Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли закон за нормите на вредните газове ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хаха, 90% от колите които се мъкнат тук са полумъртви отдавна, тъй че това с поддържането на една страна ако обичате. Алфа 156 2.0тс (че и 1.9жтд) за 1000-1500лв според теб дали е поддържана добре? Той катализатора струва повече от половината кола. Та в тоя ред на мисли, някой сега използва момента да вкара 10 контейнера с катализатори от Китай, които да набута насила на потрбителя. Никой от ония главочи не го ебе за екологията. Събудете се люде заблудени.

Пс Нещата се правят така, вдига се икономиката, вдига се стандарта на живот, вдигат се законите и тогава се облагат сериозни данъци за старите коли. Всеки разумен човек имайки възможност ще си купи нова кола. Да не мислиш че на мен ми се кара 10г кола ? Ние както винаги сме наобратно, а стига де.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Както писах по-напред, нямам против да направя, каквото зависи от мен за екологията. Но това за мен и за такива, като мен.
      Какво ще направи държавата по въпроса? Освен да прибира едни пари? Къде ще отиват тези пари? За болните? За облекчаването на трафика? За стимулиране за ползване на екологично чист транспорт?......

Не вярвам.

Ако на държавата и пукаше за екологията, щеше да започне с това да упражнява адекватен контрол върху качеството на горивата.

Накратко - борбата за опазването на околната среда зависи от много фактори и изисква съвместни и координирани усилия от страна на всички.

А когато основният играч само смуче от останалите, пък нищо не дава от себе си, това се нарича демагогия. Пак и пак.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Работят си, спокойно.
        Катализатора се прецаква главно от проблеми с двигателя, не толкова от годините и километрите.
        Ако си немърлив към колата по принцип, това може да ти съсипе катализатора и на доста малко години.
        Но ако си я поддържаш в много добро състояние, то един катализатор ще изкара и двойно повече от споменатите от теб години, без проблеми.
        Днес получих отговор от хора които се занимават с катализатори, че старите такива макар и не запушени не вършат работа. При приминаването на изгорелите газове в тях паладия и платината участват в химична реакция. С времето те се изчерпват.

Къде е истината?

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
          Такова нещо като това в българия никъде го няма по белия свят.
          Всички "играчи" си купуват дизелови "бегачки" махат катализатори, ДПФ-и, ЕГР-и, накрая чипват и правят пушилка по булевардите. Даже се и хвалят с "постижението".
          А ние останалите им дишаме саждите.

Вече в някои големи градове в Европа започват да забраняват дизелите, а бг идиотите си лепят "No smoke - no fun" на тракащите бмв-та и тди голфове.

Даже има и колеги алфисти, които не им отстъпват по простотия на ГОЛФоните.
          Колега, явно ти се създаде някакъв дизелов комплекс/параноя още от темата ти за евентуалния тунинг на ТС, където в края и се видя кой колко си може, а ти потъна вдън земя. Голям трън в очите са ти дизеловите "бегачки". Няма тема, в която да не си го отбелязал. Разбрахме ти тънкия намек, че това да караш дизелов автомобил е огромно падение и не всички може да сме аристократи, които караме 20 годишна Алфа 156 на газ/метан

Само не разбрах защо обиждаш колегите алфисти? Кой точно визираш и специално на теб кой каква простотия ти направи?

Относно замърсяването на въздуха - не по-малко ни тровят т.нар. гъзарски квартали около София - Банкя, Горна Баня, Бояна, Драгалевци, Симеоново. Вместо на кимюр и цепеници, да ги задължат да се греят на ток и природен газ
          Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• http://automedia.investor.bg/a/0-nac...-ot-kamionite/

Те са отговорни за нарастването на респираторните и раковите заболявания в големите градове. Градове като Париж, Мадрид и Атина подготвят пълна забрана на дизеловите двигатели от 2021 г. В същото време София, която е сред най-засегнатите градове в Европа от този тип замърсяване, за момента не предвижда никакви мерки в тази област. На практика данъчното облагане дори стимулира потребителите да си купуват употребявани дизели над 15 години.
            Сигурно и в Париж са комплексирани от тракащата бегачка на "krustnika"
            156 2.0TS

Comment

• Дизел/бензин/газ...........стар/нов......с/без катализатор, dpf, егр..........

Всичко това влияе на екологията.

Но от всичко най-много влияе пробегът.

Тогава, защо той не влиза в сметките?

Няма технически решения ли? Що ли?

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                http://automedia.investor.bg/a/0-nac...-ot-kamionite/

Сигурно и в Париж са комплексирани от тракащата бегачка на "krustnika"
                Те тия в Париж още преди 10 години приключиха със 156-ците като модел, за да може dhtj от България да се вози бързо, икономично и екологично като газифицира поредния спарк от западна европа

Само се замисли как Франция в лицето на Пежо/Ситроен е набълвала и продължава да бълва милиони лъвчета и борчета с HDI двигатели и после някак несериозно стои това с неясния старт на забрана за дизели
                Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• Колеги, темата е за "законите" и за борбата за опазването на околната среда.

Не я извращавайте в поредния глупав спор бензин/дизел!

Самият аз карам само бензинови коли. Но това, че забраняват дизелите, сериозно ме притеснява.
                  Last edited by ecotronic; d.m.y г., 13:29.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Колеги, темата е за "законите" и за борбата за опазването на околната среда.
                    Никой не коментира това, което казах за отопляващите се на дърва и въглища. Техните комини по-малко ли "чадят", по-малко ли финни прахови частици отделят сравнено със средностатистическия дизелов автомобил?

https://dariknews.bg/regioni/veliko-...lastta-2000850

Горна Оряховица е бил градът с най-мръсен въздух в областта. Това Фандъка или тъпите журналисти преписвачи защо не го тръбят всеки ден - защото няма да е интересно, няма да има драма около задължителните катализатори, "новите" ужасно строги Годишни Технически Прегледи и поредния опит за дране на народа. Нещо подобно на пробата за измисления закон за задължителните зимни гуми. Както каза колега по-напред в темата - някой е имал едни излишни контейнери с евтини, зимни, китайски гуми, които да пласира на наплашения беден българин
                    Е, сега явно с печалбата от гумите е купил контейнери с катализатори
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение

Накратко - борбата за опазването на околната среда зависи от много фактори и изисква съвместни и координирани усилия от страна на всички.

А когато основният играч само смуче от останалите, пък нищо не дава от себе си, това се нарича демагогия. Пак и пак.
                      Реално е така.
                      Както ако погледнем реално, то ще се съгласиш, че няма как всички институции (не само за екология), да се разберат и в един ден да превключим от един вид държава в друг вид държава, в такава, каквато искаме да стане.
                      Отделно аз не виждам проблем в смученето ни. Поне не го усещам. Знам повечето нормативни актове и какво държавата изисква от нас. Съответно аз се съобразявам както с тях, но същевременно вземайки и предвид прилагането им.
                      Демек ако си купувам кола със свален катализатор, то знам, че все още заобикалянето на нормативните актове е възможен. То съвсем съзнателно бих купил кола без катализатор. Но ако знам, че няма как да мина преглед след това, то съвсем съзнателно ще я подмина тази кола или ще включа оправянето и в цената на придобиване. И ще си направя сметката, а няма да обвинявам държавата, че разбираш ли ме смуче, мен, невинния човечец.
                      И ако нормативните актове не могат да се заобиколят, то нямаше да има и такива масови теми за свалени катализатори и т.н., защото просто нямаше да се случват такива неща масово.
                      Ама както казах нещата се случват на стъпки. Не може да отидеш от другата страна на монетата с един скок, както го обясних.
                      A20DTH ЖТД ама не баш
                      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                        ...... Не може да отидеш от другата страна на монетата с един скок, както го обясних.
                        От 27 12 2011 - та минавам на ГТП на едно и също място, та дори и на една и съща дата. Хората са любезни, черпят ме с кафе, не ми губят времето и накрая ми пожелават "весело посрещане на новата година"

И като си говорим за вредни емисии, да отбележа, че всеки път ми "мерят" емисиите в продължение на десетина минути на загасен двигател.

Практически в това мероприятие участват трима участника - пунктът за ГТП, държавата и моя милост.

Аз съм доволен, защото минавам безпроблемно и получавам добро отношение.

Пунктът е доволен, защото безпроблемно прибира едни парички от мен и знае, че догодина пак ще съм им клиент.

Държавата е доволна, защото част от моите парички отиват в нея, ей така, без да си е мръднала пръста.

Защо тогава да променяме тази перфектна схемица?

И ако трябва, кой от тримата трябва да инициира промяната?

........

Значи - за какви точно лъвски скокове говорим, след като аз тук дори и миши стъпки не съзирам?

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• В твоята описана ситуация, за да стане промяната, то при 3-ма играчи, кворума се съставя от двама.
                          Единия е държавата - решава да преодолее това удоволствие на крайния човек и да затегне изискванията. Въвежда ограничение на пункта, чрез допълнителни изисквания, кои технически, кои не. Така пункта ще не ще става втория играч от кворума. До тук имаме кворум от двама и остава третия да няма избор и той да направи крачката за по-изправни МПС-та. Крачката е малка, но въпреки това е напред към по-добрите стандарти на живот, където колите са по-чисти, по-изправни. Недоволни са 3-тата страна, демек ние. Но няма как да стане всичко в един ден и да станем с мислене или по-ското със стандарт като на една по-хубава държава. Миши стъпка, да. Но е напред.
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Не съм съгласен с горното твърдение. Щом 80% от автопарка е таратайки, то нещо друго трябва да се промени.
                            1во Да се забрани изкупуването на катализатори със закон и затвор, освен когато е продажбата е от собственика съпроводено с фактура за новия такъв.
                            2ро Да се облекчи данъка за коли които покриват дадени норми.
                            3то Нека всичко е доброволно, защо всичко това да е с чатала на връта.
                            Всеки разумен човек би си сложил катализатор ако ще получи нещо насреща. Така хем е задължително, хем файда йок, щото някой ще гепи катализатора на 3тия ден и всичко наново, е колко пъти мислиш че някой който кара кола за 2000лв би си го сложил?
                            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Това със забраната за изкупуване на катализатори е добра идея, но бас държа, че тогава катализаторите пак ще се крадат но не с цел предаването им на вторични суровини а с цел "смяната на собствеността им", подобно на винетките, преди това - на чистачките и пр.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                                Не съм съгласен с горното твърдение. Щом 80% от автопарка е таратайки, то нещо друго трябва да се промени.
                                1во Да се забрани изкупуването на катализатори със закон и затвор, освен когато е продажбата е от собственика съпроводено с фактура за новия такъв.
                                2ро Да се облекчи данъка за коли които покриват дадени норми.
                                3то Нека всичко е доброволно, защо всичко това да е с чатала на връта.
                                Всеки разумен човек би си сложил катализатор ако ще получи нещо насреща. Така хем е задължително, хем файда йок, щото някой ще гепи катализатора на 3тия ден и всичко наново, е колко пъти мислиш че някой който кара кола за 2000лв би си го сложил?
                                Защо твоите предложения трябва да отричат тези, които в момента се прилагат?
                                Ето точно за това говоря. Твоето мнение е предложение за допълнителни мерки, които не изключват проблемите, които имаме.
                                1. Добро предложение. Защо не.
                                2. То и сега си има бонуси за еко норми от които аз имам възможността да се възползвам.
                                3. Не става доброволно. Всяко нещо, което засяга пряко даден човек, никога няма да стане на доброволно самосъзнание. Особено когато става въпрос за пари. Твоето предложение е все едно да има съд, ама влизането в затвора да е доброволно.
                                A20DTH ЖТД ама не баш

Comment

Working...
                                X