Известие

Collapse
No announcement yet.

Енергоспестяващи крушки - какви?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Така си е - вкус другар няма.
    На мен ми харесва в едно помещение да има различни видове светлина, като рядко светят всички осветителни тела едновременно - обикновено светят по групи.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Днес реших да подпомогна енергийната система на страната, НЕК, БЕХ и другите мафиоти, и си купих една миньонка с нажежаема жичка 15W за 0,20 лв. за абсорбатора над готварската печка.
      Ефекта е страхотен - разните LED-ове и други изгъзици никога не могат да извадат такава температура на светлината, като на парафинова свещ.
      А, защо не използваш парафинови свещи направо? Хем ще си независим
      Lexus IS200

Comment

• Във двора имам 4 енергоспестяващи филипс, купувани ноември 2013г. Миналата година гръмна едната, смених я с мидеа пак енергоспестяваща, после гръмна още една филипс, сега гръмна мидеята. Да ходат се гръмнат и производителите, нестига че на студено като ги запалиш и 15 мин. мъждукат ми и на мен ми светат гадно. Навивам си старите 100в. крушки и прогреса като си оправи буклуците пак да пробва да ми продаде нещо. Броих и вътре в къщата имам 32 крушки, за тези две години съм сменил 1, да точно 1 изгоряла за 60ст, крушка. А всичките са мощни, защото обичам светло. То дали ще даваш пари за ток или за крушки е все тая, само където освен диодните с тая меката светлина другите светят отвратително, но пък цената им е висока а евтините гърмят на жега. Като решиха да спират от продажба 100в. си купих един кашон, от него съм използвал само 2, та имам за доста време напред, пък като свършат ще го мисля.

Comment

• Подводните осветителна тела на двата ми фонтана са еднакви, но с различни крушки - LED и халогенни.
          Тези с халогенните светят много по-силно и винаги са затоплени - конденза в осветителното тяло се изпарява бързо, докато това с лед крушката винаги е във влага.

За алейното осветление изобщо не съм си правил експерименти и не слагам от енергоспестяващите, защото знам какво ще се получи, а пък и не всички от тях стават за управление с реостатен ключ.

Не знам дали LED крушките, могат да се управляват с реостатен ключ.
          sigpic

Comment

• Наскоро в квартала смениха уличното осветление с LED и засега свети доста прилично.

---------- Post added at 14:30 ---------- Previous post was at 14:24 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Подводните осветителна тела на двата ми фонтана са еднакви, но с различни крушки - LED и халогенни.
            Тези с халогенните светят много по-силно и винаги са затоплени - конденза в осветителното тяло се изпарява бързо, докато това с лед крушката винаги е във влага.

За алейното осветление изобщо не съм си правил експерименти и не слагам от енергоспестяващите, защото знам какво ще се получи, а пък и не всички от тях стават за управление с реостатен ключ.

Не знам дали LED крушките, могат да се управляват с реостатен ключ.
            С реостатен ключ - не.

Необходимо е LED крушките да са димируеми и трябва да се ползва съответно регулатор на напрежение.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Щом не става с реостатен ключ, явно няма да си сменя крушките на алейното осветление с други, освен с нажежаема жичка, защото другите не могат да ми дадат ефекта на маркиране чрез мъждукане.

По отношение на общинското осветление - такива далавери стават, че някои хора станаха милионери.
              sigpic

Comment

• С общинските проекти далавери винаги могат да стават, но това не означава, че няма положителен ефект от реализацията им.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• За да променя скептичното мислене относно ЛЕД крушките обявявам промоция- ако си купите от мен крушки, лично се ангажирам при повреда (в рамките на 2 години) да дойда и да заменя крушката на място посочено от клиента в рамките на град София. За съжаление в момента няма как да предложа подобна услуга извън София.
                  Lexus IS200

Comment

• Ще взема да се преместя, да живея в София, заради крушките.
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Ще взема да се преместя, да живея в София, заради крушките.
                      За теб специално мога да направя изключение и да пращам с Еконт за моя сметка..
                      Lexus IS200

Comment

• Ще гледам да поръчвам по-големи количества - да не набутвам с таксите.
                        sigpic

Comment

• Колеги, да споделя и аз моя опит пък туко виж съм помогнал на някой.
                          Когато започнах ремонта на апартамента реших да се заиграя с гипсокартона и луни за осветление. След като изпробвах почти всички ЛЕД луни на пазара се оказа, че най-добре светят луните на Вивалукс като сила на светлината, цветови спектър и широк обхват (120 градуса). В спалнята съм със 6 луни по 3,5 вата, в коридора още 6 по 3,5 вата и в хола са 9 по 2,5 вата. Всичките са на 12V и ми са основното осветление в апартамента. В началото след като излезнаха бяха по 14,20лв луната което си беше доста но определено съм доволен. Вече 2 години и нямам НИТО една изгоряла и си работят доста стабилно, че жената е на принципа "светъл дом - по уютно" и съответно не се гаси осветлението. 21W в спалнята - 21W в коридора и 22,5W в хола (там са луни с по 15 диода, другите са с по 24) = 64,5W общо...в банята и втората спалня ми предстои ремонт и там съм с енергоспестяващи по 20вата пак на същата фирма - светят прекрасно. Това са въпросните крушки и като гледам вече са на доста по-нормална цена...
                          http://www.viva.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%B...5%D0%BB/003002
                          Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                          ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                          ex Alfa 156 1,9 JTD
                          ex Alfa 75 1,8

Comment

• Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
                            Колеги, да споделя и аз моя опит пък туко виж съм помогнал на някой.
                            Когато започнах ремонта на апартамента реших да се заиграя с гипсокартона и луни за осветление. След като изпробвах почти всички ЛЕД луни на пазара се оказа, че най-добре светят луните на Вивалукс като сила на светлината, цветови спектър и широк обхват (120 градуса). В спалнята съм със 6 луни по 3,5 вата, в коридора още 6 по 3,5 вата и в хола са 9 по 2,5 вата. Всичките са на 12V и ми са основното осветление в апартамента. В началото след като излезнаха бяха по 14,20лв луната което си беше доста но определено съм доволен. Вече 2 години и нямам НИТО една изгоряла и си работят доста стабилно, че жената е на принципа "светъл дом - по уютно" и съответно не се гаси осветлението. 21W в спалнята - 21W в коридора и 22,5W в хола (там са луни с по 15 диода, другите са с по 24) = 64,5W общо...в банята и втората спалня ми предстои ремонт и там съм с енергоспестяващи по 20вата пак на същата фирма - светят прекрасно. Това са въпросните крушки и като гледам вече са на доста по-нормална цена...
                            http://www.viva.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%B...5%D0%BB/003002
                            Не ти ли е гадно основното осветление да е от лунички? Така винаги имаш тъмни кюшета, особено тавана, ъглите и между луничките.
                            Lexus IS200

Comment

• Аз пък нямам лунички имам аплик на мястото на висящия полилей, просто защото не обичам да виси нещо от тавана, пък и това дето го продават или е кич или е някакъв светлинен ефект.Проблема с тъмните кюшета съм го решил със стоящи лампи, дори напоследък само тях ползваме.А и имам и локално осветление на определени места.За сега най съм доволен от лед крушките.
                              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Както казах, луните са с голям ълъг (120 градуса) което не остава тъмни ъгълчета. Полилея е защото жената мрънкаше, че иска полилей, който е плътно прилепен към тавана по простата причина, че и аз не обичам да виси нещо и който просто не се използва защото луничките светят достатъчно силно и в същото време мека и приятна за очите светлина.
                                На първата снимка полилея се вижда, че не е пуснат и светлината си е културна
                                Attached Files
                                Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                                ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                                ex Alfa 156 1,9 JTD
                                ex Alfa 75 1,8

Comment

Working...
                                X