Известие

Collapse
No announcement yet.

Относно права на по требител и по специшлно за връщане на стока в магазина

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И аз имам една случка с връщане на стока.
    Преди няколко години така се случи, че в интервал от няколко месеца си купихме два еднакви сешоара от два различни магазина.
    В един момент единия спря да работи. Като погледнахме гаранционните карти установихме, че на единия беше изтекъл гаранционния срок, но не знаехме на кой от двата, защото бяха от една и съща марка, модел и цвят, а производителя не беше сложил фабрични номера.
    Отидох в магазина, от който беше издадена все още действащата гаранционна карта и ми дадоха нов, тъй като не можеха да ми го отремонтират, а и нямаше фабричен номер.
    Впоследствие по спомени вкъщи установихме, че счупения сешоар е бил купен от другия магазин, а не от този в който ми го подмениха.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1432959]
      Първоначално публикувано от AttilaSL Покажи съобщение
      Венци,аре пусни една снимчица да те видя

[ATTACH]146903[/ATTACH] От личната ми карта е
      Така си и мислех,малко смачкано човече без самочуствие, приятели, достойнство...
      Но Цар пред клавиатурата.
      Само не разбирам за къв хуй те държат още тука?!
      По принцип такъв тип хора като теб са пътешественици, ходят от форум на форум да досаждат докато ги траят,
      Ма щото тук са много толерантни и питам аз.
      Alfa Romeo 156 2.4 JTD 2003 г 150+sigpic

Comment

[QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1432837]
        Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение

Това което ти е превело гугъл преводача като ,,ненарушена,, всъщност е ,,повреден,, и се отнася за самия продукт,а не за опаковата.Когато се има предвит опаковката се използва думата ,,неотворена,,-ongeopend,, и изрично се отблелязва че продукта трябва да е неизползван -,,ongebruikt,, За да не съм голословен поствам и бон от друг физически магазин,който изрично е отбелязано,че опаковката трябва да бъде неотворена-ongeopend и уреда неизползван-ongebruikt[ATTACH]146898[/ATTACH].Да първия касов бон твърдя че е от физически магазин,защото който е пазарувал от интернет знае че не издават касови бележки,а ти пускат фактурата на мейла,или ти я принтват и ти я слагат в кашона.
        Ясно си го пише, че трябва да е в неотворена опаковка "ongeopende verpakking"

---------- Post added at 13:34 ---------- Previous post was at 13:26 ----------

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
        Пич ако думичката ,,измекяр,, е една от малкото които си научил в училище поне са трябвало да ти обяснат какво е нейното значение/тълкувание...........И я пак се върни в училище и попитай учителят който ти е обяснил че думичката ,,измекяр,, е ,,българска,, точно от кои две думи се състои.Да ли не са думите измяна и кяр и думата кяр не е турска kâr Такива фалшиви герои като теб са ми ясни...........ясни са ми но не ме интересуват.

---------- Post added at 18:05 ---------- Previous post was at 17:55 ----------

Едва ли някога ще вденете точно какво имам напредвит.Той и колегата по на горе ви каза как е в Америка ама едно си баба бае,едно си баба знае...........Но това не го правите съзнателно.......българина от както свят светува е мачкан и поробван........налагани са му чужди идеяли.........чужди вяри,никога не е имал право на собствено мислене и мнение.......Още от турско робство,през комунизма,та чак до ден днешен.Научен е да робува на общоналоженото мнение,и когато има някой с различно мислене и виждане той трябва да бъде залят с помия.Но световната история го е доказало и продължава да го доказва,че именно хората с различно мнение и виждане дърпат света напред.
        Нали правиш разлика в реализираните обеми в CAЩ и в България? Ако там магазина продава по 100 HDMI кабели дневно, то тук се продават по 3 на седмица. Дреме му на американския търговец, че в седмицата ще му върнат един кабел или 0.2 % от продадената стока. Докато ако тука ти върнат 1 кабел, това са 33% от продадената стока.
        Lexus IS200

Comment

Аз пък да ви се оплача като потребител/клиент/пациент.Преди месец ходих на частен преглед с майка ми при ортопед - платих си 30 лв за прегледа.Предложи ни озонови инжекции 50 кинта едната.Съгласих се, написа там направление и на другия ден бяхме при него в терапията.Боц - 50 кинта и си слага в джоба ни касов бон ни фърчаща хартийка нищо.И така през пет дена.В петък поради влошаване на състоянета на майка ми/дископатия с радикулит/ реши да я приеме в болница за някаква декомпресия на прешлените.Пак направление за хоспитализация, платих си 180 лв за някакъв специален инструмент /що си мисля че някой каза че това не е законно/, плащам и за храна на майка ми, утре като я изпишат ще платя и болничен престой.Ина всичко това днес следобед не ме пускат на свиждане защото не съм си носил калцуни.Не били длъжни да осигуряват да отида да си купя или да си взема от лафката на входа торбички за покупки и да си ги вържа на краката.Вдигнах олелия защото се почуствах унижен с тез шарени торбички на краката, пък и интересно доктора дали би оперирал с такива торбички в операционната мисълта ми е доколка са стерилни спрямо калцуните но явно ще може щом торбичките се смятат за чисти....На фона на всички тези финансови разходи се чувствам обиден.За утре съм купил 1000 броя калцуни да направя дарение на отделените, след което отивам в здравна каса да се жалвам - за това че не ми се издава касов бон за манипулациите/какво печели родното здравеопазване след като си слага парите в джоба с консуматив на здр заведение/ да проверя редно ли е да закупувам този хирургически интструмент щото в същата болница зимата ни казаха че такива консумативи не се плащат от пациенти коита са здравно осигурени, става въпрос за безкръвна операция на жлъчка/ и всичко това за някакви си 5 стотинки на дребно, като знам какви надценки слагат търговците сигурно цената е 1-2 стотинки за чифт калцуни.В Бг имаш право да се наведеш да се хванеш за палците и да мълчиш докато те опъват.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            Аз пък да ви се оплача като потребител/клиент/пациент.Преди месец ходих на частен преглед с майка ми ......
            Точно заради дереже като това съм се зарекал на тая мръсна, долна и скапана държава да не давам стотинка вповече от колкото тя може да си вземе.....
            А който иска да си мисли че заради такива като мен нещата са на тва дереже......ако ги нямаше такива като мен, ситуацията щеше да е същата - просто някой щяха да гушат повече.....нищо нямаше да се промени.......
            И се надявам ся някой да не ми каже че като не ми аресвала държавата да одя на терминал 1-2......аз правя разлика между държава и Родина......тва че ненавиждам първото, няма нищо общо с второто.......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:01.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

не им стане пределно ясно че те са държавата, нещата ще са такива.
                Те не са държавата - те са ОБЩЕСТВОТО......голяма е разликата......а дължавата в лицето на малка върхушка хора е отнела на обществото възможноста за обратна реакция ако тази върхушка се разпаше.......тя само дава възможност на обществото да прави безпредметния и безполезен избор за това по какъв точно начин да изглежда тая върхушка, какъв цвят да има ако щеш и как да е разпределена в парламента......и нищо друго......
                На жена ми загубения баща трябваше да се пенсионира преди седмица......20 години в пощите, после БТК, последните 15 в некво телекомуникационно съоражение дето първо беше към военните, после към ДАНС или квито и да са там бурсуци......съкратиха го месец преди пенсиониране, щото му се полагали 4-5-6 заплати накуп или нещо такова.......а ако се пенсионира при тях трябва да му ги дадът......а така скапаната държава на която е бачкал 40 години си спестява тия пари......да е бил ченге иди - дойди......принципно ми е все тая за него, така или иначе не мелим брашно.......но принципно това си е ебаси подигравката......и принципно това е един от ХИЛЯДИТЕ случай който се случват постоянно в тая пиклива държава......
                И какво може да направи скапания ми тъст......щото нали викаш че той бил държавата......какво можеш да направиш ТИ в тоя случай.....
                НИЩО.......НИЩО.......освен да пиеш охладена комбинация от 2 молекули водород с една кислород......
                Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 22:56.
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:03.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Държавата, това е структурата изпълняваща договорът за съвместно съжителство, на идивидите населяващи определена територия.
                    Принципно не е точно така, но и тоя пример става.......
                    - "изпълняваща договорът" - когато държавата не изпълнява своята част от "договора" да регулира, администрира и прочее функции който има след като ОБЩЕСТВОТО се е "договорило" с нея и е й връчило тия функции за да ги изпълнява все пак.......то тогава морално това общество има право да преразгледа "договора" си с тая "държава".......но понеже тая "държава" не позволява НИКАКВА намеса, или промяна на тоя договор, освен "преподписването му" на всеки 4 години по време на избори(или по рано), то единственото което обществото като ответна страна по тоя договор може да направи е да не го спазва така, както намери за добре.......
                    Каква ще е тя, зависи изцяло от всички тия индивиди.
                    Мне - договор се прави от две страни, като и двете поемат права и задължения по него.......и в случая "индивидите" не са нито зависими, нито обратното - те са равноправна страна.....или поне така се предполага......ако зависеше САМО от тях, щяхме да имаме или съвършенната цивилизация, или пълен хаос.....по близо сме до второто, значи не зависи много от тях.......
                    Всъщност доста добър пример се получи......
                    Приятна вечер, не мисля да отделям повече време за възгледите си........
                    Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 23:47.

Comment

Така относно моите права - с тъпото ЖВЦ, нищо не се получава, при тях в сервиза работело, сложих го в колата пред сервиза, нали е на стандартна букса след една цигара време флашката умря, пише "рейди" и дотам, по нататъшни опите за пускане на тунера дори и да изключа устройството бяха безуспешни.Отговорът - напрежението на акумолатора било високо 13,7 волта при запалена кола, реакцията ми извадих плейъра иго разбих в бурдюра пред погледа на минаващи клиенти и персонала на сервиза.След което си турнах моя плейър пуснах си айсиидиси и им пожелах много клиенти за в бъдеще.Относно премеждията с калцуните от Ортопедичното отделение на Терапевтичния блок/Св.Марина/ ми казаха че не можели да се унижат да приемат дарение но също така не били длъжни да осигуряват калцуни за близките на болните.Управата на болницата естествено я нямаше, кой не бил в града, кой бил отпуска от маркетинга тоз дето се занимавал с "тия работи" бил в града по работа единствения с който можело да говоря бил шофера на изп директор.Тка, комуникацията в това заведение е на ниво санитарки шофери и евентуално старша сетра сичко друго работи оперира съвещава се, демек с простосмъртни явно им е под достойнството да общуват.Всъщност приятелските ми отношения сова лечебно заведение са по отдавнашни още от февруари месец когато майка ми бе приета в ъв Военна болница в неврологията заради болки в кръста.Трябваше да и се направи скенер, обаче във военна болница скенерът бил повреден и с още една пациентка са ги закарали в терапията в спешен кабинет където им приели документите и ги насочили към скенера.Линейката се върнала във военна болница като оставили двете жени сами да чакат с уговорката като приключат да се обядат в скпешния кабинет откъдето да извикат линейкат от военна болница да ги прибере.Първо тнарушение - оставили са лежащо болни които са и със сърдечни заболявания без придружител с медицинско образование в друга болница.След скенера бабите се обадили в спешния кабинет че са готови да повикат линейката да ги прибере.От там им казали че не са тяхна грижа да се оправят, охраната на болницата ги нахокала че искат да се приберат без пари и на всичко отгоре ги обвинила в лъжа.Бабите си взели такси исе прибрали.Ами ако това такси беше катастрофирало илри някоя от тях беше получила сърдечен проблем кво праим.Естествено потърсих обяснение от Военна болница които си признаха за грешката,извиниха се и ме помолиха да не подавам жалба.В терапията нещата обаче не стояха така, там никой не си спомняше за бабите, въпреки че ми казаха че са ги насочили към въпросния охранител/хем не ги помнят хем пък ги насочили/ който пък излезе мой комшия/с него имах разговор по комшийски в извън работно време/ и заяви че не бил телефонист.Управата на болницата заяви че нямали договорени отношения с Военна болница за такива услуги и жените не били тяхна грижа, не можаха да ми отговорят на въпроса след като нямат договорени отношения с военна болница как така са им направили скенерите и съответно са прибрали парите по здревната пътека.Оставих двете болници да спорят по въпроса за взаимоотношенията си отидох да подавам жалба в полицията.Там наистина вещо лице ми обясни че жалба може да подаде майка но не и аз ако не съм бил свидетел.Естествено бабите по на 80 години им е само до разкарване по съдилища.По нататък поради факта че имах лично удовлетворение от комшийския разговор с охранителя нетелефонист/който между другото изпълнява ролята на охрана и информация и който тръгнал да разкарва бабите по кабинетите да му посочат кой аджеба ги е насочил да се допитат до него и съответно да му развалят бездействието/спрях да се ровя в проблема.Този път обаче държа да им предам"дарението " си на всяка цена ако ще и телевизия да повлека със себе си, въпроса не е за някакви си 5 стотинки а за отношението към пациенти и близките им, за това че хем съм с направление хем си плащам хем не ми издават документ за платената услуга при положение че съвестно си плащам осигуровките а че бабата е достатъчно осигурена няма да говорим.Така че или трябва да се борим за правата си или трябва да намерим удоволствието в аналния секс.
                      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                      X