Известие

Collapse
No announcement yet.

Тоя харч нормален ли е ???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тоя харч нормален ли е ???

Не знам, но все чета тук, че тия jtd-та били невероятно, хипер, гига, мега икономични.
    Мииии, значи нещо не се припокрива с представите ми за икономичност....Фиат Добло - маршрут Русе-София, сам съм, БЕЗ какъвто и да било багаж - мотора......миии 1.3 - 90 коня Бааа тоя разход дет ми даде - само извънградско.
    Моля вижте скрийна. Ако вие на това му викате икономия....при условие, че с колата не съм вдигал повече от 3000 оборота и 130 км в час

И не казвайте, че колата не е на ред моля ви
    Attached Files

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

С до 3000 оборота и 130 км/ч и явно чести изпреварвания с повечко газ, с баничарка-малолитражка по един натоварен път, не виждам как може да очакваш икономия. Карай с 90 км/ч, изпреварвай плавно и разхода ще е около 5.5/100.
    Alfa Romeo Alfetta GTV 1800
    Alfa Romeo 164 3.0 V6

Comment

Според мен е заблуда че по хилав мотор дава икономия при едно и също купе.Сигурно 1,9 ще даде по добър разход ма от там нагоре храниш коне на пусто.В смисъл малкия трябва го настъпваш големия пък харчи толкоз на празен ход/е не буквално ама.../сигурно има някакъв вариант коне - маса - разход когато е най икономична колата.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Разхода си е нормален. Свали скоростта на 100км макс и ще постигнеш желания ефект.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
        Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

Дааа, ако пък я бутам, ще е най икономичната. Глупости на търкалета. Просто jtd- то въэбще не е толкова икономичен. Нито съм изпреварвал, нито пътя е бил натоварен . Скоростта е била между 90 и 130 .Чисто нова кола на 890 километра излязла от мафазина в Букурещ една седмица преди това.

sigpic
          Alfa Romeo 159 EX

Comment

Качи я на Копитото,сложи една тухла,включи на скорост и се наслаждавай на ефекта
            Колко очакваше да харчи?

Две неща са безкрайни: Вселената и човешката глупост, и аз не съм сигурен за Вселената.

Comment

И според мен разхода е неприятно висок.

Със има няма литър отгоре ми гори турбобензин 2.3 като през повечето време гледам да съм в ограниченията на скоростта.

За справка ей тоя гурел 2.2 дизел дава около 6.5 извън и малко под 9 при екстремно тежко градско
              Attached Files
              146 Turbo

Comment

Първоначално публикувано от abart_ Покажи съобщение
                И според мен разхода е неприятно висок.

Със има няма литър отгоре ми гори турбобензин 2.3 като през повечето време гледам да съм в ограниченията на скоростта.

За справка ей тоя гурел 2.2 дизел дава около 6.5 извън и малко под 9 при екстремно тежко градско
                Е.... добре е за екстремното каране от снимката.Очевидно добре празнуваш.
                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Ееййй деееебааа снимсл си ми служебния Фтомобил. Турбинирания бенз еко бууст. Деааа и машината за пуканки 1000 кубика а бяга да си ебе века,.

Comment

Първоначално публикувано от Stefan Caromov Покажи съобщение
                    Дааа, ако пък я бутам, ще е най икономичната. Глупости на търкалета. Просто jtd- то въэбще не е толкова икономичен. Нито съм изпреварвал, нито пътя е бил натоварен . Скоростта е била между 90 и 130 .Чисто нова кола на 890 километра излязла от мафазина в Букурещ една седмица преди това.
                    1,3 мултиджет е прословут с по-високият си разход на дълъг път в сравнение с градското шофиране - малко коне, повечко обороти, Доблото е тежичко, кофти аеродинамика...За това купе минимума е 1,6/105 к.с. Не забравяй, че колата е нова и докато се разработи винаги харчи малко повече от очакваното...
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Това за разработването и харчлъка не го знаех. Ще я видя тогава след дваасе хиляди кви ще ги дроби. Иначе си признавам, че е готино в него имного стабилно стои на пътя. Само не знам, като му шибна 300-400 кила роял канинови стоки, как ще отлепва

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

При скорост от 110-120 км/ч с въпросния гурел
                        Attached Files
                        146 Turbo

Comment

Няма лъжа, няма измама. По-малкия двигател е по-натоварен и съответно гълта повече. Моя 2.4 - 180 коня с чипа, на тоя път ще е с литър надолу
                          Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                          Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                          Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Азбучна истина - малък и слаб двигател харчи повече на дълъг път от по-мощен.

В семейството имаме два броя Поло. Едното е 1.9 ТДИ - 101 коня. Другото е 1.4 ТДИ - 70 коня. Ако поддържаш 120-130, 1.9 гори 5.3-5.5 , 1.4 отива към 6. Толкоз. Виж, ако караш с 90 без изпреварвания, с 1.4 можеш да смъкнеш на 4, че и на 3.8 примерно, а 1.9 ще е с половин литър нагоре.
                            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Няма икономично JTD,има вървящо,пушещо и неподдържано JTD.
                              По принцип при нормални температури 147 от подписа ми ,дава 6.5 среден при 90% градско....ноооо,при -28 -30 градуса отива на 9-10л.....а моментния ме е страх да го гледам.
                              156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                              147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                              159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Working...
                              X