Питането ми е някой има ли опит/наблюдения с преустройство на камина за дърва в камина на газ, ама не пропан бутан а природен газ.Възможно ли е и безопано ли е.Финансово по изгодно ли е от климатик.Камината ми е зидана от огнеупорни тухли с вратичка и няма да се събаря.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Камина на газ.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеПри положение, че има само 40-50 метанстанции в цялата страна, надали някой ще тръгне да ти зарежда твоя балон - имай предвид, че резервоарите са дебелостенни.
Иначе ще си трябва преправяне.Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic
Comment
-
Цял свят от десетилетия се радва на централното газоснабдяване, защото е удобно и евтино.
Опасност винаги има, но когато се спазват определени правила тя става минимална.
Основните мерки за безопасност са прекарване на тръбите по външните страни на стените и ползването на термочувствителни вентили за консуматорите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
За съжаление, за цената на газта в България не може да се каже че е евтина, но това е друга тема.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
братовчедка ми в Княжево е на газ и казва че е скъпо,но в кооперацията живеят постоянно 3 или 4 апартамента/котела им е голям/1 или 2 тона вода/ и напрактика затова се оскъпява,иначе имам приятел който работеше в бояна където се плаща газта и ми е казвал че сметките са смешни от порядъка на 20тина лева,ако е за къща и покрай теб минава газопровод би трябвало да е евтино,макар че друга приятелка в Горна баня се отказаха от газта защото сметките започнали от 70 лв и стигнали до 1500 и се отказаха и се върнаха на дърваалфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
Разкандърдисах се нещо....то хубу измислиха лед крушките, ама земат измислят как да се топлим с инфрачервени светодиоди.Тва с 50-100 вата ако мога се топля кеф цена няма да има.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеРазкандърдисах се нещо....то хубу измислиха лед крушките, ама земат измислят как да се топлим с инфрачервени светодиоди.Тва с 50-100 вата ако мога се топля кеф цена няма да има.
Камините още чакат.
Мат'рял тук си имаме в изобилиеLast edited by ecotronic; d.m.y г., 21:53.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment