              Тези пък били канцерогенни, така четох и се върнах на нормални крушки ..
              Ако се счупи пурата, има живак вътре.Много малко ама има.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

По никакъв начин, не се разбра, тези крушки за интериорно или екстериорно осветление са.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

За интериорно. Мислех, че се подразбира. Има някакви Филипс в Кауфланд по 8-9лв с 3г гаранция.
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

4 - 5 лева може да е нормална разлика в цената между една и съща стока в различни вериги магазини. 3 г. гаранция е добра предпоставка. Гледай колко часа пише и на самите крушки. Иначе това с марката и произхода е Божа работа. Един приятел внася разни джунджурии и ми даде 2 Филипс, които каза че внася от UK за по 4 лв бр. Видимо бяха досущ като тези които си купих от Практикер за по още 10 лв отгоре. Разликата се оказа в това, че изгоряха за около 3 месеца.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз съм с "класически"енергоспестяващи топло-бяла светлина 21-23W. Последно купих 3 от кауфланд, тяхната марка с по 5 години гаранция. Едната изгоря и ще я връщам. Пролетта им върнах една, която беше светила година и 7-8 месеца. От лед лампите се бях отказал, след като в началото купих няколко, които не изтраяха дълго, а и светеха слабо. Диодите са няколко вида и е добре да се познават. Сега чакам да пристигне такава да я пробвам. http://www.aliexpress.com/item/SMD-5...031378428.html
                      166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

Аз съм само с Осрам, но с надпис 'произведено в германия'. Имат и 'произведено в Китай', но тумбестата част на лампата (баласт ли е или що) е 2 пъти по-малка.
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Няма си по хубаво от крушка с нажежаема жичка, икономиите и европейската политика по въпроса да вървят по дяволите.
                          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И енергоспестяващите са си на късмет.
                            Първите ми такива на Осрам, сложих преди 15г., от стария материал, и караха дълго време - 6-7г., при ежедневно ползване с нормална продължителност на светене - по 5-6ч на ден.
                            Преди две години си взех някакви скъпарски на Филипс - едната изгоря на първата година, втората на втората, сега чакам на третата година да изгори третата крушка.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

Аз си купувам енергоспестяващи на Philips от Светомаркет.Имам 5 бр вързани с фотодатчик,светят по цяла нощ вече 4.5 години и няма изгоряла.Обаче ако ги вкл. и изкл. по често не могат да изкарат толкова.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 159 SW TI-ex
                              Alfa Romeo Crosswagon 2007 Mercedes GLK350 2009
                              http://www.facebook.com/VenturaGarage

Comment

Working...
                              X