Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да намеря към кого е ГО на един келеш

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не искам да ти звуча като лош пророк, но забрави за доброволно плащане от застрахователя.
    Ще ти поискат и акт за раждане, акт за брак(ако си женен) и т.н.т., наказателното постановление с печат, че е влязло в сила и какво ли още не.
    Съвет - заведи им дело веднага, тогава сами ще те търсят за споразумение и плащане.
    Не знам защо хората се плашат от дела, нито е толкова скъпо, нито се точат с десетилетия, а в случаи като твоя шансът е близо 100 %(това го казвам щото никога не давам 100 % гаранция)
    Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщение
      Това е абсурд да се чака НП. Аз съм вземал пари от застрахователи два пъти без никакво НП, просто с протокола от ПТП-то, приемали са щетата веднага и са я плащали в законовия срок. Друг е въпроса, колко платиха. Съд до дупка за всички застрахователи, никакво жалене!
      Чака се и още как.
      100% при теб не е имало клаузи, които да изключват покритието на застраховката от виновното лице. Демек ако е употребил алкохол примерно.

Ако аз и ти се срещнем и ударим и двамата сме редовни с всичко, то няма проблем, ама ако аз съм пил и решил да ти огорча живота, то лесно ще го направя. И да съдиш и да не съдиш застрахователя в този случай файда няма.
      Чакаш си делата и се надяваш да приключат бързо. Ако е по каско е по-лесно, ама по ГО си е мъка.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ами пи ГО е, по неговото ГО, адвокат ме посъветва да е така, вместо по моето каско, защото иначе вноската по моето каско няма да намалее, заради изплащане на сума по щета, нанесена ми не по моя вина.
        За 100 и кусур лв. да рискувам аз да водя дела, по които я ми изплатят разходите я не после... Нека ЗД си го съдят него, те и без друго казаха, че ще си поискат парите от него по съдебен път.
        Виж за потрошената гаражна врата, където ремонтът излезе около 7х по-скъп ми искат какви ли не документи за собственост... само и само да не платят нищичко.
        Иначе можеше да е много лесно, но оня фиркан бандит се прави на лисица - болен бил, щял да се оперира, а пари нямал, не си бил плащал здравните вноски... Ма си плаща бензина, за него пари има, да ходи да троши с БМВ-то чуждата собственост... И после се прави на умрял, за да не го търсят.
        Last edited by novice; d.m.y г., 02:29.
        За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

В случая си получил грешен съвет.
          В някои компании (за България става въпрос, защото не знам къде се намираш) застрахователната премия се намалява ако имаш претенции, но не си бил виновен.
          Отделно дори и да не получиш намаление за следващата година поради липса на щети, то самото намаление не е кой знае каква сума ако го сметнеш реално.
          За да ти дадат този съвет, то е трябвало да видиш условията за отстъпка, да се седне след това да се изчисли сумата, която евентуално би "спестил" ако не предявиш претенции и накрая да вземеш правилното решение.
          Много често тази отстъпка за автомобил, който струва 4-5к е нищожна в сравнение с нервите, през които ще минеш сега.
          A20DTH ЖТД ама не баш
          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Ами той автомобилът не струва 4-5К, отделно пияндето, което направи нещата в последните дни нещо се активизира да бъде съвестен гражданин и да ме обезщетява лично. Ще видим...
            Last edited by novice; d.m.y г., 19:47.
            За какво му е на човек манекенка, като си има Алфа 147...

Comment

Working...
            X