Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли закон за нормите на вредните газове ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    Като види, че газовете не са в норма ще направи умозаключение с повишена трудност или ще извади това от багажника https://el-instrumenti.bg/index.php?...roduct_id=2258
    Реално няма задачата да прави каквото и да е.
    Ако (предивд горните мнения) се спазят изискването за тестове и колата ти не може да покрие нормите, то става елементарно - спира ти се от движение. Пък след това ти си търси защо колата ти не може да покрие нормите.
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Тогава да не ходим на технически прегледи, има документ, че колата е изправна. От специализиран сервиз. Идват аматьори на пътя и ми казват че не е. Отивам пак в сервиза - всичко е в норма. И?
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Тогава да не ходим на технически прегледи, има документ, че колата е изправна. От специализиран сервиз. Идват аматьори на пътя и ми казват че не е. Отивам пак в сервиза - всичко е в норма. И?
        Си пускаш колата в движение.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Е нека ми спре от движение 18 годишната алфа. То трябва 2/3 от колите да спрат от движение. Да измислят куде хората да паркират,не да газят в градинките и да калят навсякъде. Пък може да кажат и колко пъти на ден може да се натискат спирачките,че от търкането на накладките също има ФПЧ.

---------------------------------------------------
          Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
          Пай сее ...
          Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Само щуротии, всичко оправихме само това остана, одеве един автобус щеше да ме удуши.
            Ако някой си закачи на Теслата ауспух дали ще го проверяват за изгорели газове

Comment

Най вероятно,те милицуонерите в старанието ви да блеснат ... на един преди години му казах,че корсата ми е със спортно окачване,а той от зор да блесне даже не разбра,че си е сток,висока като щъркел.
              Автобу камиони,брикети,дърва,горене на масло. Ще забранят и да дишаме.

---------------------------------------------------
              Ръждата никога не спи,явно е работохолик.
              Пай сее ...
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Сега чета как автокъщи свалят катализатори от нововнесени коли. Изкарват бързи пари от тях и ги продават с резонатори.

Comment

Сега чета как автокъщи свалят катализатори от нововнесени коли. Изкарват бързи пари от тях и ги продават с резонатори.
                  За жалост не са само автокъщи, бизнеса е коварен с катализатори, имам познати, на които в студенстски град им отрязаха катализаторите на чисто нови коли, палиш и колата е драгстер само на колектори.. Следващата ми кола със сигурност част от прегледа ще бъде на ГТП да се замерят вредните емисии, това ще ми даде и реална представа за това как работи мотора.

Comment

Ако ще си говорим за катализатори, това предполага, че ще си говорим за вредни химически съединения а не за твърди частици. И като е така, то един бензинов мотор изхвърля много по-вредни вещества от един дизелов, нищо, че видимо не пуши толкова.
                    Тогава, защо се говори предимно за дизеловите?

Ако ще си говорим за твърди частици, не са автомобилите а отоплението на твърдо гориво - най сериозният замърсител.
                    По тази логика всяко село трябва да е в пъти по-замърсено от София.
                    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:59.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Ако ще си говорим за катализатори, това предполага, че ще си говорим за вредни химически съединения а не за твърди частици. И като е така, то един бензинов мотор изхвърля много по-вредни вещества от един дизелов, нищо, че видимо не пуши толкова.
                      Тогава, защо се говори предимно за дизеловите?

Ако ще си говорим за твърди частици, не са автомобилите а отоплението на твърдо гориво - най сериозният замърсител.
                      По тази логика всяко село трябва да е в пъти по-замърсено от София.
                      Количеството сажди и по-едри частици, които изхвърля дизела са в пъти по-сериозни вредители от това, което изхвърля бензина.

Comment

Нямам против това да дам 1000 лв. за катализатор заради благото на държавата.

Но след като тази държава се оказва неспособна да се справи с кражбите на катализатори, държа да има закон според който, ако ми го откраднат, държавата да ми го възстанови, като иска чист въздух.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Пак почнаха да крадат винетки, къде живеем не знам.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                            Нямам против това да дам 1000 лв. за катализатор заради благото на държавата.

Но след като тази държава се оказва неспособна да се справи с кражбите на катализатори, държа да има закон според който, ако ми го откраднат, държавата да ми го възстанови, като иска чист въздух.
                            И съответно крадците да бъдат намерени и наказани истински. С принудителен труд. да чистят улици, да засаждат дръвчета и т.н. Щото ако просто ги заключат в затвора, пак ще ги храним ние от данъците си залудо.
                            Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Пак почнаха да крадат винетки, къде живеем не знам.
                              В Corellia.....нали това ти е адреса....

---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:56 ----------

Пълен ташак....преди време имаше некви лепенки за екология....и се лепяха на ладите по предните прозорци.....всичко е пара и най малко екология.....ебати и изобретателната държава сме.....вместо да ти създават стандарт, създават корупция...е няма оправия....
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Само щуротии, всичко оправихме само това остана, одеве един автобус щеше да ме удуши.
                                Ако някой си закачи на Теслата ауспух дали ще го проверяват за изгорели газове
                                то той е за застрелване тогава!!!
                                Мечтател

Comment

Working...
                                X