Известие

Collapse
No announcement yet.

Срещу Войната по пътищата (гласувайте за да помогнете)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Начина на каране е причина за смъртни случаи навсякъде по света. Аз също не искам да говоря за политика и за това не сам пуснал тема с цел запълване на дупките по пътищата или против корумпирани полицаи и т.н. а с цел променяне на начина на каране Повярвай ми такива нищожни кампании помагат Просто трябва време за да се промени начина на мислене,особено на младите водачи.
    http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Първоначално публикувано от Aquila
      Повярвай ми такива нищожни кампании помагат
      аз за това съм напълно съгласен

но

според мен броят на катастрофите заради лошо каране процентно е много
      нисък - основната причина е дупки, липса на маркировка и знаци, неадекватните действия на кат, лош закон за движение по пътищата, не добре функционираща съдебна система и прочее

лошото каране поради купена от тате книжка е политически проблем - защо що да не си купи книжката пишлемето место да се мъчи да научи нещо като за 5 лв на куката нещата се оправят в 90% от случаите?
      как да накараш някой да не минава на червено като ББ примерно се ползва със специален режим на придвижване? (стоичков - кой беше па тоа - има синя лампа и прочее примери)
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

всичко се свежда до едно да се спазват правилата за движение....
        според мен 90 % от проблемите идват от хора който си мислят.. "квоо от това че е непрекасната линията дай да го резна тоя че ме дразни" и други подобни и това се далжи от начина по който се учат.
        и тук се сещам за една безумна простотия отмяната на полигон от изпитите, по цял ден съм свидетел на невероятни маневри разбиратели просто няма такива....
        Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

само да кажа в случай че някой ме е разбрал погрешно - ползата от кампания, гражданска инициатива "АЗ НЕ КАРАМ ПИЛ" и "АЗ МОГА ДА КАРАМ БАВНО - А ТИ?" ще е голяма

дори може клуба да пусне няколко такива лепенки - примерно за задния номер

Comment

а може лепенка АЗ НЕ КАРАМ ПИЛ, ВЕЧЕ!)
            Alfa Romeo 156 SW, 1.9

Comment

Първоначално публикувано от търтей
              така де
              а така да се изтъпанят "насред пътя" че да ги видя от 10 км и съответно да карам според закона
              добре адашче, и знаеш ли кво ше направиш като ги подминеш - ниско над тополите ... И колко катаджии трябва да има в Бг, за да се изтъпанят на всеки 10км ?
              Едно нещо ми е много интересно - като му разбият на някой колата и първото нещо, за което се сеща е Крумовите закони. Сега всички дружно - да не се пипат глобите. Некъв разумен аргумент ? Щото аз ще ви питам всички - ако ви треснат 500 Еуро за превишаване на скоростта или алкохол, няма ли да се замислите преди да съгрешите ? Ще се замислите и още как. Естествено това трябва да е съпроводено с много внимателна проверка на всички съществуващи ограничителни знаци, за да не ми сложат ограничение 60 на хубав и прав участък.
              147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от lazy
                Естествено това трябва да е съпроводено с много внимателна проверка на всички съществуващи ограничителни знаци, за да не ми сложат ограничение 60 на хубав и прав участък.
                виж как сам се сещаш

второ няма да ми пука щото ако сега минавам с 10 лв вако дигнат глобите ще минавам с 20 - примерно

та проблемът просто не се решава така - т.е. трябва да се почне то другаде
                самите ние трябва да се променим

щото при арабелите (дето дружно им викаме цигани) съм участвал в следната картинка - 0330 кръстовище със светофар в краен квартал - пътят прав и имаш видимост на 10 км - свети червено и си седиш като пич - та висяхме 20 минути докато дойде една патрулка и ни каза да мръднем малко напред щото бил със сензор за налягане светофара и нямало да светне зелено (бях спрял малко по-далеч от бялата лента)

само дето пак там корупция при полицаите НЯМА

тест за алхол също няма
                и дупки няма

Comment

дай сега и глобите при арабелите, тази за алкохола може да не ми я казваш
                  147 1.6 TS

Comment

Проблема не е в флобите - те сега нали вече са от скъпите(пак ги вдигнаха)
                    И какво става - нищо.
                    Сегашните глоби са много по високи от глобите в Германия и Англия - съпоставени с дохода. Не е проблема в размера на глобите.
                    2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                    CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Точно там е проблемът, нека станат по-високи пък ще видим
                      147 1.6 TS

Comment

ей ви едно примерно разсъждение:
                        ако глобата е да речем 20 лева - фишче някакво, си казвате - ами по-добре да си го платя, отколкото да му бутам на фуражката рушвет
                        ..................
                        днес, в 10:40 цариградско шосе, посока младост ремонтират нещо по шосето, посред бял слънчев ден, натоварване на макс
                        верижна катастрофа, бая смачкани коли, дано няма никой пострадал

по белия свят тия ремонти се правят нощем, добре осветени и означени
                        ...
                        глобите не спират само до определена сума, а и до арест/затвор/обществено полезен труд и някак си си мисля са по-възпитателни
                        ..............

(едни такива разхвърляни мисли по въпроса)

единственият еднозначен отговор е: Карайте внимателно! всичко друго може да се изроди в политиканстване
                        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
                        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от lazy
                          Точно там е проблемът, нека станат по-високи пък ще видим
                          Ами те станаха - има и отнемане на книжка и т.н.т - ама ей го на - пак има катастрофи миналата седмица.
                          Между другото ЗзДП е ремонтиран 12 пъти за последните 6 години - то не можем да му следим промените - камо ли да спазваме. След всичките ремонти нищо не се подобрява - значи не е нито от глобите , нито от закона - остава инфраструктурата и контролните органи и съзнанието на хората (което пък се променя от първите две пак)
                          Щото ако на всяка кола има камера която записва цялата смяна на КАТ (уредите за контрол) - както в САЩ- малко трудно ще вземат рушвети. Отделно да се направят групи за контрол на КАТ от по висши цивилни техни колеги - които да предложат подкуп и ако приеме катаджията - аут + дело. Да видим тогава дали няма да се спазват правилата. А те какво - вдигат глобите - какво следва - вдига се мизата на пътя , че даже сега им разрешиха да събират до 50 лева на място - даже вече ще подаваш парите открито - щото никой не знае дали не плащаш фиш
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Васко, кво значение има корупцията ? Вдигала се мизата ? Ми чудесно ! Нали се плаща, кво значение има на кого ? Ако знаеш, че ще олекнеш с 500Еуро за две чашки, дали ще ги жулнеш ? Що има престъпления - ми щото няма наказания ! По спомен - когато обявихте за Солун, един от първите коментари беше колко е глобата за превишена скорост в Гърция. Да позная ли от три пъти дали няма да бъдем примерни там ? И да позная ли как ще се кара тук ? Или там ще сме с едно съзнание, пък тук с друго ? Тц, там ще олекнем здраво, ако ни гепят
                            147 1.6 TS

Comment

Колеги пак ще ви помоля да не обсъждате корупцията точно тук, идеята на темата е съвсем друга,а именно да се направи нещо подобно.

Мисля,че всеки ако даде по един такъв пример (също и видео материали) в определена за това тема,ще се събере много полезна информация.Автомобилен форум сме нормално е да има тема за сигурноста.
                              http://www.thegamefactory.fr/

Comment

Колкото повече се говори толкова по голяма вероятност има да му влезе на няко в съзнанието...
                                Виж Алфата ...

Comment

Working...
                                X