Известие

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за Saab 9-5 2.0 turbo автоматик

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Какво мислите за Saab 9-5 2.0 turbo автоматик

Батки какво мислите за въпросния автомобил 98г. седан.Винаги съм подминавал тази марка с насмешка но днеска на един приятел който има сервиз и автокъща му я докараха загледах се в нея видях че има супер много екстри тая кола,като най голямата е течна фаза газова уредба виале.Викам я ми дай ключовете,турих тъмно сините джамбазките номера и са разходих до Германия Пали директно на газ.има уникална возия,това мога да го карам 3 дена без да спирам ебаго и парахода 4 цилиндара 150 коня с турбо.Много екстри бее много екстри тая кола Другата му най голямата есктра е че е с верига Та какво мислите като цяло за тия коли,че сега се навивам да я купувам
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Здрави коли са , но леко грозни.
    Ако можеш да разбереш дали е сменяно редовно маслото ще разбереш и колко ще ти изкара турбо компресора.
    Знам че тези коли още като ги купят и им чистят картера и маслопроводите към турбото.
    Автоматика им не ми е познат , някакъв Aisin 50-42LE. Ремонт на кутията може да ти съсипе бюджет и всичко.
    ...

Comment

Прав си,аз по принцип въобще не съм запознат с автоматиците,само знам че остави ли те на пътя автоматик наистина те оставя Забелязах че като включиш на пълен автомат от предпоследна на последната предавка привключва чак на 6000 оборота.Но моя човек каза,че ще я кара довечера,понеже още не я е пробвал и ще го оправи каквото и да е.След 100км каране с 210км/ч,спрях и я огледах нямаше течове Маслото беше над максимума За това че са леко грозни съм апсолютно съгласен Но пък е много широко и удобно,пътя не го усещашОтзад също е просторно и удобно.

Comment

Турбо автомобил като го караш дълго време с висока скорост или високи обороти и след това решиш да спреш за малко - НЕ трябва да гасиш двигателя веднага а да го оставиш да поработи на празен ход за да охлади охлюва. Мислех че тва всеки го знае но явно не.
        ...

Comment

За пореден път си прав Знам го Преди две години имах турбиниран автомобил,и винаги като се върна от дълъг път го оставях няколко минути да поработи на място Но сега забравих В интерес на истината 156-цата също ми беше леко грозна но реших да си я задържа,заради хубавата возия,широка е,има не малко екстри и пак беше с течна фаза Виале

Comment

Четири скоростен автоматик модел от 92-ра година не ми звучи много добре, особено когато започне да превключва предавки само на високи обороти.

p.s. Това с хубавата возия на 156-цата направо ме разби.
            Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
            Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Колата е 98г., не знам автоматика да не е почнат да се слага на коли от 92г.? Това не знам Иначе какво и е на возията на 156 е има и по добри возии,но смятам че със сравнение на Хонда сивик седан 97-8г. модел, е къде къде

Comment

От 92-ра година се слага в коли и е вече доста стара технология.
                На хубав път 156-цата се държи перфектно, но по голяма част от родните пътища е мъка с тази кола. Ходовата част е шумна, много чуплива и определено не обича неравности.
                Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
                Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

.....
                  Last edited by Orm; d.m.y г., 15:02.
                  Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Не не не изглежда зле.Все повече почвам да са навивам тая вечер може би понеже доста съм прекалил с алкохола Абе кола за возене е Много обичам такива коли,с много екстри,широки големи и да возат на цената на чешмяна вода Седнах и отзад ебаго,това да те вози някой,ще си кат паша Най-вероятно понеделник ще съм рано сутринта при моя човек

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
                      Не не не изглежда зле.Все повече почвам да са навивам тая вечер може би понеже доста съм прекалил с алкохола Абе кола за возене е Много обичам такива коли,с много екстри,широки големи и да возат на цената на чешмяна вода Седнах и отзад ебаго,това да те вози някой,ще си кат паша Най-вероятно понеделник ще съм рано сутринта при моя човек
                      Да доста са удобни , пъргави и здрави. Имат си своите слаби места (като например дисплейчето) но всичко се оправя и като се разтърсиш из нета на съвсем нормални цени. От 12 коли които съм имал през годините (различни марки и клас в ценова категория 3000-5000) тази е определено е най добрата .
                      Заради ш...ата градушка си я продадох колата... тамън я бях стегнал отвсякъде ...е виждаш на снимката за каква машина си говорим ....
                      Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
                        Да доста са удобни , пъргави и здрави. Имат си своите слаби места (като например дисплейчето) но всичко се оправя и като се разтърсиш из нета на съвсем нормални цени. От 12 коли които съм имал през годините (различни марки и клас в ценова категория 3000-5000) тази е определено е най добрата .
                        Заради ш...ата градушка си я продадох колата... тамън я бях стегнал отвсякъде ...е виждаш на снимката за каква машина си говорим ....

Бате машината определено е добра Хубавото е че ползват верига За мен всяка уважаваща себе си марка трябва да ползва верига.С ремък е,като да е*беш с презерватив

Comment

Турбо и автоматик не ми се връзва много....не съм имал допир до Сааб, чувал съм, че са здрави и понавървяват....от скандинавските машини съм карал Волво 940 2.0 турбо...яка машина и много дърпа....но за икономичност в турбо режим...просто забрави....
                          Що не си вземеш една 155 - ца за 500 евра...и тя е с верига...и като и сложиш оная течна фаза....просто заеби........една от доказано здравите Алфи.....))
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Турбо и автоматик не ми се връзва много....не съм имал допир до Сааб, чувал съм, че са здрави и понавървяват....от скандинавските машини съм карал Волво 940 2.0 турбо...яка машина и много дърпа....но за икономичност в турбо режим...просто забрави....
                            Що не си вземеш една 155 - ца за 500 евра...и тя е с верига...и като и сложиш оная течна фаза....просто заеби........една от доказано здравите Алфи.....))

Бате тоя сааб е това е автомобил Ако го взема ще ти я дам да я покараш ще забравиш и за 155-ци и за 156-ци До сега за двигатела само суперлативи чувам.А за комфорта за кола от тия години може да се сравнява само с беенве 7-ца Иначе за вървене вървът Вчера един в Германия с едно беенве 320 го направих смешен

Comment

17 годишна кола с автоматична кутия с турбина и с 4 цилиндъра..........тва си е лайно.

А онзи дет с 2.3 аеро задминавал мотори ме напика от смях))))
                              Абе човече, недей се излага, колицата е добра за годините си и толкова.
                              230 )))))
                              Щом си снимал, значи веднъж за 5-6 години си ги надървил с мноу зор.
                              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                              К.М.

Comment

Working...
                              X