Известие

Collapse
No announcement yet.

Няко някога да е гласувал... еле па вчера

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
    ...ти не си гледал оная вишистката от биг брадър дет каза, че столицата на Белгия е Холандия....и ни я представят за вип....ебати...до къде я докарахме....как да не се пропиеш...мама му стара....в Бг...курвите от мъжки и женски пол, ако ме разбираш са на върха...

Гледах я,гледах я.Знаеш ли,страшното не е че са напълни с кифли,а че са напълни с гевреци.Като ония дето изпраска волен сидеров.Както си вървял разбираш ли по улицата в София и изведнъж се сблъскал разбираш ли с някаква група и изведнъж главата на волен сидеров се удря в ръката му.И сега въпросното лице се върти по всички медии и нещата ми преличат точно като Азис когато ставаше известен като се правеше на педал..............И занимават цял един народ с един геврек който иска да стане известен на базата на скандал.Ще кажа една турска дума: Аман!
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
      Гледах я,гледах я.Знаеш ли,страшното не е че са напълни с кифли,а че са напълни с гевреци.Като ония дето изпраска волен сидеров.Както си вървял разбираш ли по улицата в София и изведнъж се сблъскал разбираш ли с някаква група и изведнъж главата на волен сидеров се удря в ръката му.И сега въпросното лице се върти по всички медии и нещата ми преличат точно като Азис когато ставаше известен като се правеше на педал..............И занимават цял един народ с един геврек който иска да стане известен на базата на скандал.Ще кажа една турска дума: Аман!
      Те такива кухи лейки му трябват на управляващото гюбре(турцизъм), за това и ги рекламират нон стоп(ингилизъм). Да си педал е престижно, модерно и обществено приемливо. Да си националист е мръсно и обществено неприемливо и ако имаш неблагоразумието да си такъв, това ще ти се случи. "Прожектират" ни го за назидание, да не ни се мотае акъла( и туй май е турцизъм).
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
        Малко инфо в подкрепа на написаното по-горе

http://www.dokumentalni.com/?p=3774

http://www.jasonkitcat.com/2014/05/e...ternet-voting/

https://estoniaevoting.org/findings/paper/

Пачо, брат ми ти е колега и неговото категорично мнение не само за електронното гласуване е "има ли компютър, няма сигурност".

За да не могат да гласуват орките, според мен е достатъчно да няма цифри в бюлетините, само кирилица. Иначе за протокола от едно известно време започнах да гласувам, но все повече се убеждавам, че България май е загубена. Тия "горе" си правят каквото си поискат.
        Много внимателно изгледах видеото. Докъм 40 - тата минута презентацията вървеше горе-долу логично и обосновано.

След този момент се превърна в меко-казано "смехотворна"

Учудвам се, че такъв "капацитет" ползва подобни аргументи в доста голяма част от презентацията си и то именно частта, която пряко има отношение към системата в Естония.

Накратко - "би могло"......"би могло" .......

А било ли е? Има ли някакви доказателства затова, че системата е била компрометирана? Все пак тя работи от повече от 10 години.

Аз такива не видях.

Всеки спец от бранша знае много добре, че когато се ползват критични системи, освен всичко останало всяко действие, на когото и да било бива документирано на няколко места и след това, анализирайки тази "log" информация можеш да разбереш, кой, кога и как е пръднал.

Позоваха ли се "експертите" от клипа на подобни факти за да докажат твърденията си по отношение на естонската система?

Не!

Това за мен e просто един несериозен анализ.

Никъде по света не съществува система, която да предлага 100 процентова сигурност или функционалност на която да не може да се намери поне един кусур.

Истината е, че винаги сигурността на една система и нейната функционалност винаги балансират от различни страни на кантара.

Поради това опасности винаги съществуват.

Добрата новина по отношение на информационните системи е в това, че в своето вечно съревнование между добро и зло, доброто е с крачка напред, слава Богу. Поне засега.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

Както беше казал Петър Младенов: ,,По-добре танковете да дойдат,,

Comment

Те са тук бре, но нито един български.

Comment

Репликата е - По-добре Станко (Тодоров) да дойде- ама на - скандал стана тогава ... и той идва наистина - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B0%D1%82%D0%B0
              Last edited by Bobo Markov; d.m.y г., 22:17.

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                Репликата е - По-добре Станко (Тодоров) да дойде- ама на - скандал стана тогава ... и той идва наистина - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F...B0%D1%82%D0%B0
                Фактът, че репликата е така, както казваш, а и всички знаем, не попречи на некой дИмократи да извършат манипулацията си.
                Та така и сега. Пушилка и манипулация. Зад тях, обикновен фашизъм.

Comment

Това което се случва в момента при нас е пир по време на чума.Кметъ на Созопол си купил служебна кола Мерцедес за 100 000 лева.И като го питат защо мерцедес и защо за 100 000 лева,била с висока степен на сигурност.Ми земи си Волво бе аланколуу.Едва ли не се вози папата,а не някакъв пръдлив кмет на Созопол.Само не разбрах с коя степен на брониране е мечката.

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                    Фактът, че репликата е така, както казваш, а и всички знаем, не попречи на некой дИмократи да извършат манипулацията си.
                    Та така и сега. Пушилка и манипулация. Зад тях, обикновен фашизъм.
                    тогава бяха сложни времена, както и да е Петър Младенов беше млад и не беше Хард Лайнер беше поставен от младото крило реформатори в БКП но в един момент партията осъзна, че губи позиции във външнотърговски план и разбирайки че е лансирала младото реформаторско крило, което свали Живков, тя (партията) за да запази статуквото се наложи да отстрани реформаторите ... репликата на отчаяние на митинга на Петър Младенов беше - и какво искате? по добре Станко да дойде? ... Станко дойдЕ и върна статуквото запазвайки стабилитет между партньорите и така до ден днешен ... след Станко дойде мекицата Желю инициатор на "Боянските ливади" и "Нежната революция" хитър, опортиунист и див селянин отговорен за и досегашната мизерия в БГ - Запомнете! Докато в България не започне да управлява интелигенцията тази страна е неуправляема - тя е част от собствени гангстерски интереси на шайка дебили!

Comment

Градски не мога да се съглася с теб.Източени банкомати бол..........На мен лично ми източиха 70 еврака,даже банката не си направи труда да предаде записите от банкомата на ченгелите.
                      Те източени карти бол, аз бачках 5 години в Борика и мога да ти разправям куриози 3 дена без спиране. Но пък връзката м/у банкомат и централния сървър все още никой не е успял да разбие. И няма и да успее поне следващите 100-ина години ако се запази текущата криптировка...

Първоначално публикувано от Gligan Покажи съобщение
                      Малко инфо в подкрепа на написаното по-горе

http://www.dokumentalni.com/?p=3774

http://www.jasonkitcat.com/2014/05/e...ternet-voting/

https://estoniaevoting.org/findings/paper/

Пачо, брат ми ти е колега и неговото категорично мнение не само за електронното гласуване е "има ли компютър, няма сигурност".

За да не могат да гласуват орките, според мен е достатъчно да няма цифри в бюлетините, само кирилица. Иначе за протокола от едно известно време започнах да гласувам, но все повече се убеждавам, че България май е загубена. Тия "горе" си правят каквото си поискат.
                      Прав си много, което е направено от човек, винаги може да се "разбие" от човек. Въпросът е, че понякога "разбиването" отнема едни 50-ина години и то с добра машинка. А референдума е една седмица
                      145, 1.6 boxer
                      156, 2.4 JTD - ex
                      Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                        Те източени карти бол, аз бачках 5 години в Борика и мога да ти разправям куриози 3 дена без спиране. Но пък връзката м/у банкомат и централния сървър все още никой не е успял да разбие. И няма и да успее поне следващите 100-ина години ако се запази текущата криптировка...

Прав си много, което е направено от човек, винаги може да се "разбие" от човек. Въпросът е, че понякога "разбиването" отнема едни 50-ина години и то с добра машинка. А референдума е една седмица
                        никой (ДПС) няма интерес от гласуващи в БГ ти сам го беше писал някъде

Comment

[QUOTE=pa4ito;1448149]Те източени карти бол, аз бачках 5 години в Борика и мога да ти разправям куриози 3 дена без спиране. Но пък връзката м/у банкомат и централния сървър все още никой не е успял да разбие. И няма и да успее поне следващите 100-ина години ако се запази текущата криптировка...

Начи батка,на тях целта им е да гепат парата.И факт е че успяват.На тях им дреме на патката за централния сървър,когато той не им е нужен.На мен също ми дреме за централния сървър,когато съм назад със 70 еврея.А и не се източва картата а сметката към която е зачислена картата

Comment

Начи батка,на тях целта им е да гепат парата.И факт е че успяват.На тях им дреме на патката за централния сървър,когато той не им е нужен.На мен също ми дреме за централния сървър,когато съм назад със 70 еврея.А и не се източва картата а сметката към която е зачислена картата
                            Идеята ми беше, че може да се направи достатъчно сигурна връзка за нуждите на гласуването. Не отричам, че може да се "разбие", но кел файда като това стане след 50 години...
                            В крайна сметка швейцарците правят референдуми за щяло и нещяло и очевидно това работи.

По мои спомени всяка банка има фонд за връщане на "източени" от сметката(тука си прав, но аз по навик връзвам картата към сметката и за мен са едно...) пари ако не се е случило по вина на клиента. Лошото е, че минава една камара време докато се навият да ти ги върнат. Ако се навият...

Първоначално публикувано от Bobo Markov Покажи съобщение
                            никой (ДПС) няма интерес от гласуващи в БГ ти сам го беше писал някъде
                            Това е другия момент, че само се разлайват кучетата, за да се "скрие" нещо междувременно... По стара българска традиция
                            145, 1.6 boxer
                            156, 2.4 JTD - ex
                            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

[QUOTE=pa4ito;1448154]Идеята ми беше, че може да се направи достатъчно сигурна връзка за нуждите на гласуването. Не отричам, че може да се "разбие", но кел файда като това стане след 50 години...
                              В крайна сметка швейцарците правят референдуми за щяло и нещяло и очевидно това работи.

По мои спомени всяка банка има фонд за връщане на "източени" от сметката(тука си прав, но аз по навик връзвам картата към сметката и за мен са едно...) пари ако не се е случило по вина на клиента. Лошото е, че минава една камара време докато се навият да ти ги върнат. Ако се навият...

Батка,това банкерите са чумата на 21-ия век Тука беше станал някакъв проблем с един банкомат в Амстердам и на всеки който теглеше от него пускаше по 50 евро екстра Даже километрични опашки се извиха пред него В края на деня го управиха и след седмица на всеки който беше теглил от него тия 50 евро екстра му бяха ударжани от банката Аз лично съм против електронното гласуване,имам достатъчно хакери,които за едно куфарче от ония които ги раздаваха след като падна бай Тошо ще си манипулира нещата кат си иска Те хората за 2 минути мерцедеси крадът за по 100 големи зелени, със незнам си колко софтуерни защити и криптове,пък това щяло да отнеме 50 години

Comment

Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                                Идеята ми беше, че може да се направи достатъчно сигурна връзка за нуждите на гласуването. Не отричам, че може да се "разбие", но кел файда като това стане след 50 години...

Това е другия момент, че само се разлайват кучетата, за да се "скрие" нещо междувременно... По стара българска традиция
                                ами българска казваш ти аз казвам английска

Comment

Working...
                                X