Известие

Collapse
No announcement yet.

Срещу Войната по пътищата (гласувайте за да помогнете)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Срещу Войната по пътищата (гласувайте за да помогнете)

Здравейте,

Пускам тази анкета,защото както на много от вас така и на мен ми е писнало от т.нар. "Война по пътищата".

Последната седмица беше наистина кървава,загинаха много млади хора. Утре започва нова седмица и се чудя и тя ли ще е такава,ще четем ли теми като тази http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10309 или ще можем спокойно да се качим на колите си,с надеждата,че всичко ще е наред? Отговорът за съжаление е,че положението става все по-лошо или поне така сочат статистиките където пише "През периода от 01.01. до 31.12.2005г. на територията на столицата са регистрирани 37318 ПТП с 107 загинали и 2725 ранени. В сравнение със същия период на 2004 година има увеличение на ПТП с 5773 броя /18,3 %/, на загиналите с 3 лица или 2,9% и на ранените лица с 642 или 30,8%. " ( източник - http://www.kat.mvr.bg/analiz.htm)

Както виждате това е доклад само за столицата,опитах се да намеря за цялата страна но не успях.Може би незнам как и къде да търся,а може проблемът да е в това,че няма достатъчно информация.За сравнение се опитах да потърся в чуждестранни сайтове...сравнение няма... за секунди намерих достатъчно сайтове,за да се чудя от къде да започна.В един от първите намерих ето тези данни http://www.securiteroutiere.gouv.fr/IMG/pdf/IC.pdfНе е нужно да знаете какъвто и да е език ,за да разберете още от първата таблица,че от изброените страни само в три са се увеличили пътните произшествия през периода 2003-2004г. А смъртните случаи,само в една.Във всички други показателите са отрицателни. ( Deaths within 30 days - има се впредвид броя на починалите до 30 дена, след като са претърпяли пътно произшествие)

С риск да се повторя,пускам тази тема/анкета, за да се помогне с нещо за намаляването на броя на жертвите по пътищата.Мисля,че отварянето на нова тема или още по-добре на нов раздел посветен на пътната безопастност може само да бъде от полза.В интернет има достатъчно информация - анализи,статистики,видео материали,които могат да бъдат полезни.Също така всеки от нас може да дава и практически съвети,за да направим един добър "наръчник" за пътната безопастност,който някой ден може да спаси живот.

Замислете се в коя част на форумите най-често намираме клипове като този - http://www.youtube.com/watch?v=1TncxvCrGjY и къде трябва да им е мястото.
    1
    Да,като авто форум нека помогнем с добавяне на "Нов раздел"
    100.00%
    1
    Да,"Важна тема" в някой от разделите
    0.00%
    0
    Не, ние не сме КАТ
    0.00%
    0
    Не,всеки си кара както иска и това няма да помогне
    0.00%
    0
    http://www.thegamefactory.fr/

Гласувам с ДА, защото това че КАТ, Полиция и т.н. не си вършат работата, не значи, че не може да си помогнем ние
    Много хубава идея и инициатива
    Ако ние даваме пример на пътя, то индиректно ще влияем и на останалите
    sigpic

Comment

гласувах да се направи тема по вапроса, не че ще спрем катастрофите но ще може тук да пишем за рискови участаци по пътищата в бг, а те са много.

един такъв е разклона за село мрамор на който преди два дни стана брутална катастрофа..
      веднъж ми се случи точно там през ноща да карам от селото към софия. няма осветление няма знаци че излизаш на главен път изведнъж се озовах на околовръстното с 80км ....
      Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

мен нещо не ми става ясно как като отворим тема/раздел/каквото там ще се намалят катастрофите?
        за съжаление в бг катастрофите са резултат от много комплексни фактори, малка част от които са пряко свързани с начина на каране

само за пример

милото ми родно село:

според данни на главния архитект има движещи се коли със сф регистрация 1 000 000 (един милион) - и това без да се отчитат колите които се движат в сф от прованса - пътните артерии на града са сметнати за максимум - познайте - 250 000 (4 пъти по-малко)

е - как да не стават катастрофи ...
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

раздел/важна тема няма да намали произшествията...

това което може да направи обаче е подобен на ефекта на огромния надпис върху цигарената кутия!
          Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

И кой е отказал цигарите заради надписа ?
            Не е ли по-добре драстични увеличения на глобите за фрапантни нарушения ? Голям праз, че ще се увеличи корупцията . Когато някой се изръси здраво, без значение къде и на кого, може би ще се замисли малко следващия път. Иначе всеки пишльо без книжка може да се напие като мотика и да се качи на колата - щото тати ще плати после двайсе уева и няма проблеми ...
            147 1.6 TS

Comment

според мен, не е нужно да се увеличават глобите. Достатъчно е да се налагат съществуващите в момента.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

глобите не помагат
                глобите нямат възпитателен ефект
                с бой не се поумнява

Comment

За тези,които гласуваха с НЕ и останалите,които мислят,че проблема е в КАТ - чудо за два дена не очаквайте,идеята е с подобна инициатива да се даде пример,който съм сигурен,че ще бъде последван и от други форуми.
                  Важното е да се промени манталитета на водачите,особено на младите,да се информира за риска при каране след употеба на алкохол,при висока скорост,при намалена видимост,с неизправен автомобил. Не е нормално,че хлапетата,които висят в Тунинг.бг четат всеки ден как някой батко е карал с 200 в града а да не знаят колко време и какво разстояние са нужни за да спрат от 100 км/ч. или с колко се намалява видимоста при употреба на алкохол.
                  Казвате,че КАТ не си вършат работата,това не е извинение и не глобите ще променят манталитета а точно такива кампании,които в момента може да изглеждат смешни на много хора. Имам възможноста да видя как става в други страни,в които произшествията намаляват всяка година и определено мога да кажа,че ролята на полицията не е по-голяма от тази на инициативите на самите граждани.
                  Според мен трявва да има информация за отговорноста,която всеки от нас носи сядайки зад волана.

Comment

Ами проблема не е в глобите , а в прилагането им.Кат да си вършат работата , а не да гледат да гушат Да Ви кажа ли, че сега не се заяждат за висока скорост - щото радарчетата с памет и хита е да застават на места където се изпреварва неправилно или може да застъпиш лента.
                    Три пъти и все за застъпена лента (ака неправилно престрояване) в рамките на 2 дни. равносметката е едно актче +2х10 лева(аз се возих, не съм карал, не бях моята кола) Най наглото беше със скорост 40 км час се движим щото пътя отбит с някакви табели и знаци да се чудиш накъде - един тир се чуди на куде да хване - авариики , спирачки - подминаваме го с 40 км/ч и хоп......10лева. А можеше да помагат на движението - ама не застанали на тактическо място да виждат кво става , а ти да не ги виждаш Пък то с 40 км при условие , че движението е в една посока (не е двупосочно)
                    Най-важния контрол е за младите шофьори (курсове, знаци по колите, стриктни мерки срещу тях и за АЛКОХОЛ да са безкомпромисни) Щото ако обърните внимание на последните катастрофи - водачи от 17 до 21 години и водач употребил алкохол.

П.П. В учредителния Акт на клуба е записани , че се борим за безопасно движение.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

така де
                      оправията не е в увеличаването на глобите а в превръщането на кат от наказващ в предпазващ орган
                      основната им цел трябва да не да се скрият (зад две купи сено и струпани дини - което им е обичайна практика на прав път с идиотско ограничение 40) и да чакат да направя нарушение, а така да се изтъпанят "насред пътя" че да ги видя от 10 км и съответно да карам според закона

та затова тук във форума нищо няма да направим - щото законите ги пишат едни чичковци/пишлемета в парламента - а тук не е мястото за политически дискусии струва ми се

Comment

Колеги моля ви не обръщайте темата в това дали КАТ си вършат работата или не Подобни тема до сега са били дискутирани много пъти.Мисля,че е време да престанем да прехвърляме вината на някой друг ,говорим за спасяване на човешки животи

До сега темата е видяна 200 пъти, има само 33 гласа ,18 от тях смятат,че или не е нужно да се прави нищо или просто трябва да се отдели нова тема, малцинството са за нов раздел.С други думи малцинство са тези,които отдават истинско значение на въпроса.

Погледнете подписа и аватара на колегата Пент "НЕ СТЕ САМИ" , надпис,който всеки от вас е видял в последните седмици поне няколко пъти и това го е направило съпричастен към това ,което става в Либия. Цяла България се мобилизира и този надпис стана символ. Може политиците да не си вършат работата,както и КАТ,но ето,че една такава кампания накара много хода да се замислят.
                        По форумите има десетки хиляди потребители ,което изобщо не е малко като за начало

Comment

потребители много да
                          само че да се организират срещу какво?
                          срещу собствената им глупост?

т.е. аз лично не виждам конкретната идея

ПС и още нещо - ако това не е работа на кат то тези (ще им спестя епитетите) трябва да бъдат уволнени до един - щото за ко да им плащам заплатата?

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                            потребители много да
                            само че да се организират срещу какво?
                            срещу собствената им глупост?

т.е. аз лично не виждам конкретната идея

ПС и още нещо - ако това не е работа на кат то тези (ще им спестя епитетите) трябва да бъдат уволнени до един - щото за ко да им плащам заплатата?
                            Търтей след като образовани хора като теб не виждат идеята,какво остава за останалите

ЕТО ТИ ИДЕЯТА

Май пак не я виждаш тази идея Ще ти помогна ,погледни тук ,може и да се сетиш http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=10309

Comment

адаш - проблемът както написах вече не в начина на каране на българите а в доста други неща, които обаче доста трудно ще се променят в обозримото бъдеще

мен това не ми харесва и аз правя каквото мога за да го променя

но пак казвам - не ми се говори за политика

Comment

Working...
                              X