Известие

Collapse
No announcement yet.

Черен петък - има ли почва у нас.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Черен петък - има ли почва у нас.

Седим си вчера на джамо у кухнята и пием кофе с тутун.И са чесам по брадата, аджеба що е тва задръстване по булеварда.Викам некой църковен празник ще е, щото опашката завива къмто гробищата, па беше рано още селяните да се изнизват за уйкенда.За протокола ще отбележа че живея срещу Мол Варна и респективно гробищата, старите варненски гробища.Та читам у нета че Черния петък щял да бъде днеска,т.е. вчера, демек седмица по-рано.И понеже го играя безработен ма използват да ходя да купувам тва онова, та принципно пазарувам от Карфур.Та понеже ми беше скучно, то и времето предразполагаше към скука, викам що не ида да вида кво тва Черен петък, хем ще купя каквото са ми поръчали.Принципно хода с колата че да не мъкна торбите ма ся реших че нема начин да направя ляв завой на прословутото ни кръстовище без светофар,та тръгнах пеш.Его де е има няма 150 метра.Добре че има подлез, инак намазваш нечии гуми одма.А линейки хеликоптери у нашта развита държава нема.Ка да е стигнах до дверите на моло.Ужаст, га че превземаха вратите на Константинопол.Те едни такива се въртят, влизаш от едната страна и излизаш от другата.Кабинката ако мога така да се изразя е предимно за чиляк или чиляк с едно дете на ръце.Другото с майка му.Тоа път обаче влизаа поне 4-5 чиляка.Кат минава крилото оууп и вътре се намърдват заветните щастливци.Нещо като машина за казанлъшки понички - отсечено на добре изразени порции.И ги изплюва отвътре.Трабва обаче си готов да те изплюат щото един нещастик бля у тилифона си и го защипа фъртележката, което блокира дверите на ада щото принципно мое се измъкне, ама не когато ония в следващата порция бутат да му откъснат крака че ги бави.И така вътре съм, т.е., бех /щото беше вчера и поради уплах и возмущение реших днес да пиша/.Та лудница, добре поне че човеко потока ма засили към то желаната посока - супермаркета.Отказах се.Тряаше се бия за количка, а на касите опашка каквато съм виждал по спирките по татово време.Рекох и утре е ден.Реших да поразгледам, не че нещо ми трябваше ама все пак мое и да си харесам нещо.Макар да зном от опит че на следващия ден цената без намалението е пак същата.Мислех да си потърся един панталон или дънки с джобове.Имам пред вид с мноо джобове, щот един гъзар без панталон с мноо джобове не гъзар.Все пак предпочетох да си се прибера с гащи на дупето и по възможност девствен.Купих си една дървена купичка то птичи явор отн някакъв занаятчийски щанд.Такава си взех от Етъра ма беше само една.Цената беше същата - 10 лв, ма и нямаше обявено намаление.Пътьом към изхода видех некъф щанд дека се продаваха портмонета ръкавици и други такива ксесоари и чанти и пътъци.Свикнах да карам с ръкавици без пръсти та реших си потърся нови.Е немаше, обаче продавачката ми изкара 5 чифта с пръсти и въобще не ме слушаше какво искам.Харесах си един колан - стара цена 18,50, нова цена 2,80.А те ся викам ударех кьоравото.Отиваям на касата да си платя като всеки съвестен купувач и гражданин.Подавам колана и 3 лева.Нъцки.Онова нещо с начервени стиснати устни гаче не ебано цела година вика още 10 лв.Как още десет лева ма, нал пише тука 2 и 80.Абе чиче, а тая ситна единичка отпредпред двето не виждаш ли.Земи си очила.Викам виж ся, аз очила имам, даже два чифта, единея за мене, другия слънчевите са за тебе да ти се нивиди аркадата ала Кубрат Пулев дет щи напрая с токата ако завръта тоя колан.Отказах от всикви покупки, стиснах си купичката и рекох че през тая месомелачка на въртележката нема мина, затва кат един гъзар ще изляза през паркинга.Хе,хе, голям кеф, баш си бех като главен геройна Умиртай трудно в Мола.Тва гордивие възел ряпа да яде.По скоро той ще се развърже отколкот некой да влезе или излезе от паркинга.С купичката си запуших ушото дето е откъм странат на дюдюканията.Таман на изхода се беха уплели яко.Щот на бариерите има две платна, ама след тях е едно.И некой си дет не му се чака решил да изпреварва през него и се озовал в насрещното дето слизат в паркинга и другите по инерция след него и те така.И не ще да се връща и ония отгоре напират щот са си прави шоферите, оня си е баш в насрещното, обаче не сака - няма отказване, вървим напред/култова фраза на Пулев/.Промъкнах се кат нинджа оти не отнеса някой тупаник погрешка.Даже мислех че най-лесно е по покривите на колите.И без тва нема как ме гонят, ама викам айде, гъзар съм ма на възраст вече не ми ходят такива работи.Повече не стъпвам на Черен петък.Ма се чудим що всички се мъчим да се преебем, ми не си направим веселото.То ясно че и на запад у европата е блъсканица, ама се си мисля че с намаленията да са по-коректни.То ясно че на загуба няма да продават, ама поне си избий инвестициите от залежали стоки, направи оборот от по-скъпите стоки с минимална печалба ма поне пари ще завъртят, и голяма част от клиентите ще са доволни щото за много хора 5-10 лв са си пари, а така ги разочароват и губат като клиенти.Доста възмутени хора имаше.Направо са обидени.А днес спокойно си напазурувах.
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:12.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Аз съм доволен от един Черен Петък от миналана зима, в който, към края на деня, си взех един електроуред, намален с 35 %, продаден ми с крайно неудолетворение от продавачката, и заявлението, че никой не го е търсил през деня - чакахме я дълго време да го извади неотворен от кашона.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Хе, Митак, смях се с глас, ама си е баш така.
      Абе ти си скрит талант, ще засенчиш Мордохито, Трябва да се пробваш в късия разказ.
      По темата - всичко в Бг е изкривено и побългарено. Всъщност, изводите ти си ги написал, в последните редове.
      Поздрави!
      Alfa Romeo 156 SW 122kW 2004 DISTINCTIVE
      Lancia Y 1,2 8V 60к.с. 2001g. - на щерката
      Skoda 100S-в пенсия и КлиоI,1,4 Energy-продадено Opel kadet 1,3 LS sedan 1989 44kW 4 скорости-по неволя-пръдливия Ханс-продаден 0878316296и 0893569553

Comment

---
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:46.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

На мен ми харесват Черните Петъци, защото тогава се подсещаш за нещо, което трябва да се купи, а си го неглижирал през времето.
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
            То щото, там в другите дни много лесно и бързо се минава, та чак ти е направило впечатление. Не дай боже да завали - тия 500 м покрай молеца - 45 мин. Иде ми направо да скокна в гробищата, ма то и там претъпкано, та пропускам за сега. Варна съвсем се задръсти.....
            Спасение от нийде не дебне обаче(за градът, инак аз се спасявам поединично).
            Ми то си и валеше де.Ама си прав, като завали имам чувството че всички си палят колите и отиват в мола.

---------- Post added at 22:21 ---------- Previous post was at 22:16 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            На мен ми харесват Черните Петъци, защото тогава се подсещаш за нещо, което трябва да се купи, а си го неглижирал през времето.
            Ми при мен не е баш така понеже не обичам да си отлагам работите, по скоро хората го очакват като някакво предпазнично настроение , но нещо не се получава.Изключвам тези дето единственото им занимание е да следят промоции и намаления и да си купуват неща дето не им трябват.

Comment

Другото хубаво на Черните Петъци е, че се осъществяват социални контакти - виждаш и си говориш с хора, които не си срещал от години.
              sigpic

Comment

На мен пък усещането, че съм в стадото ми е противно и поради това не се връзвам на такива неща, ако ще и безплатно да раздават стоки.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  На мен пък усещането, че съм в стадото ми е противно и поради това не се връзвам на такива неща, ако ще и безплатно да раздават стоки.
                  Това беше първия и последен петък на който ходя.

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Това беше първия и последен петък на който ходя.

Никога не казвай никога, защото ще те срещне някой от форума в такива Петъци и тогава ще има да се обясняваш като ученичка.
                    sigpic

Comment

Не съм чел първия пост, че малко дълъг ми се видя, та може и отговора на въпроса ми да се крие там някъде, НО просто ми е по-лесно да попитам директно, защо се нарича 'черен петък'?!
                      И докато ясно и точно разбирам значението на думата 'петък', то смисъл в думата 'черен' не намирам изобщо
                      sigpic

Comment

Мите на всякъде е така,ПРОСТОТИЯТА Е ВСЕОБЩА,аз обичам по разчупени пазари селски да си вземеш кюфтета да пообиколиш да пипнеш,не търча по промоциите да се бутам с хората,иначе по мое наблюдение в Варна има постоянен кеш в джоба на хората,на мене 80 процента от поръчките за страната ми заминават за Варна по куриери,варненци са сноби там евтини неща не вървят също така съм забелязъл то и така трябва да е де.

Comment

Черния Петък в Щатите, е денят след четвъртия четвъртък на м.ноемри и дава началото на периода за коледните покупки.
                          Някои от работодателите, на този ден, дори освобождават от работа служителите си, за да напазаруват.
                          Това си е един маркетингов трик, който набира все повече популярност - всички знаят, че на този ден, търговците изпразват складовете си от залежалите си стоки, както, че неизкупените стоки след този ден ще продължат да бъдат с т.нар. намалени цени.
                          Въпреки всичко това, расте популярността на този ден и това си е психологически феномен, тъй, че колкото и да го плюем ние тук, този факт, шоуто си продължава и хората се кефят.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            Не съм чел първия пост, че малко дълъг ми се видя, та може и отговора на въпроса ми да се крие там някъде, НО просто ми е по-лесно да попитам директно, защо се нарича 'черен петък'?!
                            И докато ясно и точно разбирам значението на думата 'петък', то смисъл в думата 'черен' не намирам изобщо
                            И аз съм се чудел, откъде идва израза.

Тук има някакво обяснение:

"The day's name originated in Philadelphia, where it originally was used to describe the heavy and disruptive pedestrian and vehicle traffic which would occur on the day after Thanksgiving".

Правейки аналогия с това обяснение, следва да въведем понятия, като "черна София", "черна Варна" и пр.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Черния Петък в Щатите, е денят след четвъртия четвъртък на м.ноемри и дава началото на периода за коледните покупки.
                              Някои от работодателите, на този ден, дори освобождават от работа служителите си, за да напазаруват.
                              Това си е един маркетингов трик, който набира все повече популярност - всички знаят, че на този ден, търговците изпразват складовете си от залежалите си стоки, както, че неизкупените стоки след този ден ще продължат да бъдат с т.нар. намалени цени.
                              Въпреки всичко това, расте популярността на този ден и това си е психологически феномен, тъй, че колкото и да го плюем ние тук, този факт, шоуто си продължава и хората се кефят.
                              Няма лошо самото събитие а това в каква война се превръща.Въпроса опира до психологията на масите.До 20 ноември имаше едноседмично намаление в Бриколаж 20% на всичко.Няма старо няма ново.Обаче нямаше блъсканица дюдюкане, обаче Черния петък ни провокира да отидем да се блъскаме сякаш са пуснали цветни телевизори Електрон и перални Перла, ограничени бройки.И точно в този ден трябва да отидеш да си купиш чорапи, обувки, яке от миналата зима.И клиенти и продавачи са на принципа ден година храни.Имам чувството че нарочно го правят да гледат сеир.Изобщо не ме кефи даже ми е противно.

Comment

Working...
                              X