Известие

Collapse
No announcement yet.

Лада 2102 с по-модерен привкус

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лада 2102 с по-модерен привкус

Един интересен проект: http://www.speedhunters.com/2015/12/...lada-attitude/

Предни калници от Фиат 124,
    Седалките са от 156.

Даването на газ, води до пристрастяване!
    Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
    Volvo V50 2.0D by RuBig

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...45&postcount=1 отдавна е на кутийки за бира за което сега съжалявам.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Най-голямата емоция от шофиране съм изпитвал в мръсно бяла лада 1500s Автомобил със уникална динамика,високо проходим,задно предаване,спортен интериор. За мен по хубави автомобили от лада и жигула няма Митак къде ма върна...........в първи клас........великата 1985-та година корекома в Бяла Тогава на директора на Бяла четири шишета Балантайнс и един 30 килограмов дунавски сом Велики времена бяха Наздраве с водка и доматен сок
      SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

Имахме BAЗ 2101 и я карахме 23г.
        Купихме си я като нова през януари 1972г.- тогава струваше 5 500лв. и беше на изплащане за 3г.
        След като хората разбраха предимствата и я покачиха на 6 100лв. и вече трябваше да се чака години за да си я купиш.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Ако не се лъжа 1500s е с двойна верига.Истински автомобили,ща надживее.Кой прави вече двигатели с двойна верига,никой..........защото ще го купа един път и ни ще влеза в сервиз ни ще помисла за друга кола.Ще фалират не е ми ще фалират.

Comment

Мда, и аз търкалях 6-7 години, но оригиналът . Тук, обаче е преди раздялата - с вертикален Солекс от 33-ка /оригиналът беше хоризонтален Солекс/ + доста присадени чарколя от лади. Набор 66-то лето беше.
            Attached Files
            75 2.5 QV 08.86 г. - Ех...
            155 1.7 07.93 г. - Сиромашки тунинг + JR filter + ниска - замина за скрап...
            FIAT Tipo 1.6 12.93 г. 835С1.000 - вече 2.0 TS 8V Turbo с екстрите от горната...
            Мненията са като задниците - всеки си има!

Comment

Докато хората са карали истински коли,вие или вашите бащи са чакали с години за ЛАДА. Е нема що. Радвам се,че това време отмина,и сега мога да си взема каквато кола искам.
              Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

На мен следващата ми кола ще е лада веста, чисто новичка

sigpic
                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Първоначално публикувано от Zlobich Покажи съобщение
                  Докато хората са карали истински коли,вие или вашите бащи са чакали с години за ЛАДА. Е нема що. Радвам се,че това време отмина,и сега мога да си взема каквато кола искам.
                  Прав си, но с оглед ситуацията у нас, да се кара в ония години стар западен автомобил, си беше истински кошмар.

Лада си беше добър вариант.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Бащата като дойде с чисто новата лада не даваше да се влиза в нея с обувките,само по чорапи

Comment

Когато трябва да чакаш 8г, за да си купиш возило, морално остаряло още преди 20, е нормално такова поведение.
                      Въпросната Лда е горд потомък на ФИАТ, който пък се е отказал от веригите, горе/долу по времето когато е продал технологията. Преди веригите се ползваха зъбни клола(още по надеждни). Тогава разпределителният вал беше в блок/картерът. Днес няма въобще разпределителен вал. Хайде смятай разликата - Фтомобил който струва 6-8 илядо левчета и харчи(преко сили) 8/100, срещу такъв, харчещ 5, при цвна 30 хилки(евро). Примерно при пробег 100 000км. Как е!? Щастлив ли си? Без да говорим че първото творение е с близо 80кс, а второто с над 150. то верно мисловната дейност е загуба на време, ама .....
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        Когато трябва да чакаш 8г, за да си купиш возило, морално остаряло още преди 20, е нормално такова поведение.
                        Въпросната Лда е горд потомък на ФИАТ, който пък се е отказал от веригите, горе/долу по времето когато е продал технологията. Преди веригите се ползваха зъбни клола(още по надеждни). Тогава разпределителният вал беше в блок/картерът. Днес няма въобще разпределителен вал. Хайде смятай разликата - Фтомобил който струва 6-8 илядо левчета и харчи(преко сили) 8/100, срещу такъв, харчещ 5, при цвна 30 хилки(евро). Примерно при пробег 100 000км. Как е!? Щастлив ли си? Без да говорим че първото творение е с близо 80кс, а второто с над 150. то верно мисловната дейност е загуба на време, ама .....
                        Добре, ма това кво общо има с темата? Принципно отвори ливъобще линка да разгледаш това, което са направили някакви хора в Англия от тоя Жига? Идеята на тая тема е да видим какво може да се направи с много труд и просто да уважим това

Иначе горният ти пост не го разбрах въобще.
                        Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Първоначално публикувано от Bobi_33 Покажи съобщение
                          Добре, ма това кво общо има с темата? Принципно отвори ливъобще линка да разгледаш това, което са направили някакви хора в Англия от тоя Жига? Идеята на тая тема е да видим какво може да се направи с много труд и просто да уважим това

Иначе горният ти пост не го разбрах въобще.
                          Това трябваше да е отговор на постът надд моя. Моя грешка е че не ползвах цитат.
                          Кое не е ясно? Ако от Лада направиш нещо смислено, то това няма да е Лада. Не съм гледал линкът, не ме вълнува какво може да да бъде направено със/от нея(ладата ). Някой беше направил каруца от такава, също толкова вълнуващо.
                          Разбирам реставраторите на стари автомобили. Разбирам и конструкторите на нови и дори странни возила. Маса от "тунингите" са ми непонятни. Това е.
                          Постът ми бе провокоиран от носталгията по веригите и нищо друго.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

За наща не сме чакали и 8 седмици Заповетта към директора на Бяла дойде от Съюза,който пък си поиска уиски и сом все пак за да получиш първо трябва да дадеш Обаче в същото време нямаше нито една лада в Бяла и трябваше да чакаме 4 седмици Ти хубаво смяташ разходи и цени,ама колко бяха 6-8 хиляди лева по времето на соца...........? И цената на бензина.........? Тогава всеки караше с пълен резервоар,а сега..........добре че има дизелови машини,а бензинките могат да се газифицирват иначе повечето хора ще си карат колите само на 1 май и 3-ти септември............Тогава поне хората караха нови коли,а сега караме немски,френски и италиянски курници на по 200 хил. и кусур км и си мислим че сме хванали дядо господ за шлифера....................

Comment

Това трябваше да е отговор на постът надд моя. Моя грешка е че не ползвах цитат.
                              Кое не е ясно? Ако от Лада направиш нещо смислено, то това няма да е Лада. Не съм гледал линкът, не ме вълнува какво може да да бъде направено със/от нея(ладата ). Някой беше направил каруца от такава, също толкова вълнуващо.
                              Разбирам реставраторите на стари автомобили. Разбирам и конструкторите на нови и дори странни возила. Маса от "тунингите" са ми непонятни. Това е.
                              Постът ми бе провокоиран от носталгията по веригите и нищо друго.
                              Идеята е да се покаже просто уважение към трда на някои хора.

А за веригите не си прав. Не само носталгия има в тях. В момента много над 50% от съвременните ДВГ на пазара са именно с вериги.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                              X