Известие

Collapse
No announcement yet.

Карайте внимателно !

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Карайте внимателно !

Ничие десетсекундно удоволствие, не бива да бъде заплащано с човешки живот. Тоя хубостник е карал Алфата с над 120 като гледам как е ударил човека.. Който му се кара силно/бързо - има си автомагистрали в Германия, има си писти.. Улиците не са място да показваме колко вървят дъртите или по-новите брички..

http://www.vesti.bg/bulgaria/inciden...0-kmch-6040966
    AR 166 2,4 jtdm
    NT II 2,7 tdi
    Peugeot 206 1,1
    AR 155 1,6 ex, AR 145 1,9 jtd ex, MB 124 CE ex

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
    не бива да бъде заплащано с човешки живот.
    Не само, осакатяването на някого също е неприемлива цена.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз мога да разбера това, че незаконни нощни гонки се провеждат в село Горна Секирна и това остава "незабелязано" от полицията.
      Но не мога да допусна, че подобни неща се случват в големите градове и полицията разбира за тях чак, когато приключат по подобен начин.
      Живея в центъра на София и всяка нощ чувам рева на моторите от наблизо провеждащите се гонки. Само аз ли ги чувам и знам за тях???

Ако полицията не знае откъде да намери ресурс за да се справи с това явление, нека ми се обади.
      Аз ще и посоча поне 5 места в радиус 1 км откъдето могат да докарат патрулки и екипи, които нищо полезно не правят.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

----
        Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 23:27.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Ох, де да беше толкова лесно! Във Варна се гонкаха под Аспарухов мост известно време. Полицията взе да ги дебне там, като резултатът е че се преместиха просто. И те така...
          Мислиш ли че ще успееш да "оборудваш" всеки водач с катаджия? Това което е необходимо е малко разсъдък и съвест, ако имаш идея от де да се вземат...... казвай.
          Не говоря за това да оборудваш всеки водач с катаджия.
          Говоря за това, че в един голям град, цял един квартал знае, че гонки се провеждат от месеци/години на конкретно място а само полицията "не знае".

Как става това?

И като се преместят на друго място, сигурно е нормално да просъществуват седмица, две, месец.......
          От там нататък означава, че блюстителите на реда по-добре да копаят дръвчета отколкото да седят в патрулките.

Видно е, че за съвест могат да си говорят съвестните хора.
          За несъвестните хора очевидно си трябва друг подход.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:19.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

---

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Разбирам те човек, не казвам че въобще не си прав, но както винаги - нещата не са толкова прости. Покрай изборите видях на какъв хал са и полицаите, и тяхната ама хич не е надута гайда... Нали виждаш - цялото село пропищяло, пък като дойде време да се дават показания.....никой няма. Рацерите тук си слагаха и отцепление, получават сигнал в районното, отива патрулката и......няма никой.....
              Два пъти така и патрулката е "паметник", щот горивото е лимитирано. Чу се за решение, да им осигурят на търсачите на адреналин обезопасен терен. Това е идеалното решение, всички би трябвало да са доволни. Ама пак има условности.....абе.....сложен живот....
              Изглежда, че най простите от всички сме ние, които плащаме на полицията за да не върши дори и елементарните неща, които трябва.

Викаш - получава се сигнал, пращат патрулка със светлини и сирени, отцеплението сигнализира, и гонката се изпарява.

А какъв е проблема, да отидат с цивилна кола тихомълком и да си свършат работата?

Начини има хиляди и не съм аз този, който да им ги казва. В основата на всичко пак стои желанието да си свършиш/не свършиш работата или по-неприятното - да не я свършиш, защото имаш интерес от това.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Запознат съм отвътре с работата на една друга държавна служба, нямаща нищо общо с полицията, но си намират пари по европейски програми, сами се оборудват, правят проверки със скрита камера, с подставени лица и т.н. Въпрос на мотивация и желание да се свърши работата. На сигнал за такива състезатели се праща под прикритие човек, заснема всичко, отцепват района, всички в районното да дават показания, да се разпишат че са предупредени, да им се вземе страха и т.н. Начини има. Хората като видят че полицията работи, ще започнат пот своя страна да пишат жалби и да свидетелстват, сега виждат че няма смисъл и се страхуват...
                AR 166 2,4 jtdm
                NT II 2,7 tdi
                Peugeot 206 1,1

Comment

---

Comment

Всичко това хубаво, ама улиците в града са за каране 30 - 40 - 50 км./час, големите булеварди като Цариградско - до 80 км./час. Толкова. Ако ще колата ти да е - 800 коня. Иначе си роден дебил. 2 -3 пъти в живота си съм си позволявал по-висока скорост из града, и съм се чувствал пълен дебил после. Ами ако... ? Изкачат - деца, старци, заблеяни младежи със слушалки на ушите, майки с колички, които тикат количките от страната на колите.
                    ТИ СИ ТАМ ДА ГИ ПАЗИШ.
                    Защото си по-силния, с купчината ръждива ламарина.
                    Били рацери... Не, престъпници са, защото от тъпотия, дивотия и селяния създават опасност за живота на околните и виждаме до къде се стига.
                    Състезателите които познавам, са най-внимателните шофьори извън спорта.

Яд ме е, тия дни само ей такива тъпни се случват, защото загиват невинни хора, заради глупостта на едни кретени.. Аз бих ги съдил за предумишлено убийство. Защото качвайки се в поне 1000 килограмовата ламарина с поне 70 коня, ти ако си дебил, вече си потенциален убиец...
                    AR 166 2,4 jtdm
                    NT II 2,7 tdi
                    Peugeot 206 1,1

Comment

Първоначално публикувано от gorbi Покажи съобщение
                      .........Яд ме е, тия дни само ей такива тъпни се случват, защото загиват невинни хора, заради глупостта на едни кретени.. Аз бих ги съдил за предумишлено убийство. Защото качвайки се в поне 1000 килограмовата ламарина с поне 70 коня, ти ако си дебил, вече си потенциален убиец...
                      Веднъж Алекси Стратиев беше гост в едно предаване и тогава го попитах следното:

Защо когато един човек иска да се сдобие с огнестрелно оръжие му се иска документ за отсъствие на психични заболявания а на един кандидат шофьор (любителска категория) не се иска, дори вече няма и психо-тест. Това означава ли, че куп ламарина с тегло 1,5 тона, движеща се със скорост 100 км/ч e по-безопасна за околните от един пистолет?

Не ми даде смислен отговор.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Баси през изминалите 2 години жертвите за година не са изобщо повече сравнени спрямо други години, а скапаните медии зомбират и насаждат такова мнение, все едно има тройно повче убити........
                        От понеделник насам всяка вечер централната емисия на Нова почва с пътни инциденти.....
                        Ся верно че е голям проблем, ама да речем че е станал много по голям отколкото е бил преди 5 години - моля ви се.......
                        Принципно ако разхвърляме жертвите за година по дни излизат към 2-3 на ден.......ако през ден всички скапаняци журналисти пишат заглавни статии как, къде и кой се блъснал, сигурно ще настане масова психоза.......
                        Всеки ден поне 10 човека получават инфаркт или инсулт - някой да казва повече от веднъж годишно колко голям проблем е тва......като първа новина в началото на новините......
                        Но ако почнат да го правят 80% от народа изведнъж ще реши че проблема е много голям и изведнъж сякаш е станало това, преди го е нямало......
                        Last edited by ФЕРАРИСТ; d.m.y г., 22:57.
                        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Баси през изминалите 2 години жертвите за година не са изобщо повече сравнени спрямо други години, а скапаните медии зомбират и насаждат такова мнение, все едно има тройно повче убити........
                          От понеделник насам всяка вечер централната емисия на Нова почва с пътни инциденти.....
                          Ся верно че е голям проблем, ама да речем че е станал много по голям отколкото е бил преди 5 години - моля ви се.......
                          споко бре Ники, наесен ще се почнат проблемите с Топлофикация и т.н.

ти я се включи навреме, че ми трябва заден тампон за реактивна дясна щанга на мултилинка онова малкото нещо дето стабилизира шенкела вертикално е щангата а са да те видя

Comment

На всеки може да се случи....Господ да ни пази.....хайде да не бъдем съдници...
                            По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                            https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                              На всеки може да се случи....Господ да ни пази.....хайде да не бъдем съдници...
                              проблема е в жегата ... онзи ден като взехме с жена ми Дани от детска градина и отиваме да си вземем една доставка и понеже са съм без кола, както някой от вас знаят АМГ-то го откраднаха а Алфата се реновира в сервиза и хванахме автобус много джиджан со климатик и ако щете вярвайте понеже кибичих до шофера да гледам таблото че ми беше интересно и едно Пижо 306 както си стоеше в задръстването изведнъж превърте даде макс газ и се заби в автобусето ... иба мамаму ... нямаше никакви причини, просто човека избра да се забие в автобуса и го направи чистосърдечно ...

Comment

Working...
                              X