Известие

Collapse
No announcement yet.

Каране с акт?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Каране с акт?

Здравейте,
    преди близо месец ми съставиха акт за управление с превишена скорост извън града. Взеха ми синия талон и ми казаха да отида на 24-25 ден да проверя дали е дошъл. Едни ми казваха да отида в КАТ, други в РПУ ми.. ОТивам днес в РПУ и ми казват ооо няма го, ела поне след два месеца, а до тогава си карай с акта. Попитах го да го презаверя трябва ли нещо, отговори ми, че не трябва. Въпросът ми към Вас е следния да отида ли и до КАТ, да презаверя ли акта или да си карам така, както ми е казал? Също така, ако направя повторно нарушение какво следва? Примерно, ако ме спрат извън града с 20 км над ограничението глобата в двоен размер ли ще бъде и може ли да се стигне до отнемане на книжката?

Благодаря!!

РПУ-то няма нищо общо с КАТ......там може да търсиш акт за протиивообществена проява......незнам каква информация са ти дали.....
    За превишена скорост отиваш в КАТ.......незнам с колко си я превишил......но може и да си вече без книжка....акта си има давност, ако не е излезло наказателно постановление се презаверява.....иначе все едно си без книжка по закаон.....
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
      РПУ-то няма нищо общо с КАТ......там може да търсиш акт за протиивообществена проява......незнам каква информация са ти дали.....
      За превишена скорост отиваш в КАТ.......незнам с колко си я превишил......но може и да си вече без книжка....акта си има давност, ако не е излезло наказателно постановление се презаверява.....иначе все едно си без книжка по закаон.....
      а аз да попитам, пи фиш важи ли пак това?
      Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
      Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
      Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
      Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Първоначално публикувано от PagkoTo Покажи съобщение
        а аз да попитам, пи фиш важи ли пак това?
        Там нямаш грижи...ако си добросъвестем мое си го платиш...ако не....някой ден мое да те накарат да си го платиш.....то полицая дет те спира....откъде да знае, че имаш фиш.....))....но автора на темата е проблемен оти няма талон и изтекъл акт.....

Comment

35 км извън града. Не е изтекло, понеже беше преди 25-26 дни и искам да си го платя.

Comment

Първоначално публикувано от MJ23 Покажи съобщение
            Здравейте,
            преди близо месец ми съставиха акт за управление с превишена скорост извън града. Взеха ми синия талон и ми казаха да отида на 24-25 ден да проверя дали е дошъл. Едни ми казваха да отида в КАТ, други в РПУ ми.. ОТивам днес в РПУ и ми казват ооо няма го, ела поне след два месеца, а до тогава си карай с акта. Попитах го да го презаверя трябва ли нещо, отговори ми, че не трябва. Въпросът ми към Вас е следния да отида ли и до КАТ, да презаверя ли акта или да си карам така, както ми е казал? Също така, ако направя повторно нарушение какво следва? Примерно, ако ме спрат извън града с 20 км над ограничението глобата в двоен размер ли ще бъде и може ли да се стигне до отнемане на книжката?

Благодаря!!
            за да е в двоен размер или за да ти вземат книжката трябва да е повторно или системно нарушението съответно, но първо трябва да влезне в сила това НП, което очевидно не е станало, иначе акта го презавери в КАТ за всеки случай

иначе все едно си без книжка по закаон.....
            Що ти трябва да пишеш такива глупости?

Comment

Нямаш ли талон, а акта е с изтекъл срок, точно все едно си без книжка.
              Сега по темата!
              Отиваш в КАТ и там търсиш!
              Ако няма НП, то искаш да ти презаверят акта, иначе ще отнесеш още един.
              Има обаче още една възможност. Шефовете да преценят, че нещо не е наред и да няма НП. Тоест да ти върнат талона.
              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

На един колега така му бяха взели талона в друг град и повече от година не се появяваше в местния КАТ - ходеше постоянно да му подновяват срока, все едно едно, че е на пробация.
                На втората година му издадоха нов, защото така и не се появи талонът му.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                  Нямаш ли талон, а акта е с изтекъл срок, точно все едно си без книжка.
                  Тогава какво наказание е предвидено за такова нарушение?

Comment

Задължително заверка ако не е излязло постановлението в указания срок.На мен по същя начин ми писаха два акта,първия 100 лева за превишена скорост,втория 20 лева че не беше заверен първия.

Comment

Аз карам вече повече от 2 години с копие от жалба срещу НП с входящ № от КАТ вместо талон и чинно чакам някой ден да ме призоват в съда. Но съдебната система у нас сега си има други, по-велики проблеми и няма време да се занимава с такива, като мен.

Иначе за актовете има срок.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                        за да е в двоен размер или за да ти вземат книжката трябва да е повторно или системно нарушението съответно, но първо трябва да влезне в сила това НП, което очевидно не е станало, иначе акта го презавери в КАТ за всеки случай

Що ти трябва да пишеш такива глупости?
                        Защото бях лошо момче за разлика от тебе и съм имал тез проблеми.....глупости за теб, а за мен самата истина....да за натрупването на нарушения си прав, ама сега закона има изменения....едно време имах за една година шест фиша за превишена скорост и един акт в рамките на една година.....отивам да си взема талона след като изтече срока на акта и от гишето ми казват, че книжката ми е отнета за една година.....
                        А сега ти ми кажи как през следващата година имах книжка и си карах, като всеки месец си презаверявах акта.....и си изтърпях наказанието в движение.....като ги назнайваш нещата, а аз говоря глупости.....?

Comment

Пак ще повторя - в ситуацията на колегата, това че не представя син талон и акта не е презаверен, не означава че няма книжка и да твърдиш обратното е глупаво! Иначе не ти знам историята на провиненията, но това че нещо ти се е случило по даден начин, не значи че това е законовия начин... и като ги говориш такива из нета, хората слушат и се стряскат и после се питаме защо катаджиите си правят каквото искат...

Comment

Първоначално публикувано от jorko Покажи съобщение
                            Пак ще повторя - в ситуацията на колегата, това че не представя син талон и акта не е презаверен, не означава че няма книжка и да твърдиш обратното е глупаво! Иначе не ти знам историята на провиненията, но това че нещо ти се е случило по даден начин, не значи че това е законовия начин... и като ги говориш такива из нета, хората слушат и се стряскат и после се питаме защо катаджиите си правят каквото искат...
                            Не ми се рови в ЗДпП....за да ти цитирам кое е глупаво....
                            А относно катаджийте....трябва да си знаеш правата, за да оспориш тяхната наглост....
                            Който иска да знае как ще го санкционират след дадено провинение отваря закона и чете....а не се плаши от бля...бля в нета....където ти и аз си плямпаме в дадена тема..........

Comment

Защото бях лошо момче за разлика от тебе и съм имал тез проблеми.....глупости за теб, а за мен самата истина....да за натрупването на нарушения си прав, ама сега закона има изменения....едно време имах за една година шест фиша за превишена скорост и един акт в рамките на една година.....отивам да си взема талона след като изтече срока на акта и от гишето ми казват, че книжката ми е отнета за една година.....
                              А сега ти ми кажи как през следващата година имах книжка и си карах, като всеки месец си презаверявах акта.....и си изтърпях наказанието в движение.....като ги назнайваш нещата, а аз говоря глупости.....?
                              Браво бе, пък се и хвалиш, а ми и акъл даваш - когато минаваш край Плевен пиши, за да си слагам каската.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X