оня ден говорих с Мордохи и ме хвърли в размисли как се затопля водата и калории и тн,знам че цялата вода на света е свързана и това е охладителя на света така да се каже не случайно минералните изводи изтичат в студените реки и водата е в горната обшивка на света,та варя си акртофи за руска салата вчера и от години ми се върти мисълтта в главата,затоплям с газов котлон една тенджера вода примерно 10 литра за половин час,тая вода като се стопли вече мога да я подържам с по-малко гориво топла в случая с газ от газовия котлон,та идеята ми е ако имам едно парно и 2 тръби да отиват към него едната с топла вода а другата с студена вода да излиза от него и да се връща пак в тенджерата да се затопля получавам ли парно?и трябва неква помпа да върти топлата вода,така ще имам капеде един път от газовият котлон топлина и втори път от парното,лесно и просто,не е лошо Мордохи да се произнесе и технически грамотните,стягам се че в случай сега пак ПУТИН СПРЕ ГАЗТА като преди 3 години къуде му се дървиха и спреха газта януари месец и парно нанай си.
Известие
Collapse
No announcement yet.
да си направим парно?
Collapse
X
-
Нещо не ми стана ясно баш идеята, ма тенжера е неефективно, трябва серпентина. За циркулация не е необходима помпа, а два възвратни клапана и разширителен съд(кондензор). С какво ще подгряваш серпентината е без значение.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
-
Първоначално публикувано от myato Покажи съобщениеНещо такова.
Comment
-
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениеизглежда много просто на картинка,сега трябва да се нагрее серпентината и водата да отиде до парното от парното да влезе в раазсширителният съд а от него да дойде пак в серпентината да се нагрява така ли?добре ама как се движи тая вода не ми е ясно как ще се избута да отиде до парното и да се върне и да циркулира?от топлината трябва да се разшири сама и да тръгне по веригата ли?това значи че винаги трябва да е с еднаква температура да се подава еднакво горене така ли?самата серпентина ще се нагрее по лесно от тенджера с вода ли таак ли да го разбирам?виждал съм как горелка работи на импулси за парно с нафта как грее тръбите на едно училище ама харчи 160 литра нафта на час или па мазут беше.sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...
Comment
-
Точно като бойлер си е, като достигне определена температура на водата изключва горелката, после пак включва.Отворената система трябва също да има доливане на водата.Естествената циркулация или принудителна.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
За да се разчита на естествена циркулация, една инсталация трябва да е измислена и изпълнена от хора, коита разбират от естественото движение на топлите и студени маси, но тъй като всеки в днешните времена, го мързи да мисли, а хората в бранша са разбрали, че няма никакъв смисъл, защото повечето инвеститори търсят скорост на затопляне - шибват помпа.
Бих могъл да ви разказвам за наклони на захранващи и отточни тръби, аншлуси и прочие, но навярно ще ви стане скучно - едно време карах изпълнителите на отоплителните инсталации да боядисват входящите тръби с червено, а изходящите със синьо, за да могат бъдещите потребители и техните хора от подръжката им да се ориентират правилно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Ъъъъъъъъъъ хора какви работи говорите вие бе моля ви се не си правете експерименти ще си взривите апартаментите
Вземете си каминка с водна риза една помпа един термо регулатор тръба радиаторчета и си сглобете едно нормално парно ако искате на ток вземате котле на ток или хидропомпа има толкова много варианти ама не си сглобявайте бомби. Тази схема дето е начертана по горе ще работи 2 часа докато се изпари водата и после топиш всичко наред. При отворената система задължително трябва да се допълва а при тази схема още по често варианта е една автоматична пълначка която вкарва вода с по ниска температура изстудява вашата дето е напрала енерция и пак се опитвате да я затоплите и пак засилка и пак се изпарява и пак допълва и ебати разхода!!!!!! Не е толкова лесно както го мислите и първоначалната инвестиция няма да е 100лв. Почва от около 2000 за един нормален апартамент. Това е без труда ако може да си го направите сами.Аlfa33 1.7 107hp- 132hp.RIPAlfa33 1.7 16v. 1??hp.-Бившата!Alfa145 1.7 16v.-EX!AlfaRomeo33 1.7IE-Rip!AlfaRomeo33 1.3DLRO40 90hp.-1.7 16v-totalAlfa33 1.7 16vQV-EX. Alfa33 1.7 16v 4x4
Comment
-
Първоначално публикувано от TishO Покажи съобщениеЪъъъъъъъъъ хора какви работи говорите вие бе моля ви се не си правете експерименти ще си взривите апартаментите
Вземете си каминка с водна риза една помпа един термо регулатор тръба радиаторчета и си сглобете едно нормално парно ако искате на ток вземате котле на ток или хидропомпа има толкова много варианти ама не си сглобявайте бомби. Тази схема дето е начертана по горе ще работи 2 часа докато се изпари водата и после топиш всичко наред. При отворената система задължително трябва да се допълва а при тази схема още по често варианта е една автоматична пълначка която вкарва вода с по ниска температура изстудява вашата дето е напрала енерция и пак се опитвате да я затоплите и пак засилка и пак се изпарява и пак допълва и ебати разхода!!!!!! Не е толкова лесно както го мислите и първоначалната инвестиция няма да е 100лв. Почва от около 2000 за един нормален апартамент. Това е без труда ако може да си го направите сами.
Comment
-
Схемата е елементарна визуализация на отворена система със самостоятелна конвекция.
---------- Post added at 10:04 ---------- Previous post was at 09:53 ----------
Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщениене става въпрос че ще се правят бомби в апартаменти,ясно за парите с 100 лева не можеш да си купиш само радиатора.просто ми стана интересно,а камина и апартамент е сложно малко не че няма има и комини в блоковете амаAlfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
Comment